This text will be replaced


Reportáže

Piráti zdolali Vrchlabí počtvrté v sezóně i díky hattricku Jakuba Zajíčka

Napsal 15.02.2023 Raina Tomanová, Tadeáš Kožený
V desátém kole nadstavby A druhé ligy skupiny Západ zajížděli Piráti až do dalekého Vrchlabí. Čekal se tuhý boj, ale opak byl pravdou. Piráti domácím od začátku nedali šanci a porazili je jednoznačně poměrem 6:1. Hattrickem se blýsknul Jakub Zajíček.
N10 st 15.2.2023
VCH
1:6(1:2, 0:3, 0:1)
CHM
Vrchlabí
Vacek (29. Krinwald) – Kozák, Oborník, Duran, Kaštánek, Sýkora, Bendík, Horáček – Bláha, Moník, T. Šlaicher, Chalupa, Krsek, Hlaváč, Tatar, Chrtek, R. Šlaicher, Urban
Chomutov
Běhula – M. Žižka, Váchal, Seemann, Petrásek, Matai, Havel – Veselý, Chlouba, Hübl, Koblížek, Mežnar, Lukeš, Mála, Zajíček, Kostourek, Chrpa, Vrhel

Branky a nahrávky

Vrchlabí
20. Chalupa (Bláha, Chrtek)
Chomutov
10. Mála (Zajíček), 20. Zajíček (Vrhel), 24. Zajíček (Havel), 29. Kostourek (Koblížek, Petrásek), 33. Zajíček (Váchal), 52. Chrpa (Lukeš, Hübl)

Statistiky

Vyloučení
1:6
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
28:39
Diváci
652
Rozhodčí
Bernat – Štěrba, Figer

Shrnutí

Začátek utkání byl spíše nervóznější, několik pokusů o vstřelení branky sice proběhlo, ale vážnější situace nenastala. V sedmé minutě byl vyloučen hostující Kostourek. Domácí ale přesilovou hru nevyužili. Naopak se do šance dostali Piráti a v čase 9:47 otevřeli skóre. František Mála si vzal puk na modré čáře a Vacek proti němu neměl šanci – 0:1. Další nahození si již vrchlabský brankář pohlídal.

V jedenácté minutě střílel Matai, ale Vacek nedopustil změnu skóre. Na druhé straně si vzal puk Krsek, ale dostal se jen k protihráči. Ve čtrnácté minutě to byl Kostourek, který vyzkoušel Vackovu pozornost. Následovala akce Horáčka, puk nakonec letěl mimo branku. Poté přišel souboj, po kterém zůstal na ledě Žižka, ale nakonec se hostující hráč vrátil v pořádku na led. Běhula vychytal pokus Krska, který dostal dobrou přihrávku od Moníka. V čase 19:11 už to bylo 2:0 pro hosty, Vacka prostřelil Jakub Zajíček. Netrvalo ale dlouho a prosadilo se také Vrchlabí. V čase 19:51 snížil David Chalupa, s pomocí Bláhy a Chrtka – 1:2.

Začátek druhé třetiny patřil dobře promyšleným akcím. Nejdříve se do šance dostal Krsek, jeho pokus Běhula jen vyrazil. Dorážka už skončila v brance, ale gól byl dosažený rukou, takže nebyl uznaný. Na druhé straně mohl skórovat Kostourek, ale minul. Komu se povedlo dát třetí branku, byl v čase 23:53 Jakub Zajíček, který Vacka překonal již podruhé – 1:3. Domácí gólman následně vychytal Hübla. 

V čase 28:51 přidal další branku Pirátů Milan Kostourek, který využil nepřehledné situace před brankou – 1:4. V polovině utkání pak Vacka vystřídal Krinwald. Ve 33. minutě vychytal Málu, ale po pěti minutách ve hře už nestačil na pokus od Jakuba Zajíčka, který si zapsal hattrick a zároveň si před brankářem vytvořil prostor, aby mohl skórovat – 1:5. Ve 35. minutě byl vyloučen chomutovský Chlouba. Domácí bohužel tuto výhodu nevyužili, ale následovalo další vyloučení hostů. Hosté už byli ve čtyřech, když Chlouba ujel na brankáře Vrchlabí. Krinwald puk chytil do lapačky. Na druhé straně měl tutovou šanci Bláha, ale Běhula v brance zazářil. 

Třetí třetina přinesla zajímavou akci až po několika minutách. Krinwald zachránil svůj tým ve 49. minutě, kdy vypíchnul puk Chrpovi. V čase 51:02 přidal Chomutov další gól z hole Jakuba Chrpy – 1:6. Další branku mohl přidat Kostourek, ale na Krinwalda si nepřišel, stejně jako Mála. Také Stadion se dostal po delší době do akce, ale Běhula vyzkoušel betony, aby zabránil gólu od Kozáka.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jirků (HC Stadion Vrchlabí): „Zápas se mi hodnotí velmi těžko. V první třetině jsme byli možná i o chlup lepší, ale neprosadili jsme se ani v přesilovkách a inkasovali jsme ze dvou brejků, což nám trochu sebralo vítr z plachet. Bohužel nás dlouhodobě trápí marodka, takže jsme měli k dispozici jen pět beků, z nichž jeden byl ještě de facto útočník, a jeden navíc ještě z utkání odstoupil kvůli nemoci. Není to výmluva, jen konstatuji fakta. Ve druhé třetině jsme mohli vyrovnat, ale místo toho soupeř hned z protiútoku zvýšil vedení. To rozhodlo, protože naši kluci pak úplně ztratili víru ve vítězství a deset minut předváděli nejhorší výkon sezóny. Mohli jsme být rádi, že nám soupeř nedal víc gólů, takže jsme si do třetí třetiny něco řekli a jsem rád, že kluci to nezabalili, semkli se a převedli alespoň srdnatý výkon.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Uhráli jsme dobrý výsledek. Šance jsme proměňovali a soupeři toho moc nepovolili. Když už se domácí do šance dostali, pochytal jim je náš gólman. Myslím, že jsme zápas odehráli velice dobře.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov