Reportáže

Bojovné utkání zvládl Přerov, Piráti padli v prodloužení

Napsal 14.01.2020 David Panuška
C h o m u t o v - Den po prohře s českobudějovickým Motorem se Piráti představili opět na domácím ledě. Tentokrát do ROCKNET ARÉNY zavítal Přerov, se kterým Chomutovští odehráli další bojovné a vyrovnané utkání. Po remíze po šedesáti minutách se šlo do prodloužení, kde nakonec rozhodli po necelé minutě hosté.
N12 út 14.1.2020
CHM
1:2p(0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
PRE
Chomutov
Pavlát – Rýgl, Žovinec, Blaha, Havel, Štochl, Lang, Seemann – Rudovský, Sklenář, Chrpa – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – M. Svoboda, Koláček.
Přerov
Petrásek – Kubeš, Forman, Šnajnar, Weinhold, Dřímal, Krisl – Navrátil, Pšurný, Doležal – Číp, Hejcman, Berger – Kratochvil, Kratochvil, Goiš – Dvořák, Süss, Svoboda – Indrák.

Branky a nahrávky

Chomutov
43. Hlava (Lang, Stloukal)
Přerov
16. Pšurný (T. Doležal, Navrátil), 61. T. Doležal (Pšurný)

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
0:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
27:41
Střely zblokované
15:14
Diváci
1683
Rozhodčí
Sýkora, Šindel – Kotlík, Šimánek

Shrnutí

Rozlosování Chance ligy je od začátku nového roku velmi nabité, a to se projevilo i na začátku duelu, který dlouho postrádal rychlost a aktivitu. První větší šance byla k vidění až v šesté minutě při přesilovce hostů, kdy dostal nabito na levý kruh Jakub Navrátil. Jeho pokus do vzdálenější šibenice však zlikvidoval Dominik Pavlát. Úvodní příležitost Pirátů měl na hokejce Jakub Chrpa v osmé minutě. Po nahrávce od Jana Rudovského zakončoval z mezikruží, ale Michaela Petráska neprostřelil.

Zhruba o čtyři minuty později zavelel Petr Stloukal k protiútoku a po pravé straně se prodral až ke gólmanovi. Nicméně jeho chytré zakončení na bližší tyč vyrazil Petrásek za branku. A tak se dočkali prvního zářezu Zubři. Probíhala šestnáctá minuta, když dostal zpoza branky Roman Pšurný nabídku a z prostoru mezi kruhy stanovil skóre na 0:1.

Na začátku druhé periody mohl navýšit vedení hostů Matouš Kratochvil, který ujížděl na maskovaného Piráta. Únik zakončoval po ledě bekhendem, ale Pavlát se roztáhl a puk zastavil. Po dvou minutách měl druhou branku utkání na hokejce Darek Hejcman, jenž dostal nahrávku k levé tyči a mohl střílet do odkryté klece. Chomutovský rodák však i díky ataku bránícího Piráta zamířil jen do brankoviště, kde puk odehrál Pavlát hokejkou.

Chomutovští fanoušci se dočkali vyrovnání v čase 42:45. V oslabení tečoval Nicolas Hlava nahození Viktora Langa od modré čáry do pravého horního rohu a upravil na 1:1. Uběhly necelé tři minuty, když se hnal po pravé straně do útoku Darby Llewellyn. Po zaseknutí zakončoval z pravého kruhu, ale mířil jen do vzdálenější tyče hostující branky.

Ve čtyřicáté osmé minutě už celá ROCKNET ARÉNA slavila vedoucí branku Chomutova, když Jan Svoboda sklepl z výšky puk do klece. Radost domácích však zmrazili sudí, neboť viděli, že branky bylo docíleno vysokou holí. A tak muselo o vítězi rozhodnout až prodloužení. V něm byli šťastnější hosté. Tomáš Doležal přejel s pukem modrou a vypálil přes obránce. Na jeho střelu Pavlát nedosáhl, a proto brali Piráti jeden bod za prohru 1:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „První dvě třetiny jsme se nemohli dostat do hry. Bylo to i hrou soupeře, protože výborně bránil střední pásmo. S tím jsme měli velké problémy a hráli jsme složitě. Ve třetí třetině jsme hráli hokej, který jsme chtěli hrát od začátku. Z naší strany to byla dobrá hra. Bohužel padl jen jeden gól. Trefili jsme tyčku, ale na to se nehraje. Rozhodla šťastná branka v prodloužení. Bod bereme, protože máme za sebou dvě těžká utkání ve dvou dnech. Hráli jsme na tři lajny, takže částečná spokojenost.“

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): „My jsme hlavně rádi za dva body z Chomutova. Jsou to první dva body, které jsme tu tuhle sezónu uhráli. První dvě třetiny jsme měli trochu více ze hry, ale ve třetím dějství se to otočilo, a proto jsme opravdu rádi za dva body.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov