Preview k zápasu

Áčko i dorost budou bojovat o postup. Projdou Piráti přes Letce do semifinále už doma?

Napsal 26.03.2024 Katka Kuderová
Svěřenci Martina Pešouta, Petra Martínka a Angela Krsteva ustrážili v Letňanech v dramatické koncovce vedení a vybojovali si mečbol. Podobně jako v osmifinále mohou postoupit v nejkratší možné době. Hlasivky si připravte, přijďte vytvořit parádní kulisu a tlačit tým za vysněným postupem do semifinále. Úvodní buly bude v ROCNET ARÉNĚ vhozeno ve středu 27. března v 17:30. Už od 12 hodin a 15 minut dorostenci rozehrají rozhodují bitvu o finále.

PŘEDPRODEJ NA TŘETÍ ČTVRTFINÁLE

Přijďte se naladit již po poledni na hokejovou vlnu!

Dorostenci hrají od 12:15 s Havlíčkovým Brodem za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy o bytí a nebytí. Po výhře na ledě soupeře se série přesouvá zpět do Chomutova, kde dorostenci budou odvracet konec sezóny. Přijďte mladé Piráty podpořit do ochozů ROCKNET ARÉNY odpoledne před zápasem „áčka“.

Piráti zvládli obrat ve třetí třetině

V rámci prvního čtvrtfinálového zápasu druhé ligy se Piráti utkali s Letci z Letňan. Chomutovští ze začátku zápasu měli problém se dostat do tempa, když se dvakrát prosadili Letci. Ale ve druhé třetině Piráti zlepšili pohyb a snížili na rozdíl jedné branky. Třetí třetina byla v režii Chomutovských, když za skandování fanoušků vyrovnal Radek Havel a v samostatném úniku dokonal v 59. minutě obrat Viktor Hübl.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC LETCI LETŇANY 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. M. Tůma (J. Svoboda, Eret), 53. Havel (Veselý), 59. Hübl (Chrpa, Březák) – 2. Kysela (Theimer, Vacín), 4. Poppel (Sklenář, Korčák).
Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2024.

Sestava Pirátů: Altrichter – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel, Váchal – Stehlík, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, Tůma – Veselý, T. Svoboda, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa – Kostourek.

Sestava Letňan: Nečas – Chalupa, Fiala, D. Němeček, Hamšík, Drtina, Gurjevskij, Ducháč – Korčák, Sklenář, Poppel – Turek, Arnošt, Mrňa – Theimer, Pšenička, Kysela – Labuzík, Vacín, Poul – Mácha. 

Chomutovští mají na dosah semifinálovou bránu

Do hlavního města Piráti odjížděli s vedením v sérii. První třetina byla z obou stran vyrovnaná, ačkoliv několik šancí měli Chomutovští. V druhé části zápasu se v přesilové hře prosadil Viktor Hübl, ale krátce na to vyrovnal Dominik Arnošt. Chvíli poté Piráty znovu do vedení poslal Petr Eret. Ve třetí třetině Letci dotáhli na jediný gól, čímž bylo rázem zaděláno na dramatickou koncovku zápasu. Petr Ulrych však z vlastního obranného pásma trefil prázdnou bránu a do Chomutova si Piráti vezou náskok v sérii 2:0, tudíž u krok od semifinále.

HC LETCI LETŇANY – PIRÁTI CHOMUTOV 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 22. Arnošt (Mrňa, Turek), 50. Poppel (Arnošt, Sklenář), 54. Turek (Arnošt, Mrňa) – 21. Hübl (Eret, T. Svoboda), 26. Eret, 38. Chrpa (Váchal, Koblížek), 46. Putz (Chrpa, Altrichter), 60. Ulrych (Havel).
Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 33:31. Diváci: 388.

Sestava Letců: Nečas (46. J. Němeček) – Fiala, Chalupa, Hamšík, D. Němeček, Gurjevskij, Drtina, Ducháč – Poppel, Sklenář, Korčák – Mrňa, Arnošt, Turek – Kysela, Pšenička, Theimer – Poul, Vacín, Labuzík – Mácha.

Sestava Pirátů: Altrichter – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Záruba, Váchal – T. Svoboda, Hübl, Stehlík – Tůma, Eret, J. Svoboda – Jouza, Putz, Veselý – Chrpa, Koblížek, Mála – Zajíček.

Jak si vedou Piráti v osobních statistikách v probíhajícím play-off?

Martin Altrichter s průměrem 1,25 obdrženého gólu na zápas v probíhajícím play-off si vede velmi dobře a zatím zasáhl do čtyř zápasů. Nejproduktivnějšími obránci jsou Filip Eliáš a Patrik Kadeřávek, oba jmenovaní mají tři asistence. Produktivitu vede Petr Eret s devíti kanadskými body za šest gólů a tři asistence.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov