Reportáže

Chomutovští v urputném souboji přetlačili Porubu, v přesilové hře rozhodl Nicolas Hlava

Napsal 23.02.2020 Kateřina Kundertová, Michal Luxa
C h o m u t o v - V dohrávce sedmačtyřicátého kola Chance ligy přivítali Piráti v ROCKNET ARÉNĚ Porubu, kterou po urputném boji zdolali 3:2. Chomutovskému mužstvu se povedlo otočit stav zápasu na svou stranu a získat tak důležité tři body. O branky týmu ze severu Čech se postupně postarali Viktor Lang, Martin Šagát a v početní výhodě Nicolas Hlava. Hlavním strůjcem vítězství, však byl Dominik Pavlát, jenž zaznamenal čtyřiatřicet úspěšných zákroků.
N17 ne 23.2.2020
CHM
3:2(0:1, 2:1, 1:0)
POR
Chomutov
Pavlát – Schaus, Seemann, Havel, Žovinec, Štochl, Lang, Rýgl – Stloukal, Pitule, Rudovský – Suchý, Chlouba, Hlava – J. Svoboda, Kverka, Tomica – Llewellyn, Šagát, Chrpa
Poruba
Foltán – Rudl, Husák, Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor – Gřeš, Hudeček, Sikora – Špaček, T. Jáchym, J. Káňa – Nejezchleb, Zdeněk, Kanko – Ďurač, Toman, Ollender

Branky a nahrávky

Chomutov
25. Lang (Štochl, J. Svoboda), 26. Šagát (Llewellyn), 44. Hlava (Rudovský, Schaus)
Poruba
8. Kanko (Nejezchleb), 35. J. Káňa (Dundáček, Špaček)

Statistiky

Vyloučení
7:8
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:39
Střely zblokované
6:17
Diváci
1739
Rozhodčí
Souček, Zubzanda – Flegl, Zídek

Shrnutí

Piráti vstoupili do duelu oslabením, ve kterém Poruba ještě neskórovala, ale o chvíli později se jí to už povedlo. V polovině osmé minuty Richard Nejezchleb vyřešil dobře přečíslení, předložil puk Petru Kankovi, který ránou do vrchních pater branky otevřel skóre – 0:1.

Při hře ve čtyřech na obou stranách se ke střele z mezikruží dostal Marek Sikora, jehož však vychytal Dominik Pavlát. Právě výkon mladého brankáře byl v těsně bitvě klíčový.

Pirátům se v počátku prostředního dějství vůbec nepovedla přesilovka, což následně odčinili dvěma rychlými góly. Vyraženou ránu si našel Viktor Lang a z otočky prostřelil Frederika Foltána poprvé, za necelé dvě minuty opět z těsné blízkosti otočil vývoj utkání Martin Šagát – 2:1.

Další dvě nadějné akce se neujaly – teč Nicolase Hlavy v početní výhodě šla mimo branku, Tomáš Greš v samostatném úniku nevyzrál na domácí jedničku pokusem mezi betony. Z pevného tlaku kolem pětatřicáté minuty Ostravané srovnali, když Dundáčkovu bombu od modré tečoval do horního růžku Jan Káňa – 2:2.

Za nerozhodného stavu se šlo do závěrečné periody, v jejímž úvodu během početní výhody Nicolas Hlava ztečoval na hranici brankoviště přesnou přihrávku Jana Rudovského – 3:2. Piráti tak podruhé vedli a mohli své vedení ještě zvýraznit, jenomže žádný pokus v přesilovce se neujal.

Naopak dostal Torax ideální možnost dohnat těsné manko, jenomže ani více než padesát vteřin v pěti proti třem mu nestačilo. V závěru utkání si František Výborný vyžádal oddechový čas a posléze sáhl ke hře bez brankáře, čehož ale jeho svěřenci nevyužili. 

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Poruba je těžký soupeř a měli jsme jeden zápas v zádech, takže jsme měli hrozně špatný vstup do utkání. Nejezdilo nám to a můžeme být rádi, že soupeř v první třetině využil jenom jednu šanci, protože mohl být rozdíl daleko větší. Ve druhé třetině se zápas srovnal, dali jsme dva góly a skóre otočili. Po naší další chybě jsme inkasovali na 2:2. Třetí třetina byla bojovná, soupeř dobře bránil a nám se hodně špatně procházelo do zavřené obrany. Naštěstí nám padl třetí gól a ubránili jsme oslabení tří proti pěti, což bylo hodně důležité. Byli jsme šťastnější, takže máme doma tři body.“

František Výborný (HC RT TORAX Poruba 2011): „Byl to slušný zápas, který měl určitou úroveň. Trošku se to blížilo play-off, jelikož se obě mužstva snažila hrát něco takticky. Soupeř byl šťastnější, ale porazili jsme se sami, protože jsme si na první dva góly nahráli. U třetího gólu jsme věděli, že Chomutov to takhle hraje, ale když se to sehraje dobře, tak to stejně do prázdné branky půjde. Je to škoda, protože jsme měli v závěru určitý tlak, ze kterého jsme mohli dát gól. Jsem rád, že jsme odehráli slušný zápas, protože už jsme přišli o možnost být v šestce. Teď se musíme připravit na předkolo, takže další zápasy budou motivující do další části.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov