Reportáže

Piráti doma počtvrté v řadě padli, Zlín zdobil Kašík

Napsal 13.10.2017 Ondřej Bartůněk, Kryštof Kousal
C h o m u t o v - Do 12. kola Tipsport extraligy vstoupili Piráti brankou Tomici, ale do konce první třetiny Zlín obrátil skóre zásluhou Valenty a Robertse Bukartse. Ve druhé třetině šli Berani do vedení o dvě branky a ve zbytku zápasu už hru hlídali. Pirátům se nedařilo v rozehrávce a o vytvořené šance se postaral výborně chytající Libor Kašík.
12.kolo (ČT SPORT) pá 13.10.2017
CHM
1:4(1:2, 0:1, 0:1)
AZL
Chomutov
Laco – Flemming, Mrázek, Valach, Rašner, Slovák, Dlapa, Grman – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Růžička, Sklenář – Koblasa, Lauko, Poletín – Chlouba, Tomeček, Chrpa
Zlín
Kašík – Ferenc, Freibergs, Gazda, Matějíček, Řezníček, Petran, Valenta – Kubiš, Sedláček, Ondráček – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – Okál, Popelka, Veselý – Klhůfek, Fryšara, Rihards Bukarts.

Branky a nahrávky

Chomutov
9. Tomica (Vondrka)
Zlín
16. Valenta (Sedláček), 18. Roberts Bukarts (Šťastný), 27. Rihards Bukarts (Veselý, Matějíček), 60. Ondráček

Statistiky

Vyloučení
2:5
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:21
Střely zblokované
16:8
Hity
6:7
Vhazování
24:36
Diváci
3924
Rozhodčí
Bejček, Bulanov – Komárek, Zíka

Shrnutí

Již ve druhé minutě se po chybě zlínského obránce řítil na gólmana osamocený Jakub Sklenář. Jeho zakončení však skončilo na betonu Libora Kašíka. Ve třetí minutě si Piráti vyzkoušeli početní výhodu, během níž byly k vidění dvě veliké šance. Nejprve od modré čáry vypálil Juraj Valach a kotouč následně zůstal ležet před brankářem. Nikdo z domácích se ale k dorážce nedostal. Poté po hrubé chybě domácích obránců ujel do úniku Jiří Ondráček, ale Chomutov podržel slovenský fantom Ján Laco, když zasáhl vyrážečkou.

První gól zápasu padl v deváté minutě, když zpoza klece protlačil puk do brankoviště Michal Vondrka a tam ho našel nejrychleji Marek Tomica, který prostřelil gólmana hostů – 1:0. Kuriózní zákrok proti unikajícímu Petru Koblasovi po pravé straně zvolil gólman Zlína v desáté minutě. Pirát s číslem 11 na zádech už šel do kličky, když proti němu Kašík vyjel a znemožnil mu tak zakončení. V šestnácté minutě se Zlínští dočkali vyrovnání. Bombu Martina Matějíčka od modré čáry ještě obětavý obránce zastavil. Následná dorážka Tomáše Valenty do protipohybu Laca už do sítě prošla - 1:1.

Obrat se hráčům v žlutých dresech povedl v osmnácté minutě. Po vhazovaní se puk od Davida Šťastného odrazil do prostoru mezi kruhy k Robertsi Bukartsovi, jenž bleskově rozvlnil síť - 1:2. Fantastický zákrok předvedl Ján Laco ve 26. minutě při přesilové hře Beranů. Na krátkou vzdálenost zpoza branky přihrál Antonín Honejsek Ralfsu Freibergsovi, proti jehož střele se však strážce branky Pirátů blýskl lapačkou.

O několik vteřin později už ale Žlutomodří přeci jen skórovali. Po dělovce Martina Matějíčka od modré čáry zůstal ležet kotouč za Lacem v brankovišti, kde ho nejrychleji našel Rihards Bukarts - 1:3. Chomutovské z letargie probral až pokus Vojtěcha Tomečka ve 34. minutě, který z pravé strany trefil vyrážečku Libora Kašíka. O dvě minuty později v SD ARÉNĚ zvonila tyč, když střelu Mária Grmana od modré čáry šikovně tečoval Vladimír Růžička. Skóre se ovšem nezměnilo.

Domácí tým vlétl do poslední dvacetiminutovky ve velkém tempu. V 41. minutě po vhazování prozkoušel pozornost brankáře Petr Koblasa. Po zákroku se pokusil zamést kotouč do sítě Jakub Lauko, ale kotouč zamířil mimo tři tyče. Ve 49. minutě z vrcholu pravého kruhu vyslal ránu Dávid Skokan. Jeho pokus proti rozhozenému Kašíkovi zůstal po odrazu od tyče ležet těsně vedle branky. O minutu později byl při přesilové hře Vladimír Růžička na levém kruhu. Pomalu se přibližoval k brance a pokoušel se rozhýbat gólmana, ten ale opět zasáhl.

Následně si vylepšoval pozici na modré čáře Jaroslav Mrázek, nicméně jeho zakončení Kašík nadvakrát zastavil. O 35 sekund později se Kašík opět blýskl. Tentokrát se roztáhl proti zakončení Vladimíra Růžičky. Ani žádná z dorážek se neujala, a tak domácí pořád ztráceli dva góly. Čtyři vteřiny před koncem zpečetil výhru Zlínských do prázdné klece Jiří Ondráček a upravil stav zápasu na konečných 1:4.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Další nepovedené domácí utkání se stejným scénářem. Dostali jsme se do vedení 1:0, i když tam byli šance i ze strany hostů, při kterých nás podržel gólman. Bohužel potom jsme inkasovali a dostali zbytečné góly. Posledních šest minut druhé části a poslední třetina byly z naší strany celkem dobré. Snažili jsme se s tím něco udělat. Měli jsme hodně střel, ale bohužel vynikající výkon podal gólman Zlína. Momentálně se trochu trápíme v koncovce a paradoxně se nám teď hraje lépe venku než doma. Tak snad uhrajeme nějaké body dvakrát venku a příště budeme bodovat i doma.“

Robert Svoboda (Aukro Berani Zlín): „Jsme spokojení s vítězstvím. Podařil se nám vstup do utkání. Myslím si, že jsme měli lepší pohyb. Nezaskočil nás ani první gól domácích. Pak jsme zápas otočili a hráli jsme, co jsme si řekli. Rozhodlo, že domácím se nedařily přesilové hry, které měli ve třetí části. Tým podal výborný výkon a hlavně skvěle chytal Libor Kašík.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov