Reportáže

Piráti v Pardubicích vysoko prohráli, neskórovali a inkasovali sedmkrát

Napsal 05.04.2019 Michal Luxa
P a r d u b i c e / C h o m u t o v - Soubor Vladimíra Růžičky zajížděl ke čtvrtému kolu baráže o Tipsport extraligu do Pardubic, kde padli po výsledku 0:7. Piráti od úvodních minut tahali za kratší konec provazu, a tak se před Východočechy museli po třech dnech znovu sklonit.
BAR4 pá 5.4.2019
DPA
7:0(1:0, 3:0, 3:0)
CHM
Pardubice
Kacetl – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, Cardwell, Zdráhal, Porseland – Sýkora, Ihnačák, Kratochvil – Hovorka, Mandát, Rolinek – Horký, Poulíček, Machala – Kloz, Marosz, Perret
Chomutov
Peters (41. Stezka) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Kovář, Štich, Trefný – T. Svoboda, Růžička, Sklenář – Klhůfek, Huml, Koblasa – Havel, Vantuch, Tomica – Ouřada, Raška, Marjamäki

Branky a nahrávky

Pardubice
6. Perret (Marosz), 24. Mandát (Machala), 27. Rolinek (P. Sýkora, Hovorka), 37. Poulíček (Schaus), 45. Hovorka (Porseland), 56. Horký (Machala), 60. Hovorka (Ihnačák, P. Sýkora)
Chomutov

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
2:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
22:23
Střely zblokované
8:11
Hity
4:6
Vhazování
36:38
Diváci
8225
Rozhodčí
Kika, Pavlovič – Klouček, Komárek

Shrnutí

Několik změn v sestavě udělal kouč Vladimír Růžička do odvetného zápasu s Pardubicemi, chyběl například útočník Radek Duda. Do střetnutí lépe vstoupili hráči Dynama, kteří si šestašedesát vteřin po začátku duelu vytvořily úvodní šanci. Kotouč ve středním pásmu prodloužil Tomáš Rolinek, jenž našel najetého Jana Mandáta. Domácí útočník se tak prohnal kolem beků, ovšem Justin Peters byl na střelu z osy hrací plochy připraven. Aktivita Dynama gradovala o pět minut později, kdy se Rostislav Marosz vytočil zpoza branky až mezi kruhy, odkud jeho pokus před sebe vyrazil kanadský gólman ve službách Pirátů. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Jordann Perret, jenž bekhendem zametl černou gumu do branky – 1:0.

Deset minut trvalo Chomutovu než se dostal do hry. První větší příležitost v patnácté minutě zaznamenal Tomáš Svoboda, který rychlým manévrem najel na pravý kruh, odkud trefil jen Kacetlovu lapačku. Dvě minuty po začátku prostřední periody zamířil na trestnou lavici Jan Zdráhal, a tak se Pardubice prosadily také v oslabení. Na rozehrávku Severočechů dotíral Jan Mandát, který si narazil s Ondřejem Machalou. První jmenovaný poté z mezikuží vystřelil milimetrově přesně k tyči – 2:0.

Domácímu mužstvu už chyběl jen v přesilové hře, což se změnilo v čase 26:30, kdy Petr Sýkora místo střely volil přihrávku na Tomáše Rolinka, jehož pokus zamířil nad rameno chomutovského gólmana – 3:0. O dalších deset minut později se Pardubice radovaly počtvrté! Mezi kruhy se nacházel Patrik Poulíček, jehož zakončení projelo do branky pod Petersovým betonem – 4:0. Dvě minuty před koncem prostřední části zůstal před brankou Dynama osamocený Tomáš Svoboda, jenž měl před sebou odkrytou branku, ovšem Kacetl přispěchal s reflexivním zákrokem.

Do poslední dvacetiminutovky přichystal realizační tým Chomutova změnu v brankovišti, Justina Peterse nahradil Aleš Stezka. Devětašedesát vteřin po začátku třetiny hodil kotouč na branku Vladimír Růžička. K odraženému puku si pak najel Jan Havel, který ve velké příležitosti nechal vyniknout domácího gólmana. V čase 44:13 inkasovali Piráti nepopulárního „bůra“. Po souboji u mantinelu se puk odrazil za kruh, kde se do něj bez přípravy opřel Marek Hovorka, jenž bombou pod horní tyč rozjásal pardubické fanoušky – 5:0.

Běžela jednapadesátá minuta, když Rostislav Marosz našel na dlouhou hůl na hranici brankoviště Jana Kloze, kterého atakoval obránce, a tak kotouč vyrazil Aleš Stezka betonem. O dvě minuty později se v kombinaci zjevil nejaktivnější hráč Chomutova Tomáš Svoboda. Hostující útočník vybídl Vladimíra Růžičku ke skórování, ovšem nejproduktivnější hráč Severočechů selhal. Zmar hostujícího mužstva se prohloubil v čase 55:26, kdy obrovskou minelu vyrobil nejzkušenější Pirát Jakub trefný. Po jeho chybě uháněl sám na branku Ondřej Machala, jehož pokus brankář vyrazil, ovšem Luboš Horký byl ve správnou dobu, na správném místě – 6:0. Devětatřicet vteřin před koncem zápasu se na pravém kruhu zjevil opět Marek Hovorka, jehož zakončení proletělo mezi Stezkovými betony až do klece – 7:0.

TOP foto: HC Dynamo Pardubice