Reportáže

Piráti v dohrávce neuspěli, na ledě Ševců prohráli kvůli nepovedené první třetině

Napsala 29.11.2017 Kateřina Kundertová
Z l í n / C h o m u t o v - Piráti odjeli k dohrávce 25. kola Tipsport extraligy do Zlína, kde v úvodní třetině třikrát inkasovali. Přestože v prostřední části snížil jediný chomutovský střelec Brett Flemming, domácí odpověděli, takže třígólový rozdíl ukazovala světelná tabule i po šedesáti minutách, a tak se opakoval totožný výsledek z prvního vzájemného duelu letošní sezóny.
25.kolo st 29.11.2017
AZL
4:1(3:0, 1:1, 0:0)
CHM
Zlín
Kašík – Freibergs, Matějíček, Valenta, Řezníček, Žižka, Petran, Horák – Okál, Honejsek, Bukarts – Šťastný, Fořt, Veselý – Ondráček, Fryšara, Kubiš – Klhůfek, Sedláček, Illo
Chomutov
Lukeš (16. Laco) – Valach, Mrázek, Flemming, Dlapa, Chalupa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Dlouhý – Skokan, Lauko, Koblasa – Poletín, Šťovíček, Havel

Branky a nahrávky

Zlín
11. Kubiš (Žižka, Ondráček), 12. Bukarts (Okál), 16. Valenta (Veselý, Fořt), 38. Okál (Bukarts, Freibergs)
Chomutov
35. Flemming (Skokan, Huml)

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
28:31
Střely zblokované
6:3
Hity
10:6
Vhazování
27:39
Diváci
2555
Rozhodčí
Kika, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan

Shrnutí

Piráti začali utkání na ledě Zlínu aktivněji, ale ani Michal Vondrka z předbrankového prostoru neskóroval. Krátce po polovině třetiny začali úřadovat domácí, když se prosadili dvakrát během minuty – Pavel Kubiš se z pravé strany trefil do vzdálenější šibenice a Roberts Bukarts nadvakrát zakončil z těsné blízkosti – 2:0.

Odpovědět mohl Petr Koblasa, ale u pravé tyčky Kašíkovy klece netrefil branku. V šestnácté minutě Tomáš Valenta v přesilové hře prostřelil všechno, co měl před sebou – 3:0. Třetí branka vyhnala z brány Štěpána Lukeše, jehož nahradila týmová jednička Ján Laco. V závěru Chomutovští ostřelovali zlínskou bránu během početní výhody, ale bez úspěchu.

Hned v úvodu prostřední třetiny se domácí dostali do nevídané situace, když jeli tři na Jána Laca, ale Martin Matějíček s Robertsem Bukartsem nevyřešili akci dobře. O chvíli později mohl udeřit Ivan Huml, ale rychlou ránou téměř z brankové čáry Libora Kašíka u bližší tyčky nenachytal. Dvaatřicátá minuta přinesla nadějnou šanci na obou stranách – nejprve Tomáš Žižka nezužitkoval povedenou zadovku mezi kruhy, a poté v situaci dva na jednoho pálil Dávid Skokan jen do gólmana.

O chvíli později využili nabídnutou početní výhodu i svěřenci Vladimíra Růžičky, když Dávid Skokan přihrál zpoza branky na Bretta Flemminga, jenž zblízka snížil – 3:1. Z holí domácích přišla rychlá odpověď, jelikož se přibližně za tři minuty prosadil Zdeněk Okál z nenápadné situace dva proti dvěma – 4:1. V dalším průběhu už se skóre neměnilo, a tak Piráti začali třetí dějství se třígólovým mankem.

V počátku závěrečné periody se do zakončení natlačil Radoslav Illo, který v tísni bekhendem nastřelil horní tyčku Lacovy klece. V dalším průběhu se Piráti tlačili ke gólu, ale žádná střela za Liborem Kašíkem neskončila. Oba celky si ve druhé polovině zahrály početní výhodu, ve kterých však také ke změně skóre nedošlo, a tak Ševci podruhé v letošní sezóně porazili Chomutov 4:1.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Aukro Berani Zlín): „Rozhodl náš první gól, po kterém jsme měli jsme více ze hry. Škoda že jsme za stavu 3:0 nedali přečíslení tři na nikoho, to by asi definitivně rozhodlo. Za stavu 3:1 to bylo kdo s koho. Kdyby dal soupeř gól, bylo by to drama až do konce. Po dlouhé době bereme doma tři body, za což jsme rádi. Už to začínal být trochu průšvih.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Rozhodly naše individuální chyby v první třetině, které soupeř využil. Na začátku druhé části jeli domácí tři na nikoho a bylo jasné, že naše branka na 1:3 už asi moc nezmění. Takto se vyhrávat nedá.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov