Aktuální zprávy

Brankoviště doplní Martin Altrichter, Daniel Jouza zůstává a čtyři hráči na hostování jinam

07.09.2023 Tisková zpráva
Krátce před generálkou se Sokolovem dochází v kádru Pirátů k několika změnám. Těmi nejzásadnějšími jsou příchod dalšího brankáře, jímž bude Martin Altrichter mladší, který už zasáhne i do bitvy se Sokolovem. Přestože se naposledy v Táboře zranil, přesvědčil Daniel Jouza trenéry, aby zůstal do konce sezóny. Naopak čtveřice Dominik Kučera, David Petrásek, Ondřej Príhoda a Jakub Veselý začne sezónu jinde.

Brzy dvaadvacetiletý obránce Kučera a třiadvacetiletý útočník Veselý zůstávají v klubech, kam zamířili před časem na zkoušku – tedy v Děčíně a Mostě. Dvacetiletí chomutovští odchovanci Petrásek s Príhodou odstartují základní část skupiny Západ v dresu Chebu. I nadále platí, že si všechny mohou Piráti kdykoliv stáhnout zpět, ovšem při dodržení pravidel pro přesuny hráčů.

Nedávno dvaadvacetiletý útočník Daniel Jouza naskočil po příchodu z Litoměřic do čtyř zápasů, v nichž i přes několik zajímavých příležitostí nebodoval. „Dobře bruslí, dobře napadá rozehrávku soupeře a zodpovědně si plní i povinnosti směrem dozadu,“ vysvětluje setrvání hráče hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout s tím, že půjde o hostování do konce sezóny.

Novou tváří se stává Martin Altrichter mladší, jenž donedávna bojoval o místo v Třebíči, kde se na startu přípravy ucházel o místo také Daniel Jouza. V případě dvaadvacetiletého plzeňského rodáka je ale slovo nové trochu zavádějící, neboť platí pouze o současné přípravě. Pokud jde o chomutovské áčko, už s ním zkušenost má, neboť v jeho brance stál v šesti duelech ročníku 2019/2020, kdy hráli Piráti druhou nejvyšší soutěž.

V Chance lize následně nejnovější chomutovská posila hájila barvy Šumperku s Prostějovem, aby poslední sezónu strávila ve francouzském Epinalu, jenž hraje tamní druhou nejvyšší soutěž. „Je to sice mladý brankář, ale chytal ve vyšší soutěžích,“ uvádí Martin Pešout. „Když se naskytla příležitost, rozhodli jsme se ho získat, abychom měli k dispozici tři gólmany,“ uzavírá jedním dechem s tím, že mladý gólman bude mít střídavé starty do Třebíče.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov