Aktuální zprávy

Podepsáno! Útočník Radek Duda se stal ofenzivní posilou Pirátů Chomutov

19.09.2012 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Do Chomutova se vrací útočník Radek Duda. Zkušený forvard oblékal chomutovský dres naposledy v sezóně 2010/2011, poté odešel na hostování k plzeňským Indiánům. Tam prožil skvělou sezónu, do posledního kola základní části se s Petrem Nedvědem přetahoval o vítězství v kanadském bodování. S 59 kanadskými body nakonec skončil v produktivitě celé extraligy druhý. Před startem letošního ročníku vyslyšel nabídku švýcarské Ženevy, kde mu však plány překazila výluka NHL. V zemi hodinek totiž očekávají velký příliv hráčů ze zámoří a chtějí si šetřit povolená místa v kvótě cizinů.

Top foto: ČTK

Třiatřicetiletý Radek Duda to v Chomutově velmi dobře zná. Dres severočechů oblékal dvě sezóny v letech 2009 - 2011. Přesto jeho současné angažmá bude tak trochu cestou do neznáma. Od posledního Dudova působení změnil Chomutov trenéry, název klubu, dresy a hlavně se přestěhoval do moderního stánku, který patří k tomu nejlepšímu co česká extraliga nabízí.

Radek Duda

Poslední sezóna byla pro Dudu jednou z nejlepších, které v extralize prožil. Po boku Martina Straky řádil v dresu Plzně a nebyl daleko od nominace do národního týmu. Přednost nakonec dostal Petr Nedvěd, který se s Dudou do poslední chvíle přetahoval o vítězství v kanadském bodování. Souboj nakonec o dva body vyhrál Nedvěd a na konci sezóny s národním týmem slavil bronzové medaile z mistrovství světa. Přesto je Dudových 59 kanadských bodů za 24 branek a 35 nahrávek impozantním sezónním výkonem.

Vyhlášený drzoun Radek Duda během dovolené čekal na nabídku ze zahraničí. Dlouho doufal v to, že by se mohl objevit na soupisce některého z týmů KHL. Nakonec však zamířil do švýcarské Ženevy. Kvůli výluce v NHL však Ženeva čistí kvótu pro cizince a očekává příchod hráčů ze zámoří. S Radkem Dudou se tak domluvili Piráti Chomutov. Ofenzívní posila oblékne pirátský dres už v pátek v domácím duelu proti Spartě Praha.