9. třída - článek

Devítka Pirátů v osmifinále vyzve pražskou Slavii. Může jenom překvapit

Napsala 13.03.2024 Kateřina Kundertová
Z mládežnických kategorií nastoupí do play-off jako první devátá třída, která v osmifinále extraligy narazí na pražskou Slavii. Vzhledem k nasazení začínají Piráti sérii hranou na dva vítězné zápasy na hlavní ploše ROCKNET ARÉNY už ve středu 13. března od 17 hodin a 15 minut.

Devátá třída nevstoupila do extraligy dobře, jelikož z prvních devíti zápasů vyhrála pouze dva a figurovala mimo kýženou čtyřku. V polovině října minulého kalendářního roku se karta otočila, zelená čísla začala převažovat nad prohrami a Piráti se vrátili do boje o čtyřku.

Klíčový krok udělali na začátku roku 2024, když vykradli Salcburk a převzali situaci do vlastních rukou. V závěru základní části sice klopýtli a museli spoléhat i na souhru výsledků, ale v rozhodujícím duelu přetlačili plzeňské Wolves, čímž si vybojovali účast v horní nadstavbě a zároveň v play-off.

Stejně tak to mělo znamenat jistou záchranu, jenomže na začátku března výkonný výbor Českého hokeje schválil rozšíření extraligy devátých tříd pro sezonu 2024/2025, takže nakonec nikdo nesestoupí a naopak bude o šest týmů rozšířena.

Pro kýžený cíl udělala pirátská organizace maximum – přivedla hráče z Kladna a Sparty, navíc navázala spolupráci s Říčany, které poskytly celou pětku. Díky tomu se Chomutovští stali konkurenceschopnými i proti klubům s mládežnickými a dospělou extraligou za zády.

    Termíny osmifinále: středa 13. března: Piráti – Slavia 17:15 (hala A) | sobota 16. března: Slavia – Piráti 19:15 | (neděle 17. března: Slavia – Piráti 14:00)

    Zápasy »

Do nadstavby poté mužstvo nastoupilo s pirátskou kostrou, kterou doplnila záloha v podobě kadaňských hráčů a starších žáků. To se projevilo na výsledcích, které však pouze určily soupeře do play-off – svěřenci Vladimíra Petrovky vyzvou pražskou Slavii.

Ta skončila v základní skupině druhá s 57 body za osmnáct výher a dva nastavované duely, takže odsunula i Mladou Boleslav, východočeské duo anebo Spartu. V nadstavbě začali sešívaní dobře a vyhráli pět z úvodních šesti duelů, pak třikrát prohráli, ale stejně udrželi třetí pozici. V posledním odehraném utkání přetlačili brněnskou Kometu.

Ofenzivu Pražanů řídilo trio – Šimon Janoušek (24+33), Petr Hörnig (27+30) a Matouš Slížek (18+36). Tadeáš Mikš přispěl devatenácti góly, šestnáct jich obstaral Pavel Malacha a dvanáct přesných tref zapsal obránce Daniel Filip. Brankoviště měl ve své moci převážně Kryštof Štěpánek.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov