This text will be replaced


Reportáže

Chomutovští v posledním domácím utkání základní části podehli Spartě, definitivně budou hrát předkolo

Napsal 01.03.2016 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V jednapadesátém kole zavítala na led chomutovské arény pražská Sparta. V první třetině vstřelily oba týmy po jedné brance, také po dvou částech byl stav vyrovnaný. Hosté o své výhře rozhodli na začátku třetí periody, kdy dali v rychlém sledu dvě branky. Sparta si tak z Chomutova odvezla všechny body.
51.kolo út 1.3.2016
CHM
1:3(1:1, 0:0, 0:2)
SPA
Chomutov
Kristan – Skinner, Rutta, Mrázek, Harant, Tejnor, Šidlík, Pereťagin – Tomica, Červenka, Račuk – Sklenář, Růžička, Ölvecký – Hřebejk, Kämpf, Květoň – Chrpa, Dušek, Kaše – Veselý
Sparta
Taylor – Polášek, Eminger, Švrček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina, Piskáček – Buchtele, Hlinka, Přibyl – Hlaváč, Klimek, Hamilton – Kumstát, Pech, Forman – Černoch, Dragoun, Netík

Branky a nahrávky

Chomutov
16. Růžička (Červenka, Skinner)
Sparta
7. Piskáček (Dragoun, Kalina), 42. Hlinka (Buchtele, Hlaváč), 43. Hlaváč (Hamilton)

Statistiky

Vyloučení
7:11
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:27
Střely zblokované
17:8
Hity
8:22
Vhazování
40:27
Rozhodčí
Hodek, Hrubý – Komárek, Ondráček
Vyšší tresty
Červenka (CHM) 10 min OT

Shrnutí

První větší příležitost měli hosté. Po dvou minutách hry předvedli u chomutovské brány pohlednou kombinaci, na jejímž byl Klimek. Zakončení před brankovištěm se mu ale nepovedlo dle jeho představ a Kristan střelu vytěsnil. O chvíli později mohl za Piráty skórovat Červenka. Jeho rychlé zakončení vytěsnil gólman Taylor ramenem nad bránu. První gólovou radost způsobil ve sparťanských řadách v sedmé minutě JAN PISKÁČEK. Ten po přesné přihrávce Dragouna prostřelil vše před sebou – 0:1. V podstatě ihned po rozehrání mohl odpovědět Červenka. Zvolil před bránou bekhendové zakončení, které mířilo nad horní tyč.

V polovině třetiny si z bodu pro vhazování připravil střelu Forman. Kotouč prolétl okolo vzdálenější tyče. Pražané často zůstávali usazeni v útočném pásmu a připravili si několik zajímavých šancí. Chomutovští se k lepším příležitostem dostali během přesilovky ve dvanácté minutě. Růžičkova střela od modré ani následná dorážka Rutty gólem neskončily. Krátce po završení trestu útočil Květoň, který přenechal puk Chrpovi čekajícímu v mezikruží. Mladý útočník ale nezasáhl kotouč ideálně. Piráti dostali v patnácté minutě možnost dvojnásobné přesilové hry. V ní po krátké kombinaci našel Červenka nehlídaného VLADIMÍRA RŮŽIČKU, jenž pohodlně zvedl puk mimo dosah Taylora – 1:1. V závěrečných minutách povzbuzení domácí ostřelovali bránu Sparty, její strážce ale odolal.

V úvodu druhé části přečkali Piráti přesilovou hru, kterou si Sparta přenesla z první periody. V závěru početní výhody přišla střela Pecha z hranice kruhu. Tu se štěstím vytěsnil vyrážečkou Kristan. Pech zaútočil i v pětadvacáté minutě, kdy zkusil táhlou střelou překvapit gólmana Chomutova. Ten ovšem předvedl precizní zákrok a lapil puk. Ve 28. minutě přišla během přesilovky gólová šance Pirátů. Střela Rutty se odrazila od betonu Taylora a skončila pod ním. Fanoušci již slavili, sudí po konzultaci s kolegou u videa branku neuznal.

V další přesilovkové akci se již po polovině hrací doby objevil Kämpf. Jeho střela z mezikruží postrádala razanci. Na druhé straně zachytil před bránou puk Hlinka. Kus černé gumy ale poslal do betonu brankáře. V pětatřicáté minutě zahrozil Hřebejk, který se po vhazování ujal kotouče a z ostrého úhlu prověřil připravenost strážce sparťanské brány. Ve druhé třetině aktivní Pech se krátce poté tlačil do brány. Z dobré pozice ovšem gól nevsítil. Tři minuty zbývali do konce druhé části a do samostatného úniku se dostal Růžička. Ve snaze vstřelit druhou branku ale namířil střelu těsně vedle. Při následné hře čtyři proti čtyřem si šanci vypracoval Kämpf. Jeho zakončení vytěsnil brankář lapačkou.

V prvních minutách třetí dvacetiminutovky těžili hosté z přesilové hry. Během ní si na přihrávku mezi kruhy počíhal Polášek. Střela mířila nad bránu. Ve dvaačtyřicáté minutě, krátce po skončení početní výhody, se kotouč odrazil k JAROSLAVU HLINKOVI a ten se trefil do odkryté brány – 1:2. Nedlouho poté přišel další smrtící útok Sparty. Hamilton přenechal volnému JANU HLAVÁČOVI a zkušený útočník zasunul puk za brankovou čáru – 1:3.

Napínavým duelem cloumaly emoce. K vidění bylo několik menších potyček, za nesportovní chování dostal desetiminutový trest Roman Červenka. Sparťané i nadále útočili a snažili se umocnit své vedení. Polášek střílel od mantinelu, nadějný střelecký pokus zlikvidoval Kristan. Chomutov zahrozil nebezpečnou Skinnerovo střelou. Tu lapil Taylor, ale po ní se do sebe pustil Chrpa se Švrčkem a diváci si užívali nefalšovaný pěstní souboj. Domácí se v závěru snažili zvrátit průběh zápasu, nicméně neuspěli a tři body tak připadli pražské Spartě.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Neměli jsme dobrý vstup do utkání. Prvních osm minut byla Sparta jednoznačně lepší a díkybohu jsme neinkasovali více než jednu branku. Jinak mohlo být utkání rozhodnuto. Dostali jsme poté možnost hrát pět proti třem a využili jsme toho. Utkání se začalo trochu obracet. Druhá třetina byla poněkud nervózní. Hráli jsme o důležité body, zároveň byla spousta šancí. Kdybychom je proměnili, tak jsme mohli pomýšlet na vítězství. Ve třetí třetině po nás Sparta více šla. Zatlačila nás, což nám dělalo problémy. Byly tam nějaké chyby, oni následně využili přesilovou hru. Poté zaslouženě vyhráli, jelikož rozdíl dvou gólů si pohlídali. Mohu Spartě pouze pogratulovat.“

Zdeněk Moták (HC Sparta Praha): „Vinou naší nedisciplinovanosti a vyloučení jsme se nemohli dostat hry. Zápas byl rozdrobený, hlavně v prvních dvou třetinách. Nicméně do třetí třetiny jsme vstoupili zcela jinak. Během krátké chvíle jsme rozhodli o svém vítězství.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov