Preview k zápasu

Čtyřměsíční pauza je pryč. Piráti zahájí letní přípravu proti prvoligovému Sokolovu

Napsala 06.08.2023 Kateřina Kundertová
Čekání je u konce – Chomutovští po 124 dnech od semifinále vyráží k prvnímu utkání přípravy před nadcházející sezónou ve druhé lize do Sokolova, kde nastoupí v růžových dresech nadačního fondu. Duel proti prvoligovému celku v úterý 8. srpna začíná na tamním zimním stadioně v osmnáct hodin, připraven bude i komentovaný stream.

Chomutovští strávili úvodní fázi společné přípravy pouze na suchu, kde nový hlavní trenér Martin Pešout scuknul klasických osm týdnů do šesti. Po měsíci volna se hráči opět sešli a tentokrát už na ledě, kde před prvním přípravným zápasem strávili přibližně týden.

Přátelské zápasy budou důležité převážně pro hráče na zkoušku, kterými jsou Lukáš Sýkora, Dominik Kučera, Alexandr Remeš a David Putz. Chybět v sestavě nebudou ani posily – Patrik Kadeřávek, Petr Eret, Jakub Březák a Richard Záruba. Martin Tůma se připojí později kvůli zdravotním potížím a rekonvalescenci.

Prvního soupeře zná nejlépe pravděpodobně Patrik Kadeřávek, jenž na západě strávil více než dva ročníky. „Pauza od posledního zápasu už je docela dlouhá, takže se těším, až přípravu v úterý odšpuntujeme. Pro mě to ani snad nemohlo vyjít lépe. Sokolov je pro mě dost speciální, protože tam mám hodně kamarádů, zažil jsem tam postup a strávil tam i pár let, takže každý zápas proti Baníku je pro mě ohromně speciální a vždycky se moc těším,“ říká Patrik Kadeřávek.

Sokolovský tým vyjel na led v polovině července, od kdy se připravoval pětkrát v týdnu, i pro něj ale bude vzájemné utkání s Piráty otvírákem přípravy. Hlavnímu trenérovi Tomáši Mariškovi a jeho asistentům Martinu Sobotkovi s Davidem Fečem se hlásil takřka kompletní kádr s letními posilami ale bez Martina Osmíka, který chyběl kvůli zdravotním důvodům.

Mezi baníkovské posily patří obránci Martin Rohan, Jan Mlčák a David Tureček, útočníci Václav Adamec, Daniel Vrdlovec a Vojtěch Tomeček. Kádr však ještě doplní hráči z karlovarské Energie, která obnovila mezi kluby dřívější spolupráci. Dodala i poslední kousek do brankářského tria – dvaadvacetiletého Petra Hamalčíka s více než sto starty v první lize.

    AKTUÁLNÍ SESTAVA SOKOLOVA
    Brankář: Martin Michajlov, Josef Schmid a Petr Hamalčík.
    Obránci: Martin Rohan, František Klejna, Martin Weinhold, Jan Mlčák, David Tureček, Adam Rulík, Kryštof Bulka, Tadeáš Tůma, Jakub Vogel.
    Útočníci: Štěpán Csamangó, Jaromír Kverka, Vojtěch Kysela, Martin Osmík, Tomáš Rohan, Tomáš Vracovský, Daniel Vrdlovec, Vojtěch Tomeček, Václav Adamec, David Novotný, Adam Křemen, Samuel Šmajda.

Mužstva se naposledy potkala v prvoligové sezóně 2019/2020, kdy odešla smírně po podobných výsledcích. Piráti nejprve vyhráli díky povedené třetí třetině 4:1 a v polovině ročníku padli 2:4, u čehož ze stávajícího kádru byli Jakub Chrpa, Richard Běhula, Vít Seemann a Jakub Veselý.

V letošní přípravě se potkají celkem dvakrát – na samém začátku a v domácí generálce, která je na programu ve čtvrtek 7. září od 17 hodin a 30 minut. Bude zajímavé sledovat, jak si celky ve dvou zápasech po měsíci přípravy povedou.

    Pirátské streamy pokračují! Jestli chcete sledovat už přípravné duely, zaregistrujte se na www.tvcom.cz a postupujte podle návodu, který na stránce naleznete. Pak už jen stačí vybrat přenos Pirátů...

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov