JUNIOŘI - reportáž

Junioři zakončili základní část vítězstvím, Jihlavu porazili po přesvědčivém výkonu

Napsal 12.02.2022 Tadeáš Kožený
C h o m u t o v - Piráti zakončili základní část DHL extraligy vítězstvím nad Duklou Jihlava v poměru 6:3. Severočeši rozhodli paradoxně během svých oslabení, kdy dokonce dvakrát skórovali. Skončilo tím turbulentní období, kdy museli odehrál pět duelů během šesti dnů.
38.kolo so 12.2.2022
CHM
6:3(2:1, 2:0, 2:2)
JIH
Chomutov
Suk – Petrásek, Janda, Hynek, M. Pöschl, Rykl, Žižka – Ekrt, Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Černý, F. Döring, Daniel Badinka, Jan Rindoš
Jihlava
Pulda – Kerber, Sapík, Vovsík, Matějíček, Šabatka – Melenovský, Straka, Zdarsa, Vyvial, Jungwirth, Menšík, Pavelec, Rauš, Čermák, Peš, Sojka

Branky a nahrávky

Chomutov
5. Černý (Rindoš, Vostiňák), 19. Pöschl, 31. Ekrt (Daniel Badinka, M.Pöschl), 40. Krasanovský (Svoboda, Černý), 41. Černý (Svoboda, Petrásek), 50. Šilar (Ekrt)
Jihlava
16. Menšík (Vivial, Melenovský), 57. Vivial (Menšík, Čermák), 58. Jungwirth (Vivial, Sojka)

Statistiky

Vyloučení
10:7
Využití
1:0
V oslabení
2:0
Střely na branku
32:36
Diváci
61
Rozhodčí
Sýkora, Jaroš - Svobodová, Teršíp
Vyšší tresty
M. Pöschl, Janda - Vovsík, Straka všichni 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

První obrovskou šanci zápasu měl hostující Adam Sojka, který hned ve druhé minutě utkání nastřelil tyčku chomutovského brankáře Štěpána Suka. Úvodní jihlavský tlak však Piráti přečkali bez úhony a naopak se sami radovali z prvního vstřeleného gólu zápasu. Po chybě hostujícího beka se k puku dostal útočník Jan Rindoš, který před brankou našel úplně volného Davida Černého, který propálil hostujícího brankáře Pavla Puldu – 1:0. 

Poté se hra vyrovnala a na další zásah se čekalo do 16. minuty, kdy chomutovského brankáře překonal Matouš Menšík - 1:1. Hned po gólu byl vyloučen domácí hráč, ale Piráti místo bránění udeřili. Po chybě obrany Dukly jel sám ve vlastním oslabení na brankáře Martin Pöschl a střelou pod vyrážečku stanovil stav zápasu po první třetině na 2:1.

Druhá perioda začala tlakem hráčů Dukly, ale výborný domácí brankář Štěpán Suk všechny šance zneškodnil. A tak udeřila domácí družina na druhé straně, po sražené střele se k puku v ideální pozici dostal Jan Ekrt a propálil vše, co měl v cestě - 3:1. Po tomto gólu se hra začala kouskovat kvůli spoustě vyloučení na obou stranách. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 3:1, tak vteřinu před koncem druhé třetiny po krásné kombinaci přihrávajícího Tadeáše Svobody úspěšně zakončil Matyáš Krasanovský - 4:1.

Třetí třetina začala stejně, jak druhá skončila. V čase 40:41 se k volnému puku dostal David Černý a hostujícímu brankáři nedal šanci - 5:1. Dukla se potom vrhla do útoku, ale všechny její velké šance pochytl výborný brankář domácích. Na 6:1 zvyšoval znovu ve vlastním oslabení domácí Tomáš Šilar, který se dostal za hostující obránce a povedenou kličkou parádně zavěsil. 

Jihlava se ale nevzdala a stále se snažila o snížení, které přišlo v 57. minutě po chybě domácího týmu, kdy po přihrávce Matouše Menšíka zakončil Josef Vivial - 6:2. Po snížení se na ledě strhla bitka, po které domácí Jan Janda a hostující Matěj Vovsík dostali trest na 5 minut a do konce utkání. Na konečných 6:3 upravil hostující Jonáš Jungwirth. 

Ohlasy trenérů

Petr Jíra (Piráti Chomutov): ‚,Navázali jsme předešlé zápasy, které byly z naší strany povedené. První třetinu jsme vyhráli 2:1, poté nám to tam napadalo a kluci si tím začali věřit. Naše hra potom vypadala výborně. Na konci zápasu nám hostě vstřelili gól, po kterém jsme trochu znervózněli, ale konec zápasu jsme nakonec zvládli.“

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): ,,Pro nás bylo dnes dobré, že jsme zvládli minulý zápas a do Chomutova jsme přijeli bez nervů. Přesto jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas. Na začátku střetnutí jsme nevyužili šance, Chomutov naopak své ano a pak už to bylo těžké otočit. Pozitivně hodnotím závěr, kdy jsme se nevzdali a alespoň jsme kosmeticky upravili skóre zápasu.“