Reportáže

Piráti padli v Havířově, se Slezany se tak utkají ve čtvrtfinále

Napsala 07.03.2020 Kateřina Kundertová
H a v í ř o v / C h o m u t o v - Piráti prohráli v osmadvacátém kole nadstavby Chance ligy na ledě Havířova, se kterým se utkají ve čtvrtfinálové sérii play-off. Chomutov zásluhou přesilovkového zásahu Darbyho Llewellyna sice vedl, ale v dalším průběhu se prosazovali už pouze domácí.
N28 so 7.3.2020
HAR
5:1(1:1, 1:0, 3:0)
CHM
Havířov
Stezka – Černý, Malina, Chroboček, Matai, Mrowiec, Rašner, Rutar – Bednář, Seman, Bambula – Procházka, Cihlář, Kotala – Doktor, Baláž, Danielčák – Bernovský, Maruna, Fridrich
Chomutov
Běhula (30. Altrichter) – Seemann, Tejnor, Rýgl, Žovinec, Štochl, Lang, Vaněk – Chlouba, Suchý, Rudovský – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – M. Svoboda, Šagát, Chrpa

Branky a nahrávky

Havířov
15. Bednář z trestného střílení, 30. Cihlář, 46. Bambula (Malina, Bednář), 50. Fridrich (Maruna), 52. Bednář (Seman, Bambula)
Chomutov
8. Llewellyn (Chlouba, Žovinec)

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
0:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
35:20
Střely zblokované
7:9
Vhazování
30:30
Diváci
1322
Rozhodčí
Koziol, Doleža – Zedník, Žídek

Shrnutí

Do první šance duelu se dostal Marek Tomica, který však osamocen z pravého kruhu minul vzdálenější tyčku. V sedmé minutě Piráti dostali početní výhodu, ve které Roman Chlouba našel z rohu Darbyho Llewellyna, jenž ránou z první nedal Aleši Stezkovi na bližší tyčce šanci – 0:1.

V další přesilovce ujel středem hřiště Filip Suchý, ale bekhendovou kličkou si na soupeřovu jedničku nepřišel. Zanedlouho bylo vyrovnáno, Lukáš Bednář byl při úniku v oslabení faulován a následné trestné střílení proměnil povedenou kličkou – 1:1.

Do prostřední části vstoupili Chomutovští čtyřminutovým oslabením, které však bez problémů zvládli. V polovině duelu proběhlo plánované střídání gólmanů, takže Richard Běhula přenechal místo Martinu Altrichterovi. Havířov rychle poté dokonal obrat, když z velkého závaru dotlačil puk do branky Dominik Cihlář – 2:1. Piráti následně nevyužili dvě po sobě jdoucí výhody o jednoho hráče.

Vstup do třetí třetiny svěřencům Miroslava Buchala nevyšel, čehož využil díky velkému tlaku do branky Jan Bambula, který skóroval i s obráncem na zádech – 3:1. Za pár okamžiků mohli hosté snížit, jenomže při vlastní přesilovce Petr Fridrich dorazil z prostoru mezi kruhy vypadnutou ránu Jana Maruny – 4:1.

Krátce poté dal finální podobu výsledku Lukáš Bednář, jenž úspěšně zakončil havířovskou kombinaci ránou na pravou tyčku – 5:1. Piráti tak právě na AZet narazí ve čtvrtfinále, které začíná 19. a 20. března na ledě ROCKNET ARÉNY. 

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): „Začátek nebyl z naší strany úplně dobrý, nechali jsme se třikrát vyloučit, byli jsme pod tlakem a nehráli jsme naši hru. Pak jsme dali gól v oslabení, začali jsme hrát a už to vypadlo, jak má. Bylo to jako v play-off. Byly tam důraz a souboje, takhle nějak by to mělo být i nadále.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Výsledek samozřejmě vypadá jednoznačně pro domácí, ale průběh byl samozřejmě tak nějak jiný. My jsme měli nějaké šance, které jsme nevyužili. Naopak domácí naše chyby potrestali, a to zejména ve třetí třetině. Takže já bych nechtěl až tak hodnotit zápas, myslím, že to nemá až takovou váhu. To rozhodující přijde teď v play-off, které je úplně jinou soutěží.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov