Reportáže

I přes velkou střeleckou převahu Piráti nevyhráli, o body s Třincem přišli v poslední minutě

Napsal 21.10.2018 Ondřej Bartůněk
C h o m u t o v - Dvanácté kolo Tipsport extraligy probíhalo třetí říjnovou neděli na ledě Pirátů, kteří hostili v ROCKNET ARÉNĚ Třinec. Slezané se rychle po začátku dostali do vedení, které však ještě před koncem prvního dějství smazal Vladimír Růžička. I přes velkou střeleckou převahu Pirátů si nakonec odvezli všechny body Oceláři, kteří v poslední minutě využili početní výhodu.
12.kolo ne 21.10.2018
CHM
2:3(1:1, 1:1, 0:1)
TRI
Chomutov
Lukeš – Knot, Dietz, Valach, Mrázek, Flemming, Štich, Buchtela – Duda, V. Růžička, Tomica – Svoboda, Klhůfek, Sklenář – Stránský, Vantuch, Marjamäki – Havel, Huml, Koblasa
Třinec
Hrubec – Krajíček, Gernát, Musil, Galvinš, Adámek, Doudera – M. Růžička, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Werek, Bukarts – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Chmielewski

Branky a nahrávky

Chomutov
17. V. Růžička (Flemming), 26. Marjamäki (Mrázek, Vantuch)
Třinec
6. Werek (Gernát, Polanský), 30. Chmielewski (Hrňa, Werek), 60. Hrňa (Krajíček, M. Růžička)

Statistiky

Vyloučení
5:5
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
41:25
Střely zblokované
12:12
Hity
16:11
Vhazování
31:32
Diváci
3497
Rozhodčí
Petružálek, Bejček – Gerát, Hynek

Shrnutí

Aktivní začátek utkání se překlopil na stranu Třince v početní výhodě, ve které Martin Gernát nahodil od modré a Ethan Werek pohotově doklepl vyražený puk – 0:1. Krátce poté mohl vyrovnat Lukáš Vantuch, jenž v přečíslení dva na jednoho neuspěl stejně jako v pokračující akci Masi Marjamäki z otočky.

V desáté minutě Vladimír Růžička neuspěl bekhendovou kličkou podél brankoviště, když se Šimon Hrubec dobře přesunul. Další šanci měli Piráti v početní výhodě, jenomže blíže gólu byl Ethan Werek, jenž přebruslil obránce a zblízka trefil Štěpána Lukeše jenom do výstroje. Pár momentů před koncem se Vladimír Růžička od pravého mantinelu krásně prosmýkl před bránu a zavěsil pod horní tyčku – 1:1.

Hned na začátku druhé části svěřenci Vladimíra Růžičky ubránili oslabení, aby mohli ve stejné výhodě sami udeřit. V přesilovce nejprve neuspěl z prostoru mezi kruhy Ronald Knot, jenomže za pár okamžiků vyraženou ránu Jaroslava Mrázka doklepl do odkryté části klece Masi Marjamäki – 2:1.

Na přelomu utkání se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Poté, co Pavel Klhůfek selhal ve vyložené pozici mezi kruhy, Oceláři vyrovnali zásluhou Arona Chmielewskiho a jeho povedené rány z první – 2:2. V dalším průběhu byli v náznaku úniků Ivan Huml a Petr Koblasa, ani jeden ale na Šimona Hrubce nevyzrál.

Hned na začátku třetího dějství zkoušel pozornost třineckého brankáře Petr Koblasa, ale jeho nepříjemná rána vypadla vedle tyčky. V nabídnuté přesilovce Vladimír Růžička našel křižně přes pásmo Tomáše Svobodu, jenž z první neuspěl. Ve 48. minutě se po nadějném bekhendovém pokusu Pavla Klhůfka puk dostal na modrou, tam se napřáhl Brett Flemming, jehož ránu zastavila spojnice tyčí.

Krátce poté se blýskli gólmani – Šimon Hrubec vychytal Ronalda Knota a Štěpán Lukeš vyzrál na Arona Chmielewskiho i jeho spoluhráče Ethana Wereka. Necelou minutu před koncem dostali Oceláři početní výhodu, kterou po vlastním oddechovém čase využil Erik Hrňa ránou z první do bližší šibenice – 2:3. V závěru domácí zkusili power-play i s oddechovým časem, jenomže na srovnání už to nestačilo.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Bylo to vyrovnané utkání. Hráli jsme dobře, ale dostali jsme minutu před koncem gól v oslabení. Pořád se potýkáme se špatnou produktivitou, protože máme čtyřicet střel, ale jenom dva góly. To je málo, abychom mohli vyhrát za tři body.“

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „Chtěl bych hlavně poděkovat hráčům a obzvlášť Šimonu Hrubcovi, který podal výborný výkon. Kluci zápas odmakali. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože Chomutov hraje doma dobře. Od gólu na 2:2 jsme se zvedli a začali hrát hokej – kluci začali makat a bruslit. Jsme strašně rádi, že jsme na konci využili přesilovku a odvážíme si tři body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov