This text will be replaced


Reportáže

Piráti vykradli Ústí nad Labem, urputné derby rozhodl v závěru Viktor Hübl

Napsal 01.02.2023 Kateřina Kundertová, Vít Trubička
Piráti vyrazili první únorový den do Ústí nad Labem, kde v rámci šestého kola nadstavby druhé ligy přetlačili největšího rivala 2:1. Vyrovnanou derby bitvu, která přinesla i několik šarvátek, rozsekl v čase 57:10 chomutovský kapitán Viktor Hübl, takže velká část z takřka dvou a půl tisíc diváků smutně přihlížela překlopení vzájemné bilance na stranu Koláčkova výběru.
N6 st 1.2.2023
UNL
1:2(0:1, 0:0, 1:1)
CHM
Ústí n.L.
Stahl – Drtina, Bartoš, Vacík, Trefný, Funk, Záruba, Šefl – Costa, Kordule, Damašek, Horký, Bláha, Berčík, Tůma, Kuchynka, Roubík, Smola
Chomutov
Horák – Matai, Seemann, Havel, Petrásek, M. Žižka, Váchal – Chrpa, Hübl, Lukeš – Mála, Chlouba, Kostourek – Zajíček, Veselý, Koblížek – T. Svoboda, Mežnar

Branky a nahrávky

Ústí n.L.
46. Tůma (Bláha, Vacík)
Chomutov
8. Matai (Lukeš), 58. Hübl (Lukeš, Seemann)

Statistiky

Vyloučení
5:5
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
20:33
Diváci
2460
Rozhodčí
Zeliska – Beneš, Štěpánek
Vyšší tresty
Trefný (Ústí n/L) 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Zápas rozehrál aktivněji domácí tým, jelikož se už ve druhé minutě do nadějné šance dostal Štěpán Kuchynka, který ale těsně minul Horákovu klec. Tlak byl nadále značný z obou stran, Chomutovu navíc pomohla první přesilová hra, díky ní se také dostal do vedení. Jakub Matai se tvrdě napřáhl na modré čáře a dělovkou poslal kotouč mezi tři tyče – 0:1. 

Těžiště hry se nadále drželo převážně před brankou Davida Stahla a Slovan se znovu do akcí dostával pozvolna. Velkou příležitost měl Ondřej Damašek, jemuž se povedlo prokličkovat mezi dvěma hráči Chomutova a zblízka zakončit, ale k jeho smůle Horák vyrazil puk betony. První třetina už tedy žádnou další trefu nepřinesla a domácí museli dohánět jednobrankové manko. 

Úvod druhé třetiny sehráli Ústečtí v početní výhodě, využít jí však nedokázali, naopak krátce po jejím konci se David Stahl blýskl několika povedenými zákroky. Domácí hokejisty pak k dalším příležitostem povzbudila až další přesilovka. Ve hře pět na pět byl aktivnější Chomutov a domácí brankář musel čelit například tvrdé střele z hole Františka Lukeše. 

Ústecký gólman zvládal svůj tým držet, což osmělilo Slovan k vyrovnání hry a vytvoření si vlastních příležitostí. Nadějnou šanci na vyrovnání měl Jaroslav Roubík, který se řítil zleva sám na branku, ale ani on Horáka nepřekonal. Poslední dvouminutovka druhé třetiny přinesla poněkud vyostřenou hru, k vidění bylo několik vzájemných potyček. 

Zkraje závěrečné třetiny se oba týmy přetahovaly ve výpadech na soupeřovu branku. Ústecké v této situaci držel gólman Stahl, jenž nasměroval svůj tým k vyrovnávací brance. Martin Tůma se utrhl sám na branku středem pole a v rychlosti překonal Adama Horáka – 1:1. 

Herně byla nadále k vidění přetahovaná s řadou nadějných příležitostí od obou celků, stejně tak se ale blýskli oba gólmani několika povedenými zákroky. Díky tomu se na další trefu čekalo až do času 57:10, kdy František Lukeš z kruhu nabil na vrchol Viktoru Hüblovi, který z první poslal Piráty opět do vedení – 1:2. 

Čalounův tým se ovšem vehementně snažil o vyrovnání. Až v poslední možné chvíli odrazil Horák zakončení Martina Tůmy. Na prahu závěrečné dvouminutovky navíc David Stahl opustil brankoviště. K vyrovnání už ale nedošlo a Slovan v derby těsně na Chomutov nestačil.