This text will be replaced


Reportáže

Nebezpečnější Piráti vyšli střelecky naprázdno, Příbram otočila stav série na svou stranu

Napsal 26.03.2023 Michal Dorinský, Michal Luxa
Třetí čtvrtfinálový duel nabídl galerii zahozených šancí Chomutova, a ten tak s Příbramí prohrál 0:2. Utkání se dlouhou dobu hrálo bez branek, což změnil až ve dvaatřicáté minutě Ladislav Gengel. Piráti se dál tlačili za vyrovnáním a nejblíže mu byl František Lukeš, jenž sice překonal Petra Jirouška, ale podruhé v duelu orazítkoval brankovou konstrukci. Severočeši tak pojedou v úterý odvrátit možný konec sezony.
ČF3 ne 26.3.2023
CHM
0:2(0:0, 0:1, 0:1)
PRI
Chomutov
Hanuljak – Matai, Němec, Seemann, Havel, M. Žižka, Váchal – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Svoboda, Vrhel – Koblížek Mála, Zajíček – Ekrt, Chlouba, Veselý
Příbram
Jiroušek – Saňa, Havlín, Jelínek, Zedek, Grubner, Zdeněk – Kafka, Dragoun, Bednařík, Josefus, Eret, Pinkas, Šinágl, Hasman, Gengel

Branky a nahrávky

Chomutov
Příbram
32. Gengel (Eret, Kafka), 60. Šinágl (Dragoun, Zdeněk)

Statistiky

Vyloučení
4:8
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:26
Diváci
2766
Rozhodčí
Valenta, Kosnar – Rubáš, Sýkora

Shrnutí

Série dospěla po pátečním střetnutí v Příbrami opět do nerozhodného stavu. Třetí vzájemné měření sil proto nabídlo velmi aktivní hokej z obou stran. Bohatý na šance, nikoliv však na góly. Hned v úvodu utkání byla hostům nabídnuta dvojnásobná početní výhoda, během které se do největší šance dostal Petr Eret. Ten sice Hanuljaka prostřelil, nicméně puk se po gólmanově zásahu došoural pouze těsně vedle levé tyčky branky. 

Na druhé straně měl první výraznou šanci udeřit František Lukeš, který se dostal do slibné palebné pozice během chomutovské přesilovky. Orazítkoval však pouze horní tyč. Ta v čase 13:06 zazvonila také na druhé straně a opět během hry pěti proti čtyřem. Nájezd Petra Kafky po levé straně zastavila až konstrukce branky a domácí gólman si měl s obranou co vyříkávat.

Na první gól zápasu jsme si diváci museli počkat až do jeho poloviny. Konkrétně v čase 31:53 se totiž po chybě Víta Seemana vydali do protiútoku Petr Eret s Ladislavem Gengelem, přičemž druhý jmenovaný po návratu z tresnté lavice zakončil úprk hráčů Baníku povedenou ranou na bližší tyč – 0:1

Piráti se ovšem nemínili vzdát tak snadno. Jejich nápor však pravidelně končil na organizované obraně hostů nebo připraveném Petru Jirouškovi. To však neplatilo v čase 48:42, kdy se během přesilovky dostal ke střele Jakub Matai. Pumelice chomutovského beka do odkryté branky sice síť rozvlnila, nicméně pouze zvenčí. Domácí tak pokračovali v početní výhodě, která se díky vyloučení Petra Josefuse stala dokonce dvojnásobnou.

Ani oddechový čas však Pirátům nedopomohl ke kýženému vyrovnání, ačkoliv mu byli opět velmi blízko. Z vrcholu levého kruhu totiž prudce vypálil František Lukeš, ale opět pouze zahrál na tyčku a oslabeným hostům také trochu na nervy. Tentýž hráč se stal také smutným hrdinou nedělního utkání, to když v čase 59:06 při hře bez gólmana zastavil nahození jednoho z Příbramských do opuštěné klece jen pár centimetrů před brankovou čarou. Bohužel to ovšem nebylo nic platné, neboť o sedmnáct sekund později už se střela do prázdné branky domácích ujala. Petr Šinágl neměl s usměrněním kotouče žádný problém a určil tak konečné skóre zápasu na 0:2.

Příbram tak otočila nepříznivý vývoj série a má jí možnost ve svém hájemství také rozhodnout. Piráti naopak budou muset vypnout všechny síly pro to, aby si v úterý vymohli pátý, rozhodující zápas.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Nevyhráli jsme. Kdo nedá gól, ten ani vyhrát nemůže. Ačkoliv si myslím, že předvedená hra byla dobrá a šancí jsme si vytvořili dost, na kolena nás srazila produktivita. Příbram ovšem stále ještě potřebuje jedno vítězství k postupu a my věříme v to, že se nám u nich podaří zvítězit a vrátíme sérii k rozhodujícímu zápasu před naše fanoušky.“