Reportáže

Piráti v Třebíči padli, rozhodla závěrečná třetina

Napsal 26.10.2019 Libor Kult
T ř e b í č / C h o m u t o v - V 18. kole Chance ligy zajížděli Piráti do Třebíče, které v domácím vzájemném duelu nedovolili skórovat. Tentokrát se na úvodní gól čekalo až do prostředního dějství, kdy se vedení ujala Horácká Slavia. Těsně před druhou sirénou srovnal Filip Suchý, jenže po pauze domácí zlomili duel na svou stranu v přesilovce. Chomutovští tak odjeli domů bez bodů, přestože po čtyřiceti minutách po nich sahali.
18.kolo so 26.10.2019
TRE
3:1(0:0, 1:1, 2:0)
CHM
Třebíč
Jekel – Kowalczyk, Nedbal, Forman, Hort, Jenáček, Furch – Michálek, Šťovíček, Kratochvíl – Vodný, Nedvídek, Havránek – Havlát, Král, Paták – Malec, Václavek, Ferda
Chomutov
Pavlát – Blaha, Žovinec, Lang, Štochl, Pařízek, Seemann, Havel – Doktor, Pitule, Stloukal – Hlava, Suchý, Klíma – Llewellyn, Vrhel, Tomica – J. Svoboda, Chrpa

Branky a nahrávky

Třebíč
35. Havránek (Nedvídek, Ferda), 43. Král (Havlát, Nedvídek), 54. Ferda (Jenáček, Vodný)
Chomutov
40. Suchý (Žovinec, Hlava)

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
26:27
Střely zblokované
16:11
Vhazování
30:20
Diváci
1034
Rozhodčí
Kašík, Ondráček – Král', Bohuněk
Vyšší tresty
Nedbal (Třebíč) 10 minut

Shrnutí

Počáteční aktivitu Pirátů nepřetavil v gól Klíma, který byl už po necelé minutě sám před Jekelem na vrcholu brankoviště. Od konce páté minuty hráli Chomutovští oslabení, v němž dobře blokovali střely soupeřů, hlavně Havlův zákrok před odkrytou brankou zamezil gólu. Před polovinou třetiny se octil před třebíčskou brankou osamocený Pařízek, ovšem ani on skóre neotevřel.

Dvě nuly svítily na ukazateli i po přesilovce na každé straně a nezrušil je na sklonku 18. minuty ani Hlava, jenž uháněl sám na Jekela. V závěru třetiny ještě Malec nepropálil hradbu těl před Pavlátem, takže se do kabin šlo poprvé za bezbrankového stavu.

Na startu prostředního dějství měl Jekel hodně starostí s Havlovým tečovaným nahozením, nicméně kotouč ze vzduchu zkrotil. Na druhé straně prováhal ideální okamžik na zakončení Král, jemuž následně zabránil ve střele pádem na puk Hlava. Úvod 27. minuty přinesl Nedvídkovu střelu zblízka do betonu, polovinu normální hrací doby pak orámovaly dvě početní výhody Pirátů. V závěru druhé zvonila za Jekelem tyč po střele z levého kruhu.

Neproměněné šance mrzely severočeskou družinu ve 35. minutě, kdy Nedvídek posunul z brankové čáry mezi kruhy Tomáši Havránkovi a ten po zpracování kotouče bruslí vypálil přesně pod břevno – 1:0. V další chomutovské přesilovce sestřelil Klíma jen Furcha, a tak vyrovnání obstarala dorážka Filipa Suchého sedmnáct vteřin před druhou sirénou – 1:1.

Gól na šatny však chomutovskou jízdu nenastartoval. V úvodu třetího hracího období Ferda sice nenašel bekhendem mezírku mezi Pavlátovými betony, jenže byl faulován a početní výhodu využil Tadeáš Král, jenž přetavil v gól přečíslení dva na jednoho – 2:1. Před polovinou třetiny netrefil před odkrytou brankou prostor mezi třemi tyčemi osamocený Forman, za pět a půl minuty už mnohem lépe mířil Radim Ferda. Ten před brankou vybojoval puk a zakončil přesně – 3:1. Stejný hráč ještě na sklonku 56. minuty z mezikruží pálil mimo.

TOP foto: Jiří Mokrý (www.hstrebic.cz)

Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): „My jsme dvě třetiny nebyli lepším týmem, byli jsme si vědomi síly Chomutova. Jak jsme zápas uhráli – nasazením a bojovností – tak jsme chtěli hrát celých šedesát minut, i když máme stále problémy se sestavou. Kluci to ale odmakali naplno. Rozhodujícím momentem podle mě byly přesilové hry ve druhé třetině, které si myslím jsme velice dobře odbránili. Ve třetí třetině jsme chtěli vytvořit nějakou přesilovou hru a z toho udeřit, což se nám povedlo. Jsme strašně rádi, že tento plán nám vyšel. Po druhém gólu jsme chtěli hru zabetonovat, i to se nám podařilo. Třetí gól nás uklidnil a pak už jsme to dotáhli do vítězného konce.“

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Jsem velice zklamaný z výsledku. Dejme tomu, že v prvních dvou třetinách jsme si nějaký tlak a šance vytvořili. Bohužel nás ale opět srazila koncovka. Třetí třetina pak byla obrovská křeč po tom, co dali domácí gól na 2:1. Pak už jsme nebyli schopní si další šance vytvořit a domácí si to pohlídali. Znovu opakuji, že jsem velice zklamaný.“