Reportáže

Chomutovští prohráli s Třincem i počtvrté, trefil se pouze Vladimír Růžička

Napsala 05.03.2019 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v / T ř i n e c - Piráti odjeli k 51. kolu Tipsport extraligy do Třince, kde si bilanci venkovních duelů nevylepšili. Oceláři si do 35. minuty vypracovali třígólové vedení, které korigoval pouze Vladimír Růžička, jenž se prosadil poprvé od 11. ledna, a oslavil tak 600. duel v nejvyšší soutěži přesnou trefou. Severočeši počtvrté v řadě padli pouze s jediným vstřeleným gólem.
51.kolo út 5.3.2019
TRI
4:1(1:0, 2:1, 1:0)
CHM
Třinec
Hrubec – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Adámek, Matyáš – Svačina, Vrána, M. Růžička – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Werek, Polanský, Novotný – Chmielewski, O. Kovařčík, Cienciala – Raška ('01)
Chomutov
Peters – Jank, Flemming, Trefný, Knot, Dietz, Blaha, Valach – Tomica, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Raška ('94), Havel – Marjamäki, Vantuch, Stránský – Koblasa, Klhůfek, Gut

Branky a nahrávky

Třinec
6. Marcinko (M. Růžička, Hrňa), 25. Marcinko, 35. Werek (Galvinš, Polanský), 60. Werek
Chomutov
36. V. Růžička (Sklenář)

Statistiky

Vyloučení
5:8
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:17
Střely zblokované
9:15
Hity
8:6
Vhazování
30:33
Diváci
4487
Rozhodčí
Kubičík, Pavlovič – Bryška, Lučan

Shrnutí

Chomutovští do utkání vletěli a hned z prvního útoku ohrozili domácí branku střílející Bohumil Jank a tečující Marek Tomica, jenomže Šimon Hrubec svou klec uhájil. Za pár okamžiků nejprve Martin Růžička nastřelil v přesilové hře tyčku a o chvíli později jeho přihrávku tečoval do sítě Tomáš Marcinko – 1:0.

V následující akci selhal Ondřej Kovařčík, který v úniku bekhendem nevyzrál na Justina Peterse. Hra ve čtyřech na obou stranách vyhovovala více Třinci, který však tlak v gól nepřetavil. Piráti v nabídnuté početní výhodě mohli snížit, jenomže nahození Masiho Marjamäkiho se Adamu Raškovi nepodařilo usměrnit do sítě. Do konce úvodního dějství Chomutov ubránil dvě bezprostředně po sobě jdoucí oslabení.

Do prostřední části vstoupila aktivně Růžičkova družina, jenomže se radovali Oceláři. Ve 25. minutě Tomáš Marcinko využil blokaře Bretta Flemminga a kolem něj našel nechytatelnou ránou vzdálenější roh pirátské klece – 2:0. Rychlou odpověď měl na holi Pavel Klhůfek, jenž však s bránícím hráčem na zádech bekhend namířil jenom do domácí jedničky.

Za pár okamžiků Justin Peters neviděl nahození Ethana Wereka, který zamířil přesně k tyči a zvýšil vedení svého týmu – 3:0. Za necelé dvě minuty prolomil střelecké trápení Vladimír Růžička, jenž 600. start v extralize oslavil přesilovkou ránou ze své typické pozice na pravém kruhu – 3:1. Pokračující tlak Chomutova mohl zužitkovat Michal Gut, ten však z hranice brankoviště dorážel jenom do lapačky reprezentačního brankáře.

Ve zbytku přenesené přesilovky Chomutova nahození Tomáše Svobody tečoval Jakub Sklenář a Šimon Hrubec měl plné betony práce. Během 43. minuty se oba celky srovnaly na čtyřech hráčích v poli, což mohl využít Martin Růžička, ten ale nestačil bekhendovou kličkou na Justina Peterse.

Před polovinou třetiny Piráti ubránili oslabení, když se nadechovali do posledních minut, přišlo další provinění. V čase 57:53 chomutovská jednička opustila brankoviště, do kterého se ještě vrátila a inkasovala. Konečnou podobu dal výsledku Ethan Werek, jenž po zmatku střílel do prázdné – 4:1.

TOPfoto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „Viděli jsme bojovné utkání, které mělo tempo. My jsme si samozřejmě několik šancí vypracovali, ale i tak jsme museli naši hru v útočném pásmu zjednodušit, protože jsme to hráli spíš na krásu. To se od druhé třetiny změnilo, tlačili jsme se do brány, akorát jsme si nepomohli v přesilovkách, které jsme nedokázali zužitkovat, přestože jsme jich dostali k dispozici hodně. To je jedna z věcí, které je potřeba vypilovat, ale budeme pracovat na všem, na hře v defenzivní zóně, v ofenzivní. Vylepšit se dá vše. Prezidentský pohár? Rozhodne poslední kolo, ale my to neřešíme. Díváme se sami na sebe.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Myslím, že jsme neodehráli špatné utkání a při hře pět na pět jsme byli domácím rovnocenným soupeřem. Neproměňujeme šance, to je dlouhodobá bolest. Dáváme teď v průměru jeden gól na zápas, což je strašně málo. Další věc je, že jsme nedisciplinovaní a máme spoustu vyloučení. I tentokrát jich bylo hodně, tuším osm nebo devět. To s takovým soupeřem to nejde. Oslabení nás stojí spoustu sil, které pak chybějí a my postrádáme drajv a sílu.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov