This text will be replaced


Reportáže

Obrat za deset minut. Chomutovští vykradli Benátky a udrželi čelo tabulky

Napsal 04.11.2023 Ondřej Nejedlo, Kateřina Kundertová
Piráti vyrazili ke třináctému kolu druhé ligy do Benátek nad Jizerou, kde v odpoledním utkání prodloužili díky povedené prostřední třetině vítěznou sérii a zůstávají na čele tabulky západu. Domácí Středočeši se sice velmi rychle ujali vedení, ale Chomutovští ještě v úvodní části srovnali a třemi zásahy během deseti minut druhého dějství otočili vývoj skóre. Krušnohorci se tak osmou výhrou v řadě, což je novodobý klubový rekord ve druhé lize, výborně naladili na domácí trojboj, který je čeká v první polovině listopadu.
13.kolo so 4.11.2023
BNJ
2:4(1:1, 0:3, 1:0)
CHM
HC Benátky nad Jizerou
Brázdil – Klodner, Čížek, Antoš, Lytvynov, Mašek, Kliment, Němeček – Zumr, Šafránek, Jankovský – L. Kučera, Havlas, Dvořák – Hejňák, Plíšek, Husák – Peca.
Piráti Chomutov
Altrichter – Březák, Kadeřávek, Hora, Seemann, D. Kučera, Petrásek, Váchal – T. Svoboda, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, Kostourek – Zajíček, Koblížek, Mála – Chrpa, Putz, Jouza

Branky a nahrávky

HC Benátky nad Jizerou
2. Dvořák (Mašek), 56. Havlas (Antoš, Lytvynov)
Piráti Chomutov
18. Kostourek (Eret, Tůma), 26. Tůma (Kostourek, Eret), 33. Jouza (Váchal, Putz), 35. Chrpa (T. Svoboda, Lukeš)

Statistiky

Vyloučení
6:3
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
15:44
Diváci
320
Rozhodčí
Červenka – Jurak, Figer
Vyšší tresty
Husák (Benátky n/J) 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Pro zkušenějšího soka si Benátky připravily hned v úvodu utkání ledovou sprchu. Maškovu přihrávku zpracoval na kruhu Jan Dvořák a poslal kotouč mezi Altrichterovy betony – 1:0. Favorit klání se postupně dostával do zápasu a Brázdilovi několikrát zle zatopil. Aktivní byli zejména chomutovští obránci, jejichž nebezpečné střely od modré čáry často prověřovaly benáteckého brankáře.

V závěru první periody byl vyloučen domácí Klodner a i když benátečtí hráči oslabení ubránili, brzy poté přece jenom inkasovali. Eretova střela trefila levou tyčku, puk si našel hlídkující Milan Kostourek a usměrnil ho, k radosti svého týmu, na správné místo – 1:1.

Podobný herní obrázek nabídla také druhá třetina. Zkušenější severočeský celek diktoval tempo hry, Benátky se před Altrichtera dostávaly spíše sporadicky. Po pěti minutách hry se Kostourkova střela odrazila od levé tyčky do pravé a následně se puk dostal v mezikruží k Martinu Tůmovi, který byl přesný – 1:2. Chvíli poté ukradl domácí brankář rychlým přesunem branku někdejšímu dlouholetému extraligistovi Hüblovi.

Tlak chomutovského týmu sílil. Mezi benáteckými obránci proskočil Kadeřávek, který ale minul horní růžek. Ve 33. minutě střílel po Putzově vyhraném vhazování Váchal od modré a jeho ránu tečoval mezi kruhy mimo Brázdilův dosah Daniel Jouza – 1:3. Následně mohl čtvrtou branku přidat Lukeš, jenž ale těsně minul. Mrzet to chomutovský tým příliš nemuselo. V přesilové hře sice Brázdil vyrazil Svobodovu střelu, dorážející Jakub Chrpa už ale byl úspěšný – 1:4. Až v závěru druhé části hry se musel zapotit také Altrichter, který ale vytěsnil Šafránkův pokus.

V pohodě hrající hosté ve třetí třetině kontrolovali vývoj zápasu. Do karet jim hrály časté prohřešky domácího týmu, jemuž čas velmi rychle ubíhal. Pět minut před koncem vybojoval Jankovský puk pro Šafránka, jenž ale nastřelil levou tyčku. O malou chvíli později se po levém křídle prohnal Vojtěch Havlas a zasunul puk za Altrichterova záda – 2:4.

O větší komplikaci se ale pro podkrušnohorský celek nejednalo. Vzápětí totiž hosté ujeli do přečíslení, při kterém benátecký odchovanec ve službách Pirátů Zajíček trefil Brázdilovo rameno. Závěrečné razítko na zaslouženou výhru svého celku nedal Eret, který minutu před koncem zazvonil na břevno. Piráti si tak po výhře na benáteckém ledě pojistili postavení na čele druholigové tabulky.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): „Byl to těžký zápas proti kvalitnímu soupeři, který prokázal své dovednosti hlavně v přesilových hrách. Právě ty vyhrocený zápas rozhodly. Děkuji klukům za to, jak zápas odmakali.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Oproti minulému utkání proti Řisutům jsme podali výborný výkon. Samozřejmě kromě první branky, při níž nás domácí trošku zaskočili. Jinak si myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou. Měli jsme výborný pohyb. Jedině snad bychom se mohli více tlačit do koncovky.“
×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov