Aktuální zprávy

Další nové smlouvy pro příští sezóny, Piráty zůstávají obránce Eliáš a útočník Jan Svoboda

30.01.2024 Tisková zpráva
Jednu novou smlouvu dostali fanoušci Pirátů jako vánoční dárek, nyní přichází další podpis. Po útočníkovi Petru Eretovi stvrdili setrvání pod vrcholky Krušných hor obránce Filip Eliáš, jenž přišel v průběhu sezóny z pražské Slavie, a místní odchovanec Jan Svoboda, který se vrátil do chomutovských barev po více než třech sezónách. Oba podepsali dvouleté smlouvy.

„Poté, co k nám přišli, potvrzují, proč jsme chtěli, aby náš kádr doplnili,“ uvádí Martin Pešout. „Oba velmi dobře bruslí a navíc jsou produktivní,“ doplňuje sportovní manažer a hlavní trenér na adresu pětadvacetiletého beka a o rok mladšího forvarda.

Více toho v pirátském dresu odehrál v probíhajícím ročníku Filip Eliáš. Pražský rodák se uvedl dvěma asistencemi v domácím utkání s Vrchlabím, s nímž v Chomutově debutoval. Od té doby přidal dalších šestnáct startů a osm bodů, takže jeho bilance v tuto chvíli čítá sedmnáct střetnutí, tři góly a sedm asistencí.

Jan Svoboda absolvoval obnovenou chomutovskou premiéru o zápas dříve s Táborem, ale poprvé bodoval stejně jako Filip Eliáš s Vrchlabím. V utkání patnáctého kola zapsal jednu přihrávku. Po několika duelech zamířil na čas zpět do Přerova, odkud do Chomutova přišel. Nedávno se vrátil a s Příbramí splnil podmínku pro start v play-off, když nastoupil počtrnácté. Zatím nastřádal stejný počet bodů díky pěti přesným zásahům a devíti finálním pasům.
×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov