Reportáže

Chomutovští Piráti neuspěli ani v dalším venkovním zápase, tentokrát prohráli ve Zlíně

Napsal 07.02.2016 Petr Kouba
Z l í n / C h o m u t o v - Piráti se v rámci 44. kola Tipsport extraligy představili na Zimním stadiónu Luďka Čajky, kde podlehli domácím Beranům 1:4. Jediný zásah si za Piráty připsal Vladimír Růžička mladší. Za tým PSG Zlín se postupně trefili David Šťastný, dvakrát Roman Vlach a Robert Říčka.
44.kolo ne 7.2.2016
ZLN
4:1(2:0, 1:0, 1:1)
CHM
Zlín
Kašík – Kotvan, Marušák, Žižka, Matějíček, Urbanec, Řezníček – Říčka, Holík, Bukarts – Maruna, Cibák, Ondráček – Veselý, Vlach, Sýkora – Čech, Šťastný, Čachotský
Chomutov
Čech – Skinner, Valach, D. Růžička, Jánošík, Dlapa, Šidlík, Peretiagin, Harant – Tomica, Červenka, Pospíšil – D. Kaše, V. Růžička, Ölvecký – Hřebejk, Kämpf, Květoň – Veselý, Dušek, Račuk

Branky a nahrávky

Zlín
13. Šťastný (Čachotský, Čech), 18. Vlach (Kotvan, Marušák), 31. Říčka (Holík), 58. Vlach (Řezníček)
Chomutov
47. V.Růžička (Valach, Ölvecký)

Statistiky

Vyloučení
2:2
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
24:21
Střely zblokované
7:10
Hity
23:9
Vhazování
29:28
Diváci
5 192
Rozhodčí
René Hradil, Roman Svoboda - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Shrnutí

Vstup do zápasu se podařil lépe domácím. Již v polovině druhé minuty se snažil, v závaru, překonat Čecha Maruna, ale zlínský forvard nakonec nedostal puk za pirátského brankáře. Další průběh hry přinášel i nadále šance, zejména zlínských hokejistů, avšak se vším si poradil Jakub Čech. Pirátům se nedařilo najít recept na dobře bránící Valachy, kteří navíc ve třinácté minutě otevřeli brankový účet duelu tabulkových sousedů.

Parádní souhru totiž předvedla lajna s Tomášem Čachotským, jenž našel nahrávkou zpoza branky osamoceného Davida Šťastného, který střelou z mezikruží přelstil brankáře Čecha. O chvíli později mohl srovnat chomutovský Tomica, ale domácí maskovaný muž ho v samostatném úniku vychytal.

Opět se potvrdilo známe rčení nedáš – dostaneš. Piráti svou šanci nevyužili, kdežto Zlín ano. V osmnácté minutě upravil na dvoubrankový rozdíl Roman Vlach, jenž tečoval Kotvanovu střelu.

Na počátku prostřední třetiny hledal Šťastný Čachotského, který ovšem nedokázal dostat puk do chomutovské branky. Téměř vzápětí zahrozil i chomutovský mladík David Kaše, jenže jeho střelecký pokus vytěsnil brankář Kašík.

V polovině utkání nevyužil dobrou příležitost domácí Ondráček a následně dostal dvouminutový trest David Růžička. Tuto přesilovou hru dokázali Berani bleskově využít. Holík našel mezi kruhy volného Roberta Říčku, který upravil již na 3:0 pro Zlín.

V závěru třetiny několika dobrými zákroky podržel Libor Kašík svůj tým a uhájil mu tříbrankové vedení.

Pirátům se podařilo zrušit kouzlo neprůstřelnosti Libora Kašíka až na počátku 47. minuty, kdy ho překonal z několikáté dorážky Vladimír Růžička. O zhruba pět minut později se vyznamenal jeho jmenovec David, který zachránil Chomutovské od čtvrté inkasované branky zákrokem na brankové čáře.

Zhruba tři minuty před koncem zkusili chomutovští trenéři hru v šesti mužích. Toho ale dokázal využít po devíti sekundách Roman Vlach, který střelou do prázdné klece pečetil zlínské vítězství. Upravit skóre se snažil ještě v samotném závěru Peter Ölvecký, jenže Kašík jeho pokus chytil, a tak Piráti prohráli se Zlínem 4:1 a přepustili mu sedmé místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Na soupeře jsme se dobře připravili a podali jsme od začátku koncentrovaný výkon. V důležitých momentech nás podržel brankář Kašík. Od začátku jsme měli zápas v naší režii, po zásluze jsme zvítězili a získali tři body."

Břetislav Kopřiva (asistent trenéra Piráti Chomutov): "Z našeho pohledu to bylo vyrovnané utkání. Čekali jsme, že domácí budou chtít utkání zvládnout, zatímco my venku nebodujeme, a to dnešní zápas opět potvrdil. Zlín sehrál velmi dobrou partii, velmi dobře bránil a my jsme se neprosadili ke gólům. Pokud jsme si vypracovali nějakou šanci, tak jsme ji bohužel zahodili. Štěstí se od nás odklání, nicméně rozhodují branky a ty jsme nedali. Ztratili jsme další zápas venku, což je chyba."

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov