Reportáže

Piráti na třetí místo neposkočili, srazila je druhá třetina

Napsal 22.02.2020 David Panuška
C h o m u t o v - V rámci třiapadesátého kola přijel do Chomutova Vsetín, jednalo se o přímý souboj o třetí příčku. Domácí celek v utkání hodně srazily individuální chyby, především ty v prostřední části hry. Po dvou výhrách tak přišla prohra, šance na reparát přijde už v neděli proti Porubě.
N23 so 22.2.2020
CHM
3:5(1:1, 0:3, 2:1)
VSR
Chomutov
Pavlát – Schaus, Seemann, Havel, Žovinec, Štochl, Lang, Rýgl – Stloukal, Pitule, Hlava – Suchý, Chlouba, Rudovský – Llewellyn, Kverka, Tomica – Chrpa, Šagát, M. Svoboda
Vsetín
Bláha – Slováček, Kudělka, Smetana, Teper, Jeřábek, Hunkes, Dudáš – Jonák, Rehuš, Gorčík – Březina, Vlach, Tůma – Procházka, Volf, Karafiát – Hořanský, Šilhavý, Hryciow

Branky a nahrávky

Chomutov
20. Suchý (Chlouba, Lang), 53. Rudovský (Suchý, Chlouba), 59. Schaus (Stloukal, Hlava)
Vsetín
17. Gorčík, 21. Rehuš (Jonák), 29. Slováček (Hunkes, Březina), 40. Březina (Kudělka), 60. Tůma

Statistiky

Vyloučení
4:6
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:34
Střely zblokované
17:8
Diváci
1978
Rozhodčí
Jechoutek, Čáp - Štofa, Beneš

Shrnutí

Utkání se neslo v klidném tempu až do páté minuty, kdy Ondřej Slováček z otočky nahrál zcela volnému Romanu Chloubovi mezi kruhy, který obrovskou šancí pohrdl a trefil jen lapačku Ondřeje Bláhy. I proto se čekalo na první gólový moment až do sedmnácté minuty. Na tuto situaci se bude snažit rychle zapomenout Dominik Pavlát, který vyjel do mezikruží, odkud však našel jen hokejku soupeře. Sebastian Gorčík se od modré čáry zapsal mezi střelce, když trefil odkrytou klec – 0:1.

O necelou půl minutu později mohlo být ještě hůře. David Tůma zakončoval opět z prostoru mezi kruhy. Tentokrát však Pavlát předvedl skvělý zákrok, když zastavil černou gumu u pravé tyče. Pirátům se podařilo vyrovnat v poslední minutě prvního dějství. Konkrétně Filipu Suchému, který vlétl za obranu jako blesk z čistého nebe. Měl takovou rychlost, že mu stačilo jen posunout si puk na bekhend a následně zakončit do prázdné branky – 1:1.

Hosté si ale v první minutě druhé periody vzali vedení zpět. Při přečíslení si Branislav Rehuš narazil puk s Vítem Jonákem, jehož nahrávku uklízel do zcela prázdné svatyně – 1:2. Do dvoubrankového vedení odskočili zelenožlutí v devětadvacáté minutě, kdy od levého mantinelu vypálil Ondřej Slováček. Dominiku Pavlátovi kotouč smolně propadl a hosté se tak radovali ze stavu 1:3.

Ihned po inkasované brance se mohli Piráti opět prosadit, ale Martin Rýgl se dvěma dorážkami u pravé tyče neuspěl. Chomutov byl blízko další kapitulaci ve třiatřicáté minutě. Střela Březiny z pravé strany sice Pavlátovi propadla, ale dokutálela se jen do boční sítě. David Březina se tak prosadil až v závěrečné minutě druhé dvacetiminutovky. Ze záporného úhlu dostal puk do branky, když jej odrazil od Dominika Pavláta - 1:4.

Třetí část probíhala ve velmi přibrzděném tempu. O větší rozruch se postarali Chomutovští až ve třiapadesáté minutě, kdy vybojoval kotouč za brankou Jan Rudovský. Jeho křižnou přihrávku na Romana Chloubu si srazil smolně do vlastní klece jeden z beků Vsetína – 2:4. Minutu a sedmačtyřicet vteřin před koncem ještě zdramatizoval duel Nicholas Schaus, který snížil bombou od modré čáry na 3:4. Na drama však nedošlo, konečné skóre 3:5 pečetil ranou do odkryté klece David Tůma.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Já myslím, že první třetina z naší strany byla špatná. Měli jsme několik šancí, ale bohužel jsme to řešili zbytečně složitě. Dostali jsme hloupý gól, na který jsme ještě dokázali odpovědět. Na začátku druhé třetiny nás trochu načal gól, který jsme brzy inkasovali. Vsetín nás ve druhém dějství porazil hrou, kterou jsme chtěli hrát my. Hráli jednoduše, chodili do branky, rychle si dávali puky a hráli agresivně. Druhá část nás bohužel stála utkání. Ve třetím dějství jsme to zkusili. Škoda toho konce. Dali jsme dva góly, ale bylo to málo. Utkání jsme si prohráli sami, dělali jsme zbytečné chyby.“

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): „Utkání se mi hodnotí dobře, protože vezeme z Chomutova tři body. Tady se snadno nevyhrává. Dvakrát jsme tu předtím neuspěli, takže pro nás jsou to cenné tři body. Kluci podali výborný týmový výkon. Brankář Bláha velmi dobře zachytal a podržel mužstvo. Takže od prvního do posledního hráče to byl kvalitní výkon a my jsme rádi, že jsme tu napotřetí uspěli.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov