Reportáže

Chomutov zvládl generálku a vyhrál v Litvínově po čtyřech letech v základní době

Napsal 03.09.2015 Marcel Holl
L i t v í n o v / C h o m u t o v - K poslednímu přípravnému utkání cestovali Piráti do nedalekého Litvínova. Domácí tým nasadil do sestavy řadů hráčů ze širšího kádru, kdežto Chomutovští hráli v obdobné sestavě jako v Karlových Varech. Po první bezbrankové periodě otevřel skóre Antonín Dušek. Na jeho trefu zareagoval před závěrem druhé části Štěpán Hřebejk. Vervě se podařilo již jen snížit, tudíž Piráti slaví pátou výhru v řadě a na Zimním stadionu Ivana Hlinky vyhráli po čtyřech letech v základní hrací době.
přát. čt 3.9.2015
LIT
1:2(0:0, 0:2, 1:0)
CHM
Litvínov
Horák – Frolo, Chaloupka, Sklenička, Hora, Baránek, Gula, Šesták – Šrámek, Jurčík, Písařík – Mical, Smolka, Řehoř – Štěpka, Válek, Zdeněk – Ujfaluši, Havlíček, Šimeček.
Chomutov
Kopřiva (32. Strmeň) – Redlihs, Rutta, Dlapa, Jánošík, Kranjc, Szathmáry, Bláha, Šidlík - Hřebejk, Dušek, Hovorka - Vondrka, Růžička, D. Květoň - Sklenář, Kämpf, Pospíšil - Tomica, D. Kaše, L. Květoň.

Branky a nahrávky

Litvínov
56. Písařík
Chomutov
21. Dušek (Hovorka), 40. Hřebejk (Hovorka)

Statistiky

Vyloučení
4:8
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
20:20
Diváci
1210

Shrnutí

V úvodních minutách zápasu byla k vidění mírně nervózní hra obou celků. Přispěly k tomu i tresty na obou stranách. Více příležitostí měli přesto Chomutovští, ale nikdo z hokejistů v modrých dresech nedokázal překonat brankáře Horáka.

Mladý celek Vervy byl i v dalším průběhu úvodní třetiny pod nátlakem Pirátů, ale branky se diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky nedočkali, přestože i litvínovští hokejisté několikrát ohrozili Kopřivu, zejména v přesilovce.

Skóre se měnilo po čtyřiapadesáti vteřinách druhé periody, kdy domácí Písařík vyslal kotouč mezi vlastní obránce a tam se ho ujal Hovorka, který našel rozjetého Antonína Duška a ten s přehledem zakončil bekhendový blafák nad Horáka.

Omlazená sestava Vervy nezměnila způsob hry. I v dalším průběhu utkání dělala Chomutovu problémy a několikrát zahrozila. Nejvážnější situací ve druhé třetině v podání Litvínova byla zadovka Zdeňka do předbrankového prostoru, avšak Ujfaluši se Štěpkou zakončit nedokázali.

Přesně v čase 32:00 vystřídali trenéři Pirátů brankáře. Miroslava Kopřivu nahradil Jan Strmeň.

Piráti ještě před koncem druhé třetiny odskočili svému sokovi na dvoubrankový rozdíl, neboť 39 vteřin před druhou sirénou využil přesilovou hru Štěpán Hřebejk.

V polovině 45. minuty byl při útočném hity čistě zastaven Gulou chomutovský Jánošík. I následující minuty v úvodu třetí třetiny patřily spíše Vervě, která ovšem nedokázala vyzrát na gólmana Strmeně.

Poslední desetiminutovka přinesla již tradiční strkanice mezi hráči obou celků. Tato věc je u těchto derby nedílnou součástí hry. Na počátku šestapadesáté minuty byl vyloučen Kämpf, čehož po půl minutě využil Pavel Písařík, jenž střelu schoval tak dobře, že sudí museli puk chvilku hledat.

Díky kontaktní brance se domácí postarali o zajímavý závěr, kdy nedokázal například Ujfališi využít svého úniku či Piráti netrefili opuštěnou klec Vervy. Jelikož branka již nepadla, tak si Chomutovští připsali vítěznou generálku a po čtyřech letech výhru v základní hrací době na litvínovském ledě.

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov