9. třída - článek

Deváťáci se po dobré přípravě zlepšili v testech, v srpnu chtějí kvalitu

Napsala 03.07.2023 Kateřina Kundertová
Suchá příprava je minulostí a na dovolenou už se rozjeli i noví deváťáci, kteří v nadcházejícím ročníku odehrají extraligu své kategorie. Mladí Piráti kombinovali časté běhání s posilovnou a tréninky na ledě, kam se k přípravným zápasům vrátí v srpnu.

Noví deváťáci se během dvou měsíců připravovali na extraligu své kategorie, která je v sezóně 2023/2024 vypsaná pro hráče narozené primárně v roce 2009. Mladí Piráti pod vedením hlavního trenéra Vladimíra Petrovky kombinovali fáze na suchu i na ledě malé haly ROCKNET ARÉNY.

    Aktuální rozpis přípravy:
    ČT 3. srpna: HC Litvínov – Piráti Chomutov
    SO 5. srpna: Piráti Chomutov – Kölner Haie
    NE 13. srpna: Turnaj v Chomutově
    SO–NE 19.–20. srpna: Turnaj v Táboře
    SO 26. srpna: Piráti Chomutov – HC Litvínov

Velká část tréninků byla zaměřená na běhy od sprintů přes intervalové až po vytrvalostní tratě, což doplnila posilovna, ve které se hráči naučili k již známým i nové cviky. Stejně jako všechny ostatní kategorie, i deváťáci chodili pravidelně na led. To vše proběhlo s dobrou účastí.

Kvalitně odvedenou práci doložily – ke spokojenosti trenérů – výsledky závěrečných testů, na kterých se ukázalo velké zlepšení, takže se příprava povedla. A chomutovští hráči můžou vesele vyrazit na dovolenou, ze které se vrátí na srpnovou přípravu.

Ta bude poměrně rychlá, protože extraliga deváťáků startuje už v sobotu 2. září, a Piráti tak věří, že se i přesto dokáží během zápasů a turnajů připravit na mistrovský ročník. Kromě několika zápasů s tuzemskými i německými celky sehrají dva turnaje.

    Aktuální sestava deváté třídy

    Brankáři: Michal Mitev.

    Obránci: Adam Bohačik, Vladimír Citrák, Adam Falis, Patrik Hrebinec, Kryštof Polášek, Maxmilián Rabas, Tobiáš Řepka.

    Útočníci: Vsevolov Fedorenk, Jiří Gombár, Matěj Jetenský, Adam Konvalinka, Ondřej Krejčík, Jan Majzner, Matyáš Ričl, Matěj Slabyhoud, Ivan Snopek, Miroslav Sojčík, Michal Witoš.