Reportáže

Piráti v Karlových Varech vyrovnali během minuty, pak ale prohráli v prodloužení

Napsala 21.10.2016 Kateřina Kundertová
K a r l o v y V a r y /C h o m u t o v - Piráti se v rámci 14. kola Tipsport extraligy střetli s Energií, s kterou prohráli v prodloužení. Chomutovští šli sice do vedení, ale poté Karlovy Vary otočily vývoj zápasu třemi góly. V poslední periodě Chomutov srovnal během 48 vteřin na 3:3, čímž se vrátil do zápasu. Z vítězství se ale radovali domácí, když rozhodující branku vstřelil Skuhravý.
14.kolo pá 21.10.2016
KVA
4:3p(1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
CHM
Karlovy Vary
Závorka – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Rýgl – T. Rachůnek, Skuhravý, V. Tomeček – Mullane, Tuominen, Mikulík – Kindl, Stloukal, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek.
Chomutov
Laco – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Buchtela – Vondrka, Huml, Skokan – Tomica, V. Růžička, Kaše – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Račuk, Hřebejk.

Branky a nahrávky

Karlovy Vary
20. Dujsík (Kindl, Tuominen), 23. Kindl (Mikulík, Harant), 25. T. Rachůnek (V. Tomeček), 65. Skuhravý (Mikulík)
Chomutov
14. Vondrka (Huml, Rutta), 53. Flemming (Kämpf), 54. Huml (Mrázek, Valach)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
2:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
22:25
Střely zblokované
9:6
Hity
7:6
Vhazování
27:30
Diváci
3417
Rozhodčí
Hribik, Pavlovič – Hynek, Gerát

Shrnutí

Úvod zápasu moc hokejovosti a šancí nepřinesl. V první příležitosti se objevil Michal Poletín, který ale na karlovarského brankáře nevyzrál. V osmé minutě Václav Skuhravý z kruhu nastřelil horní tyč za Jánem Lacem. Krátce poté si Piráti vybojovali přesilovou hru, kterou využít nedokázali. To už však neplatilo o následné.

Ve čtrnácté minutě si Michal Vondrka najel z levé strany před brankoviště, odkud prostrčil Závorkovi puk mezi betony – 0:1. Necelou minutu před koncem periody Karlovy Vary vyrovnaly v přesilové hře, kterou využil Tomáš Dujsík, jenž objel branku a zasunul puk vedle levé tyče – 1:1.

Hned v počátku prostřední periody využil další přesilovou hru Denis Kindl, jenž poslal Energii do vedení – 2:1. Těsně po inkasované brance měl Chomutov možnost přesilové hry, která však skončila bez výraznější střely. Navrátilec z trestné lavice Tomáš Rachůnek si v 25. minutě našel puk ve středním pásmu, ujel obraně hostů a zavěsil do pravé šibenice – 3:1.

V polovině zápasu měla Energie velkou šanci, když na Milana Mikulíka v situaci dva na jednoho zívala úplně prázdná brána. Jasnému gólu zabránil Jan Rutta. Do konce třetiny měli Piráti ještě dvě přesilové hry, které však skončily neúspěchem. Do posledního dějství nastupovali Chomutovští s dvoubrankovou ztrátou.

V úvodních minutách měli domácí možnost další početní výhody, skóre se však neměnilo. Krátce poté měl dobrou šanci Jakub Flek mezi kruhy, jenž si na Jána Laca nepřišel. Poté začala jízda Pirátů. V čase 52:48 si Brett Flemming počkal v levém kruhu, odkud překonal ležícího Tomáše Závorku a připsal si svůj první gól v extralize – 3:2.

Po osmačtyřiceti vteřinách srovnal Ivan Huml, jenž napálil do sítě letící kotouč – 3:3. Do konce dějství už se nic nestalo a duel se plynule posunul do prodloužení. Třiadvacet vteřin před koncem nastaveného času rozhodl střetnutí Václav Skuhravý4:3p.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): „Očekávali jsme, že na nás Chomutov vletí, což se stalo. Jsme rádi, že jsme úvodní tlak ustáli a první třetina skončila remízou. Ve druhé části jsme si pomohli přesilovkou, dostali jsme se do hry a soupeři odskočili o dvě branky. Ve třetí třetině bohužel přišel krátký výpadek a soupeř srovnal. Gól na 3:3 jsme navíc dostali po divném střídání. Za dva body jsme ale rádi.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „V první třetině jsme možná měli více ze hry, ale do koncovky jsme moc nechodili. Honili jsme puk po rozích. Druhá část byla z naší strany špatná. Jsme často vylučováni a děláme velké chyby. Nechodili jsme před bránu, chyběl nám pohyb. Po druhé třetině jsme si v kabině řekli, že musíme zjednodušit hru. Povedlo se nám dát dva rychlé góly, ale čtvrtou branku jsme bohužel nedali. Prodloužení už byla loterie.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov