This text will be replaced


Reportáže

Chomutov trápil dalšího prvoligového soupeře, v Třebíči ale těsně padl

Napsala 31.08.2023 Redakce
Ve druhém dni nastoupili Piráti k venkovnímu zápasu, v němž nestačili na Třebíč, když prohráli 1:3. Horácká Slavia odskočila v prostřední části do dvoubrankového vedení, které v padesáté minutě korigoval kapitán Viktor Hübl. Severočeši se ještě pokoušeli o vyrovnání, ovšem v závěru jim v naději sebral Daniel Poizl.
přát. čt 31.8.2023
TRE
3:1(0:0, 2:0, 1:1)
CHM
Třebíč
Pakarinen – Bořuta, Vodička, Poizl, Dolníček, A. Svoboda, Furch – Vodný, Bittner, Psota, Stehlík, Malý, Frömel, Matěj Svoboda, Matyáš Svoboda, Ferda, Michalčuk, Kuba, Horký
Chomutov
Horák – Záruba, Kadeřávek, Březák, F. Hynek, Havel, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl, T. Svoboda, Jouza, Eret, Zajíček, Mála, Koblížek, Chrpa, Kostourek, Putz, Remeš

Branky a nahrávky

Třebíč
26. Matěj Svoboda (Michalčuk), 34. Vodný (Bittner), 54. Poizl (Frömel)
Chomutov
50. T. Svoboda (Hübl)

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
47:21
Diváci
342
Rozhodčí
Barek, Pilný - Kučera, Polák
Vyšší tresty
Ferda (Třebíč) 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Bílé hvězdy měly hned v úvodu utkání šanci na otevření střeleckého účtu při vyloučení hostů, ale výraznější příležitost si nevypracovaly. Velmi dobře si v páté minutě počínal kapitán  Ladislav Bittner, který pláchl obraně soupeře, ale jeho pokus skončil na betonu gólmana Pirátů. Na svého spoluhráče se snažil navázat Radim Ferda, ale ani on recept na Horáka nenašel.

Radim Ferda byl zanedlouho u další důležité situace, tentokrát však inkasoval pět minut za vražení na hrazení. Vyznamenat se v oslabení musel Samu Pakarinen, který se excelentně přemístil proti střele Tadeáše Svobody a udržel nerozhodné skóre. Chomutov nakonec dlouhou přesilovou hru nevyužil.

Naopak ve druhé periodě se do vedení dostala Horácká Slavia – mladík David Michalčuk přihrál přes šířku kluziště výborně najetému Matěji Svobodovi, kterému stačilo poslat kotouč do odkryté klece – 1:0.

Bílé hvězdy navíc zanedlouho odskočily na rozdíl dvou branek, když druhou trefu měl na svědomí Michal Vodný, který ujížděl sám na gólmana a bekhendový blafák provedl přehledem – 2:0. Hosté měli hned několik příležitostí na snížení, ale Pakarinen chytal v obrovské pohodě a ničil hostům příležitost za příležitostí.

Na Vodného mohl v závěrečné třetině navázat Jakub Malý, který také mířil sám na Horáka, ale třebíčský útočník nedokázal procpat kotouč pod betonem brankáře. Snížit se naopak povedlo Chomutovu zásluhou Tadeáše Svobody, jenž se ihned po vhazování dostal ke kotouči a snížil na rozdíl jedné branky – 2:1.

Na konečných 3:1 upravil v početní výhodě Daniel Poizl, který poslal tvrdou ránu od modré, jež přes clonící hráče doputovala až do sítě. Těsně před sirénou mohl upravit výsledek Radek Havel, jenomže od modré nastřelil pouze brankovou konstrukci.

Topfoto: Sabina Prokešová, hstrebic.cz.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): „V dnešním zápase jsme dali prostor hlavně mladým hokejistům, aby nám pomohli nahradit zraněné a nemocné hráče. Dalo by se tedy říci, že to byla směsice mladých a starších hráčů. Nesmíme také opomenout nového brankáře, který je zde na zkoušku. Samu Pakarinen nás bezvadně podržel. V zápase jsme se však už tradičně trápili v útočném pásmu. Měli jsme příliš mnoho šancí a z toho jsme proměnili jen tři. Na gól se hodně nadřeme, musíme to do začátku sezóny zlepšit. Soupeř má kvalitní mužstvo a ambice na postup k nám do první ligy, což šlo v zápase vidět. Vytvořili si pár pěkných šancí, ale prakticky všechny dokázala zlikvidovat naše obrana nebo již zmiňovaný Pakarinen. Ještě bych se chtěl vrátit k brzkému vyloučení Radima Ferdy, které nám zkomplikovalo již tak těžkou situaci a byli jsme nuceni hrát pouze na tři formace.“

Martin Pešout (Piráti Chomutov): „Zápas byl především o gólmanech, kteří podali neskutečné výkony. V první půlce zápasu jsme měli jen pár šancí, které finský brankář zlikvidoval. Na druhou stranu nás zase pomohl Adam Horák, který nás držel celou dobu na vodou. Samotný výsledek odpovídá výkonům na ledě. Pro Horáka to byla výborná příprava, neboť se nám včera zranil Richard Běhula. Do začátku sezóny nemůžeme jít pouze s jedním brankářem. Stejně jako Horáckou Slavii, tak i nás aktuálně trápí zranění hráčů. Jeden z našich klíčových svěřenců má zablokovanou krční páteř. Jak bylo řečeno od trenéra Pokorného, že jsme adepti na postup do Chance ligy, tolik bych to nepřeháněl. Vše podstatné uvidíme až v ostrém boji na ledě.“

×
Odehrané v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov