This text will be replaced


Reportáže

Piráti zdolali poslední Řisuty. Opět museli otáčet ve třetí třetině

Napsal 10.12.2022 David Panuška
Chomutovští se podruhé v týdnu představili na domácím ledě, tentokráte přijely do ROCKNET ARÉNY Řisuty. Poslední celek 40 minut kousal a dokonce několikrát vedl. Tým Kamila Koláčka s Petrem Martínkem ale opět ve třetí části skóre otočil a nakonec zapsal čtvrtou výhru v řadě.
24.kolo so 10.12.2022
CHM
6:4(0:2, 3:2, 3:0)
RIS
Chomutov
Hanuljak – Váchal, Matai, Seemann, Havel, J. Sýkora, Poch – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Koblížek, Chlouba – Zajíček, Mežnar, Veselý – Svoboda, J. Ekrt, Mála – Vrhel
Řisuty
Pánek – Zich, Janda, Řepka, Pokorný, Potěchin – Petráš, Chamrád, Rendla, Pejchal, Bláha, Patyk, Janeček, O. Sýkora

Branky a nahrávky

Chomutov
24. Seemann (Chlouba), 27. Hübl (Lukeš, Chrpa), 39. Lukeš (Hübl, Chrpa), 45. Havel (Hübl), 50. Mála (Hübl, Lukeš), 57. Mála (Kostourek, Koblížek)
Řisuty
5. Janeček (Potěchin), 10. Pokorný (Patyk, Petráš), 26. Patyk (Janda, Řepka), 29. Janeček (Petráš)

Statistiky

Vyloučení
3:6
Využití
2:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
42:25
Diváci
1 445
Rozhodčí
Hacaperka – Toman, Janíček

Shrnutí

Hostující celek začal hodně aktivně a do dvou šancí v první minutě se dostal Petr Patyk, který nejdříve bekhendem zakončoval do betonů brankáře. Následně v předbrankovém prostoru zakončoval nad. Vzápětí se poprvé v chomutovském dresu v letošní sezoně mohl prosadit Veselý, který byl sám před brankou. Pánka ale nezvládl prostřelit. 

Poprvé se prosadil outsider z Řisut. Petr Janeček dostal přihrávku přes celé hřiště a v úniku snadno překonal Miroslava Hanuljaka – 0:1. O pár minut později to bylo již o dva góly. Petr Patyk se odhodlal ke tvrdé střele od modré čáry a před chomutovským brankářem ještě tečoval Miroslav Pokorný. Po první třetině to bylo 2:0 pro hosty.

Piráti se na startu druhé části dostali na dostřel. Roman Chlouba našel před brankou obránce Víta Seemana, který udělal kličku a bekhendem poslal puk do sítě – 1:2. Hosté ale celkem rychle odpověděli, krásně sehranou přesilovku využil pokusem z první Petr Patyk1:3. Téměř totožně to ale sehráli František Lukeš s Viktorem Hüblem, kteří opět snížili na rozdíl jediné branky – 2:3.

Domácí obrana ale nadále chybovala a poslední celek soutěže opět vedl o dvě trefy. V předbrankovém prostoru se bekhendem prosadil opět Petr Janeček2:4. Do konce druhé třetiny se ještě domácí dokázali prosadit a do kabin se šlo za stavu 3:4 z pohledu domácích. František Lukeš se prosadil střelou po ledě mezi betony z předbrankového prostoru. 

Hosté mohli své vedení navýšit hned na startu třetí části, ale Petráš ve svém úniku neskóroval. Nakonec domácí celek srovnal ve 45. minutě, kdy se v přesilovce prosadil Radek Havel. Jeho tvrdá rána se nakonec od tyče dostala do branky – 4:4. Domácí sice následně nevyužili další početní výhodu, ale mrzet je to nemuselo. František Mála totiž následně z mezikruží otočil na 5:4.

V 57. minutě domácí publikum uklidnil opět František Mála, který dal druhou branku v zápase. Chomutovská dvanáctka dostala za záda brankáře Pánka puk, který se k němu odrazil po nepovedeném zakončení Milana Kostourka – 6:4

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „K zápasu nemám moc co říct. Od nás to byl katastrofální výkon. Hodně jsme podcenili soupeře a na ledě to bylo hodně vidět. My jsme nehráli vůbec nic a vítězství jsme spíše utrpěli. Musíme si něco říct v kabině, protože takhle to dále nejde. První třetiny máme špatný a pak to akorát doháníme. S horšími soupeři se nám to povede, ale proti lepším už ne.“

Pavel Křepelka (HC Řisuty): „My jsme z našeho pohledu odehráli dobré utkání, bohužel nás ale bylo jen třináct. Musím ale hráčům poděkovat za výkon. Myslím si, že nám v závěru trochu došly síly. Rozhodli zkušení hráči Hübl a Lukeš, kteří vzali zodpovědnost na sebe a utkání otočili. Domácím gratuluji k vítězství.“