This text will be replaced


Reportáže

Piráti přidali proti Kometě i druhý bod, bezchybný výkon předvedl Robert Kristan!

Napsal 08.03.2016 David Panuška
C h o m u t o v - Druhé utkání předkola Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy zvládli lépe Piráti i díky bezchybnému výkonu Roberta Kristana. Do vedení šla družina Vladimíra Růžičky, Břetislav Kopřivy a Jana Šťastného v patnácté minutě, kdy se přesnou střelou pod víko prosadil Roman Červenka. Druhou branku přidal na konci druhé periody Peter Ölvecký, který se po neúspěšném nájezdu prosadil o záda brankáře Čiliaka. Piráti jedou do Brna za stavu 2:0.
PK2 (ČT SPORT) út 8.3.2016
CHM
2:0(1:0, 1:0, 0:0)
KOM
Chomutov
Kristan – Rutta, Skinner, J. Mrázek, Valach, Pereťjagin, Harant, Tejnor – Račuk, Červenka, Tomica – Vondrka, Růžička, Hřebejk – Květoň, Kämpf, Sklenář – Ölvecký, Kaše, Dušek
Kometa
Čiliak – Kaberle, Kozák, Hanzlík, Kováčik, Malec, Trška, Kuboš – Dočekal, Čermák, Dostálek – Káňa, Němec, Špirko – Ostřížek, Hruška, H. Zohorna – R. Zohorna, Koreis, Dvořák – P. Mrázek

Branky a nahrávky

Chomutov
15. Červenka (Ölvecký), 38. Ölvecký (Tomica)
Kometa

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
21:26
Střely zblokované
13:13
Hity
21:28
Vhazování
30:23
Diváci
4 572
Rozhodčí
Šindler, Mrkva – Jelínek, Pešek

Shrnutí

První dobrou příležitost v zápase si vypracoval Kämpf. Z dobré pozice chtěl najít přihrávkou spoluhráče. Kotouč ovšem v pádu zastavil Hanzlík. Následovala akce Račuka, který v zajímavé šanci přestřelil. Ve čtvrté minutě se do útoku probojovali hosté. Hruška vystřelil z druhé vlny do masky Kristana. Vzápětí na druhé straně pálil Kaše, Čiliak vytěsnil puk ramenem. Aktivní zůstali domácí i ve vlastním oslabení. Tomica v úniku tvrdě vystřelil a gólman musel rychle na zem.

Piráti v polovině třetiny těžili ze čtyřminutové přesilové hry. V ní ovšem zvládli Brněnští proniknout do útoku. Malec trefil z prostoru před kruhy Kristana do hrudi. Ve dvanácté minutě vystřelil Skinner a odražený puk se dostal na hokejku Sklenáře. Vracející se obránce na poslední chvíli kotouč zasáhl a zabránil nejhoršímu z pohledu Komety. Chomutovští ale nemuseli dlouho čekat. Střela Ölveckého se odrazila na hokejku ROMANA ČERVENKY, jenž zvedl puk a rozvlnil síť – 1:0. Odpovědět se snažil tísněný Dočekal, jemuž ale v koncovce chybělo štěstí. V závěru třetiny ještě nahazoval z ostrého úhlu Malec. Kristan měl lapačku připravenou.

V úvodu druhé periody vypálil Kozák. Domácí mu na poslední chvíli vložili hokejku do střely. Posléze pálil Káňa a označkoval masku Kristana. Na druhou stranu zamířil Hřebejk a v individuální akci trefil rameno brankáře. Ve čtyřiadvacáté minutě vystřelil z mezikruží a zvedl tak SD ARÉNU ze sedadel. Puk ale pouze zazvonil o horní tyč. Za Brno mohl skórovat Hruška, ovšem včas se vrátil Valach a zabránil mu v zakončení. Skórovat mohl i Kováčik, jehož střelu z dálky lapil s vypětím sil brankář.

Ve dvaatřicáté minutě se v přesilové hře dostal ke dvěma střelám Hruška. Oba pokusy zkrotil gólman Pirátů. Zajímavě střílel i Kaberle. Zkušený obránce trefil jen beton. O dvě minuty později zkusil štěstí střelec z předchozího zápasu Skinner. Táhlou ránu z dálky Čiliak dobře viděl a vyrazil. Kometa následně nevyužila další početní výhodu a po jejím skončení vyrazil kupředu PETER ÖLVECKÝ. První zakončení gólman vyrazil, slovenský forvard ale odražený puk dostal do brány o jeho beton - 2:0. Minutu před závěrem dvacetiminutovky nenápadně střílel Dočekal a kus černé gumy prolétl těsně nad brankou. Chomutov tedy do třetí třetiny vstoupil s dvoubrankovým vedením.

Kometa ohrozila Kristana ihned na začátku třetí části. Káňa vystřelil z úhlu přes obránce a trefil se do vyrážečky. Další šanci připravil Ostřížek, který před bránou přenechal spoluhráči. Tomu ale puk vypíchl obránce. Kometa vzápětí zvládla skórovat, avšak branka nebyla uznána. Káňa chvíli před neuznaným gólem fauloval Tejnora. V přesilové hře zkusil štěstí podobně jako u svého prvního gólu Ölvecký. Čiliak si tentokrát dal pozor a kotouč zastavil. Na pozoru musel být i při šanci Rutty, jenž obkroužil bránu a vystřelil do jeho náruče.

Deset minut před koncem střílel po přechodu do pásma Růžička. Čiliak vytěsnil kotouč vyrážečkou. Brno začalo s blížícím se závěrem zápasu stupňovat tlak. Malec přešel útočnou modrou a prověřil bleskovou ranou Kristana. Pět minut před koncem vystřelil Káňa v početní výhodě jen do hrudi brankáři. Oslabeným Pirátům pomohl opět jejich gólman, když v závěru přesilové hry vychytal šanci Kováčika. Tlak Komety v závěrečných minutách gól nepřinesl a Chomutovští se mohli radovat z druhé domácí výhry v sérii.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Myslím, že zápas byl i z naší strany povedenější než první. V něm jsme byli moc nervózní. Důležité pro nás bylo, že jsme se dostali do vedení, čímž jsme se trochu uklidnili. Duel byl poměrně vyrovnaný. Klasický zápas play-off a celkem ostrý. Byli jsme šťastnější a dotáhli ho do vítězného konce.“

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): „Troufnu si tvrdit, že jsme odehráli lepší utkání než napoprvé. Bohužel, jednou jsme nechali prostor Červenkovi a ten poslal domácí do vedení. Ve druhé třetině přišel nešťastný únik po naší přesilové hře a nešťastný gól. Dřeli jsme celý zápas a klukům nemůžeme co vytknout. Trápí nás koncovka a jeden gól na dva zápasy je málo, přestože v play-off moc gólů nepadá. Branku jsme určitě dát měli a zápas by se vyvíjel jinak. Neskládáme zbraně, teď se série přesune do Brna a já věřím, že nám diváci pomůžou. Snad to zvládneme a určitě se sem chceme vrátit.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov