This text will be replaced


Reportáže

Druhá šance využita! Piráti zdolali Most a postoupili do čtvrtfinále

Napsal 17.03.2023 Tadeáš Kožený
Piráti ke čtvrtému zápasu osmifinálové série play-off zajížděli na led Mosteckých Lvů s odhodláním odčinit domácí porážku a oslavit tak postup do čtvrtfinále. Tomuto cílu šli hned od úvodu vstříc a po slepených gólech Milana Kostourka, Tadeáše Svobody a Viktora Hübla odcházeli do kabin po první třetině za stavu 3:0. Piráti nadále navyšovali náskok až na 5:0 a teprve tehdy se ke snížení dostalo i domácí mužstvo. To se v samém závěru přiblížilo až na rozdíl dvou gólů, ale vyrovnání se již nedočkalo. Chomutovští tak v celé sérii zvítězili 3:1 na zápasy a postoupili do čtvrtfinále druhé ligy.
OF4 pá 17.3.2023
MSL
3:5(0:3, 0:2, 3:0)
CHM
MOSTEČTÍ LVI
Hosnedl (41. Kubík) – Urbánek, Havlůj, Šoustek, Kroupa, Steinocher, Hoffmann, Křen – Smolka, Kýhos, Procházka – Písařík, Řehoř, Šimeček – Kysela, Böhm, Drašar – Král
Chomutov
Hanuljak – Matai, Němec, Havel, Seemann, M. Žižka, Váchal, Petrásek – Chrpa, Hübl, Svoboda – Vrhel, Chlouba, Kostourek – Koblížek, Mála, Zajíček – Mežnar, Veselý

Branky a nahrávky

MOSTEČTÍ LVI
42. Šimeček (Písařík), 52. Böhm (Kysela), 60. Böhm (Kýhos, Smolka)
Chomutov
4. Kostourek (Seemann, T. Svoboda), 6. T. Svoboda (Matai, Chrpa), 6. Hübl (Chrpa, T. Svoboda), 26. Koblížek (Mála, Zajíček), 35. Chrpa (Hübl)

Statistiky

Vyloučení
4:6
Využití
0:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:29
Diváci
975
Rozhodčí
Šperl, Zeliska – Goltsch, Jurak

Shrnutí

Piráti začali zápas aktivně a to neslo ovoce. Hned ve třetí minutě dostali možnost po nedovoleném bránění hrát přesilovou hru. V ní Tadeáš Svoboda dobře u mantinelu udržel kotouč, vtipnou sadovou na modré našel Víta Seemanna. Chomutovský obránce s nerozpakoval a okamžitě vyslal puk na Lukáše Hosnedla, který puk vyrazil jen před volného Milana Kostourka. Pro něj už nebyl problém puk bekhendem poslat do branky - 0:1. V šesté minutě od modré vypálil Jakub Matai a těsně před brankářem puk tečoval Tadeáš Svoboda tak šikovně, že skončil za zády Lukáše Hosnedla - 0:2.

Po vhazování ve středovém kruhu a následném souboji navíc dostal další dvouminutový trest Jaroslav Šimáček, tentokrát za držení. Piráti vyhráli vhazování a puk po ose Jakub Zajíček - Jakub Chrpa putoval přenou žabičkou zpátky na osamoceného Viktora Hübla, který zakončoval do prázdné branky - 0:3. Domácí se oklepali až ve dvanácté minutě, kdy se mezi obránci protáhl Pavel Písařík, ale tváří v tvář Hanuljakovi poslal puk mimo branku.

Piráti ve nátlakové hře pokračovali i po přestávce. Ve dvacáté šesté minutě František Mále v pádu přihrál puk na Jakuba Zajíčka, ten si ho potáhl podél obránce a vyslal jedovatou střelu na Lukáše Hosnedla. Ten ji opět pouze vyrazil a pro Tomáše Koblížka už nebyl problém dorazit puk do prázdné branky - 0:4. V polovině zápasu ještě mohl snížit Jaroslav Šimáček, ale svojí střelou trefil jen brankovou konstrukci. 

Další gól domácí inkasovali po krásné akci, kdy přes celé hřiště dotaz puk do jízdy od Viktora Hübla Jakub Chrpa. Přebruslil obránce a bekhendovým blafákem zakončil - 0:5. Mostečtí na závěrečnou třetinu poslali do branky náhradního brankáře Adama Kubíka s cílem probudit do té doby trochu malátný tým a neslo to své ovoce. Ve 42. minutě Pavel Písařík udržel puk na hokejce u mantinelu a následně našel nikým nehlídaného Jaroslava Šimečka, jenž snížil na 1:5. O deset minut se k odraženému kotouči nejrychleji dostal Milan Böhm a prostřelil Miroslava Hanuljaka podruhé - 2:5.

Domácí, povzbuzeni vstřeleným gólem vyloženě přidali na aktivitě, ale další gól přišel už pozdě. Na konci zápasu to domácí zkoušeli ještě s šesti v poli a v čase 59:13 skóroval podruhé v zápase Milan Böhm - 3:5. Piráti si poté už zbytek zápasu zkušeně pohlídali a ukončili tak osmifinálovou sérii v poměru 3:1 na zápasy.  

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (MOSTEČTÍ LVI): „Na rozdíl od utkání v Chomutově jsme měli špatný vstup do zápasu. Dostali jsme tři rychlé góly v první třetině a sami jsme svoje šance nevyužili. Chomutov byl lepší, ale jsem hrdý na kluky. Všichni chodí do práce, hokej dělají po práci a troufám si říct, že byli vyrovnaným soupeřem.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Utkání bylo parádní do padesáté minuty, ale musíme se poučit z toho, že hokej se hraje celých šedesát miunt. Dokázali jsme od začátku vstřelit góly, hráli jsme aktivně, Most jsme k ničemu nepustili. Vyhráli jsme, ukončili jsme sérii a musím uznat, že Most byl překvapivě těžký soupeř.“

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov