Aktuální zprávy

2. zápasy: Tři týmy mají nakročeno do čtvrtfinále a ”desítka” v Hradci

Napsal 15.02.2008 David Matula
C h o m u t o v - Po včerejších prvních duelech v předkole play off, dnes pokračovali stejné série zápasy číslo 2. Ze čtyř ceků, kteří se radovali ve včerejších duelech, se dnes opět tři radovali, stav 1:1 trvá pouze v sérii mezi loňským vítězem základní části Hradcem Králové a Třebíčí. Domácí dnes nedali soupeři ani tu nejmenší šanci a rozcupovali jej 10:0. Dvě vítězství na svém kontě mají a jednou nohou ve čtvrtfinále jsou týmy Vrchlabí, Havlíčkova Brodu a Ostravy. Pokud by tyto tři série skončili již v pondělí a Hradec by přešel přes Horáckou Slávii, nastoupil by Chomutov proti Vrchlabí.

Rázně odpověděli hokejisté Hradce Králové na včerejší neúspěch proti týmu Třebíče. Hned po úvodní třetině svítil na ukazateli skóre výsledek 4:0. Už po dvaceti vteřinách se trefil Roubík a o 42 vteřin později navýšil domácí náskok Karlíček. A tak tedy už ve druhé minutě střídali hosté brankáře a Luňáka vystřídal Nedvídek. Domácí i nadále hýřili aktivitou a zasypali Nedvídka, který inkasoval ještě osmkrát. Hradečtí tak rozcupovali svého soupeře a uštědřili mu první „desítku“ v letošním ročníku první ligy.

Dosti podobný průběh jako včerejší utkání měla i dnešní odveta na ledě Panterů. Po šedesáti minutách, obdobně jako včera, nebylo o vítězi utkání rozhodnuto a proto muselo rozhodnout opět prodloužení. Na případné nájezdy již nedošlo, jelikož v 63. minutě vystřelil první mečbol pro Rebely Ondráček, jemuž asistoval Martin Malát.

Stoprocentní úspěšností na svém kluzišti se prozatím mohou chlubit v Ostravě. Po včerejším vítězství 3:1 si dnes poradili s Kadaní 4:2 a jsou tak jednou nohou ve čtvrtfinále. Hosté z Kadaně otočili nepříznivý výsledek a ve třiačtyřicáté minutě je poslal do vedení Pospíšil, když využil toho, že rozhodčí opomněli hostům hru v šesti. Vedení se však černožlutým udržet nepodařilo a nejprve srovnal Dušek a vítěznou branku vsítil sedm minut před koncem Holuša. Tento čas není zřejmě Severočechům přán, jelikož i ve včerejším duelu v této době inkasovali vítěznou trefu. Pojistku potom přidal v poslední minutě Červenka.

Po včerejším dobrém vstupu do utkání začali i dnes hokejisté Vrchlabí dobře a v šesté minutě je poslal do vedení Gengel. Poté začala přetahovaná o vedení v zápase. Za Duklu srovnal Martin Krupka a do vedení ji poslala branka Říhy. Na 2:2 srovnal Horčička, aby opět vedení na stranu hokejistů z Vysočiny přetáhl svým druhým gólem Martin Krupka. Na 3:3 srovnal Rok Pajič, jenž využil početní výhodu a tentýž hráč opět v početní výhodě přihrál patnáct sekund před koncem zápasu na vítěznou trefu Válovi. Nováček z Krkonoš se tedy připojil k Rebelům a hráčům Sarezy a dělí jej jedno vítězství od postupu.

Hradec Králové – Třebíč 10:0 (4:0, 2:0, 4:0)

Branky:

1. Roubík (Toužimský), 2. Karlíček (Hruška), 11. Toužimský (Roubík), 14. Šeda (Sakrajda), 22. Karlíček (Hruška), 28. Sakrajda (Táborský, Koudelka), 41. Fořt (Kadlec, Toužimský), 46. Fořt (Roubík, Kadlec), 48. Koudelka (Táborský, Šeda), 60. Haluza (Hruška)

Průběh utkání: 10:0

Hradec Králové: Koutský (Dušek) - Toužimský, Pavlů, Burian, Táborský, Pazdera, Karlíček, Prostředník, Lesák - Fořt, Roubík, Kadlec, Sakrajda, Koudelka, Šeda, Haluza, Hruška, Suchý, Kočan, Volráb, Šejnoha.

Třebíč: Luňák (Nedvídek) - Hrbáček, Kaláb, Malena, Sedláček, Sláma L., Sláma B., Pálka, Dvořák - Burian V., Dolníček, Kreuzer, Čech, Zahradník, Heřman, Látal, Nahodil, Dibelka, Přibyl, Burian J., Obdržálek.

Stav série:

1:1

Vrchlabí – Dukla Jihlava 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Branky:

6. Gengel (Vála, Pajič), 26. Horčička (Chaloupka), 41. Pajič (Vála, Beck), 60. Vála (Pajič) - 13. Krupka (Hanzal, Man), 25. Říha (Krupka , Kuchyňa), 33. M. Krupka (Man, Hanzal)

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3

Vrchlabí: Ševčík (Tomíček) - Matějíček, Vála, Bendík, Chaloupka, Rýgl, Hrach, Vomela, Volek - Gengel, Pajič, Beck, Horčička, Přeučil, Plodek, Rapáč, Vantuch, Nevyhoštěný, Kováč, Brynecký, Jech

Jihlava: Řehoř (Falta) - Staněk, Kuchyňa, Ficenc, Kašpar, Míka, Martínka, Duben - Říha, Hanzal, Hradecký, M. Krupka, Bakus, Hrbatý, Kopecký, Suk, Piluša, L. Krupka, Man, Jonáš

Stav série:

2:0

Ostrava – Kadaň 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

Branky:

15. Urban (Niec), 44. Dušek (Ovšák), 53. Holuša (Hubáček, Buček), 60. Červenka (Najdek, Řípa) - 17. Mašek (Buďa), 43. Pospíšil (Kýhos)

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 4:2

HC Sareza Ostrava: Čech (Iláš) - Ovšák, Buček, Gelačák, Tesařík, Gulda, Vnenk - Červenka, Najdek, Zdeněk - Novák, Hubáček, Glas - Dušek, Řípa, Holuša - Urban, (Hubáček - centr dvou formací), Niec

SK Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Mašek, Hlubuček, Pospíšil, Vaněček, Růžička, Všetečka - Buďa, Fink, Bauer, Fábry, Pražák, Kajer, Kýhos, Veverka, Freiberg, Kadlec, Vrtek, Chyba.

Stav série:

2:0

Havířov – Havlíčkův Brod 1:2pp (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky:

45. Giesel (Huhto) - 30. Kubeš (Borovanský), 63. Ondráček (Malát)

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2

Havířov: Valent (Novotný) - Szakál, Klimeš, Novák, Kopel, Peštuka, Huhto, Lašek - Strapáč, Škoda, Zdráhal, Rozum, Bokroš, Sochorek, Seman, Daneček, Velecký, Sikora, Giesel, Hulva, Krätzer

Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Borůvka, Pavlík, Jelínek, Soldán, Procházka, Šulc, Vyhlídal - Borovanský, Čermák, Dušátko, Endál, Hodek, Kraučuk, Jelínek, Kubeš, Malát, Ondráček, Třetina, Varga, Stromko

Stav série:

0:2