This text will be replaced


Reportáže

Piráti vezou z Prahy mečbol! Díky přesilovým hrám přetlačili po prodloužení Kobru

Napsal 14.03.2024 Vojtěch Martinek a redakce
Ve druhém osmifinále druhé ligy zajížděli Piráti na led Kobry, kde zvítězili 3:2 po prodloužení. V metropoli hlavního města svěřenci Martina Pešouta dvakrát vedli, přesto museli rozhodnout až v nastaveném čase. Třetí početní výhodu v duelu přetavil ve vítěznou radost Martin Tůma. Chomutovští tak už v sobotu mohou celou sérii definitivně ukončit.
OF2 čt 14.3.2024
KOB
2:3p(1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
CHM
HC Kobra Praha
Málek – Dudáček, Horáček, Šteiner, Stejskal, Duda – Houška, Urban, Šťastný – Vlček, Tichý, Míšek – Kvasnička, Petrák, Matuška – Nagy, Bříška, Janča.
Piráti Chomutov
Běhula (Altrichter) – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel, Váchal – Stehlík, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, Tůma – Veselý, T. Svoboda, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa.

Branky a nahrávky

HC Kobra Praha
12. Šteiner (Šťastný, Vlček), 42. Vlček (Stejskal)
Piráti Chomutov
15. Eret (Hübl, Kadeřávek), 30. Hübl (Kadeřávek), 67. Tůma (T. Svoboda, Hübl)

Statistiky

Vyloučení
9:7
Využití
1:3
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:35
Diváci
483
Rozhodčí
Glanc, Valda – Belko, Baxa

Shrnutí

Úvod první třetiny nabídl vyrovnanou podívanou bez výraznějších šancí na kterékoliv straně. Na první gól utkání se tak čekalo až do dvanácté minuty, kdy se po převzetí pasu od Šťastného prosadil Dominik Šteiner – 1:0. Piráti se ovšem nepříznivým vývojem nenechali rozhodit a následně během přesilovky po vyloučení Houšky vyvinuli na Málka obrovský tlak, který sekundu před koncem trestu ve vyrovnání přetavil Petr Eret – 1:1.

Braničtí mohli v prostřední pasáži litovat nevyužité početní výhody za vysokou hůl Jana Svobody. O pár minut později totiž dostal menší trest za vyhození puku gólman Roman Málek a pěknou střelou z kruhu pro vhazování dokonal obrat velezkušený Viktor Hübl – 1:2. Kobra pak před koncem druhé třetiny mohla pykat i za další prohřešek, když byl vyloučen Dudáček, ale dorážka ze strany trefila jen brankovou konstrukci.

Domácí se nicméně nevzdali a pouhé dvě minuty po přestávce se vrátili zpět do zápasu. V početní výhodě totiž po křídle až před Běluhu sjel Filip Vlček, jehož následné zakončení zaplulo mezi tyč a beton přesouvajícího se gólmana – 2:2. Vyrovnaná hra pak do konce základní doby už další zásah nenabídla, a duel se tak v Braníku přelil do prodloužení.

V něm nakonec Pražané doplatili na nedisciplinovanost, když početní výhodu využil střelou ze slotu Martin Tůma – 2:3. Chomutov tak v Praze po lítém boji vyhrál 3:2 a vybojoval si mečbol.

Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Myslím, že jsme se poučili ze hry, kterou jsme hráli první utkání. Mančaft byl dobře nastavený na to, abychom vyhráli a šli jsme do toho, že chceme vyhrát. Na konci třetí třetiny jsme byli i lepší, tam ale přišlo sporné vyloučení. To ale nebylo nic oproti vyloučení v prodloužení, po kterém jsme dostali gól. Je to škoda, mančaft si zasloužil vyhrát. Málek dobře chytal, všechny obrany i útoky fungovaly a na to, že mají tak zkušené hráče, tak převahu neměli. Rozhodující byla akce Bříšky, kterou gólman chytil do lapačky. To jsme měli proměnit. Nedá se nic dělat, musíme se na tréninku dát dohromady, vyrazit do Chomutova a zabojovat o pondělí.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Máme za sebou hodně těžké utkání. Je důležité, že jsme ho v prodloužení urvali a přetáhli  na svou stranu. Je tu menší hřiště, navíc domácí hráli velmi dobře. Měli výborný pohyb a těžili z toho, že jsou na hřiště zvyklí. Nám dělalo menší hřiště malinko problémy, zaplať pánbůh, že jsme udrželi zápas na naší straně.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov