This text will be replaced


Reportáže

Piráti nezvládli dramatické utkání v Příbrami, mohli litovat zahozených příležitostí

Napsal 21.02.2024 Tadeáš Kožený, Michal Luxa
V jedenáctém kole nadstavbové části druhé ligy zamířili Piráti do Příbrami, kde padli těsně 1:2. Baník ve druhé třetině poslali do vedení Petr Svoboda s Tomášem Rajglem. V závěrečné periodě střetnutí ještě zdramatizoval Petr Eret, avšak to bylo střelecky ze strany Chomutova vše. Svěřenci Martina Pešouta si v duelu vypracovali několik slibných příležitostí, jenomže je neproměnili. A tak se jejich náskok na druhý Tábor ztenčil na tři body.
N11 st 21.2.2024
PRI
2:1(0:0, 2:0, 0:1)
CHM
HC Baník Příbram
Jiroušek – Zdeněk, Krejčí, Havlín, Jelínek, Saňa, Rajgl, Pešta – Gengel, Josefus, Bednařík – Chlouba, Pinkas, Furch – Pětník, Mařík, Bečvář – P. Svoboda, Duchan
Piráti Chomutov
Altrichter – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Záruba, Seemann, Váchal – Zajíček, Hübl, Tůma – Stehlík, Eret, J. Svoboda – Putz, T. Svoboda, Kostourek – Chrpa, Koblížek, Mála

Branky a nahrávky

HC Baník Příbram
29. P. Svoboda (Josefus), 35. Rajgl (P. Svoboda, Josefus)
Piráti Chomutov
42. Eret (J. Svoboda, Hübl)

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
28:27
Diváci
620
Rozhodčí
Němec – Sýkora, Uhlík

Shrnutí

V první velké příležitosti se v páté minutě ocitl Lukáš Stehlík, který dorážel odražený kotouč po střele Petra Ereta. Petr Jiroušek se ale přesunul a chytil jasný gól. Domácí kontrovali střelou Samuela Duchana, který se snažil využít nepřesnou rozehrávku Martina Altrichtera, ale ten se stihl do branky vrátit včas a puk chytil.

Otevřít skóre mohl pak v minutě dvanácté Jakub Zajíček, který se dostal k dorážce střely z hole Milana Kostourka, jenže pokus poslal těsně nad branku Petra Jirouška. Před první sirénou ještě střelou z mezikruží zahrozil Lukáš Bednařík, ale Martin Altrichter si proti jeho pokusu povyjel a kotouč vyrazil.

Hned v úvodu druhé periody vysunul Viktor Hübl za obranu Jana Svobodu, který zvolil střelu na lapačku. Ovšem sám před brankářem netrefil branku. Festival promarněných šancí Pirátů pokračoval i v osmadvacáté minutě, kdy se mezi kruhy nacházel Tomáš Koblížek, který bekhendem z dobré pozice těsně přestřelil.

A tak přišlo na řadu staré známé pořekadlo nedáš, dostaneš! Petr Josefus udržel puk za brankou, počkal, až proti němu vyrazil Jakub Váchal a pak přihrál mezi kruhy na Petra Svobodu, který prostřelil Martina Altrichtera – 1:0. Piráti pak dostali možnost srovnat stav při zhruba půl minutové dvojnásobné přesilové hře, ale výsledkem jejich snahy byla jen nebezpečná střela Petra Ereta, kterou Petr Jiroušek udržel pod betonem.

Už na 2:0 poté zvyšoval po rychlé kombinaci Tomáš Rajgl, jenž zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Piráti přesto stále hráli svoji hru a šance si vytvářeli. V asi největší v čase 37:26 nepropálili po skrumáži ležícího Petra Jirouška Jakub Zajíček a po něm Jan Svoboda. Podobně poté skončila i snaha Jakuba Březáka, který domácího gólmana nepřekonal ani od modré.

Chomutov se ze snížení mohl radovat až na začátku třetí třetiny. V přesilové hře z levého kruhu vystřelil Jan Svoboda. od Petra Jirouška se puk se štěstím odrazil do nohy Petra Ereta a od ní se puk dostal za brankovou čáru – 2:1. Vyrovnání měl na hokejce v padesáté minutě Milan Kostourek, který se rychle obtočil kolem branky, ale puk už za rychle přesunuvšího se Petra Jirouška nezasunul. Piráti se o tlak v závěru připravili vinou faulu, a tak z Příbrami odjeli i podruhé v sezóně bez bodů.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC Baník Příbram): „My jsme se na takové zápasy těšili. Je to pro nás těžké, ale o to sladší, že jsme dokázali držet krok s favoritem.“

Martin Pešout (Piráti Chomutov): „Nesehráli jsme špatný zápas. Měli jsme daleko víc šancí i přesilovek, ale bohužel, naše zakončení bylo žalostné.“