This text will be replaced


Reportáže

Juniorský večer. Piráti marně dotahovali náskok Chebu a znovu těsně padli

Napsala 20.08.2021 Kateřina Kundertová
C h e b / C h o m u t o v - Piráti vyrazili ke třetímu přípravnému utkání před nadcházející sezónou v krajské lize do Chebu, kde se jim stal osudný nepovedený závěr první třetiny. Od té doby Chomutovští dotahovali zásluhou juniorů Tadeáše Svobody, Pavla Šugára a dvougólového Filipa Döringa, avšak marně.
přát. pá 20.8.2021
CHB
6:5(4:1, 1:2, 1:2)
CHM
Cheb
Vecka – Kadeřávek, Stejskal, Strýček, Zavřel, Šik, Klejna, Kořán – Prošek, Rozhon, Trapl, Fečo, Kropáček, Šťastný, Kuluris, Bubanec, Holub, Krejsa, Krutina, Votoupal, Salnikov
Chomutov
Hanuljak – Krstev, Kuncl, Hartman, Žižka, Charousek, F. Döring, Klapka – Andres, Benda, T. Svoboda, Jaroš, Huňady, Mála, D. Šilar, Řezníček, Kůs, P. Šugár

Branky a nahrávky

Cheb
6. Holub (Kořán), 17. Holub (Strýček, Vecka), 18. Rozhon (Kropáček, Prošek), 20. Kropáček (Prošek, Klejna), 37. Kropáček, 48. Klejna (Kadeřávek, Prošek)
Chomutov
11. Řezníček (Charousek), 32. T. Svoboda (Mála, Krstev), 32. P. Šugár, 49. F. Döring (Jaroš), 56. F. Döring (Charousek, Hartman)

Statistiky

Vyloučení
2:3
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:37
Diváci
178
Rozhodčí
Hanák – Červenka, Suchý

Shrnutí

Piráti po dvou těsných porážkách nezačali dobře ani třetí utkání, když v šesté minutě David Holub poslal povedenou střelou Cheb do vedení – 1:0. V polovině třetiny bývalý hráč Chomutova Patrik Kadeřávek zamířil na trestnou lavici, kterou opustil předčasně kvůli vyrovnávací brance Radima Řezníčka – 1:1.

Poté, co Patrik Huňady nevyužil nadějnou příležitost, domácí udeřili dvakrát během půl minuty, kdy se trefili David Holub a Patrik Rozhon – 3:1. Nepovedenou část hry ještě stvrdil Vojtěch Kropáček, jenž stanovil průběžné vedení Stadionu na 4:1.

Ve druhém dějství se gólové žně na chvilku zastavily a rozjely se až po přelomu základní hrací doby, kdy dvojnásobně udeřili pirátské naděje. Během čtyřiceti vteřin se trefili Tadeáš Svoboda ze spodní hranice kruhu pod horní tyčku a jeho juniorský parťák Pavel Šugár snížil při seniorském debutu na rozdíl jediného zásahu – 4:3.

Přestože Piráti ubránili přesilovku soupeře a prezentovali se lepším výkonem, srazila je chybná rozehrávka před vlastní bránou. Ve 37. minutě prostřelil Miroslava Hanuljaka podruhé v utkání Vojtěch Kropáček – 5:3.

V závěrečné periodě si domácí vzali zpět třígólové vedení, když se v přesilové hře prosadil František Klejna – 6:3. Pak začala stíhací jízda juniora Filipa Döringa, jenž dvěma přesnými zásahy snížil na rozdíl jediného gólu – 6:5. Minutu a půl do konce sáhl trenér Petr Martínek po oddechovém čase ke hře bez brankáře, což však ani napotřetí v přípravě ke srovnání nevedlo.

Ohlasy trenérů

Michal Jäger (HC Stadion Cheb): „Věděli jsme, že má Chomutov mužstvo složené ze zkušených hráčů a dravého mládí, takže to bude kvalitní zápas, což se potvrdilo. Druhých deset minut první třetiny jsme hráli parádně a utekli jsme Chomutovu o tři góly. Bohužel nás to hrozně uspokojilo a do druhé části jsme nastoupili laxně, i když jsem hráče upozorňoval, abychom hráli dál naplno, ale k srdci si to nevzali. Nebruslili jsme, nedohrávali jsme souboje a soupeř to potrestal dvěma góly, kterými se na nás dotáhl. Měli jsme trochu štěstí, když se nám odrazil kotouč před branku a dali jsme na 5:3. V tu chvíli jsme si zase mysleli, že zápas jenom dohrajeme, ale Piráti ukázali velkou sílu a byl z toho boj až do poslední chvíle. Byla to pro nás fantastická příprava a myslím, že i pro trenéra hostů. Oba jsme mohli vidět své hráče v akci během vyrovnaného utkání, které nakonec skončilo šťastněji pro nás.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „První třetina byla z naší strany špatná, možná se na ní podepsal minulý zápas. Od druhé třetiny jsme trochu změnili sestavu a začali jsme hrát aktivněji, z čehož pramenily nějaké šance. Dvě třetiny jsme pak byli lepším týmem. Škoda zbytečných chyb, které domácí využili – přesilovka a pátý gól byly celkem zbytečné. Kdybychom ve druhé třetině proměnili dvě šance, které jsme tam měli, tak to mohlo vypadat trochu jinak. Celkově panuje spokojenost, byl to kvalitní zápas, který nám ukázal, jak bychom měli hrát.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov