This text will be replaced


Reportáže

Další úspěšné nájezdy! Piráti doma tentokrát přetlačili Mountfield a připisují si dva body

Napsala 16.10.2015 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti v 11. kole Tipsport extraligy vyzvali královehradecký Mountfield. Domácí se ve vyrovnané utkání dostali do vedení již ve čtvrté minutě zásluhou Vladimíra Růžičky mladšího. Vyrovnání přinesla až druhá třetina, kdy se za Hradecké prosadil Adam Courchaine. Po šedesáti minutách za stavu 1:1 o vítězi, po bezbrankovém prodloužení, rozhodly až samostatné nájezdy. Rozdílový proměnil kapitán domácích Michal Vondrka, jenž vymetl šibenici Kacetlovy branky. Piráti v SD ARÉNĚ přetlačili Hradec a získali dva body.
11.kolo pá 16.10.2015
CHM
2:1sn(1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
MHK
Chomutov
Kopřiva – Drtina, Rutta, Dlapa, Rýgl, Redlihs, Jánošík, Blaha – Vondrka, Červenka, Pospíšil – Sklenář, Růžička, Hovorka – Hřebejk, Dušek, L. Květoň – Tomica, Kämpf, Chlouba – D. Kaše.
Hradec Králové
Kacetl – Vydarený, Pláněk, Čáp, Pilař, Jank, Dietz, Hronek – Dej, Knotek, Bednář – Courchaine, Ihnacak, Kudrna – Červený, Kukumberg, Köhler – Rousek, Vantuch, Kopta

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Růžička (Rutta, Sklenář), rozh. náj. Vondrka
Hradec Králové
39. Courchaine (Ihnacak, Červený)

Statistiky

Vyloučení
5:2
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
20:26
Střely zblokované
8:7
Hity
28:34
Vhazování
28:27
Diváci
4788
Rozhodčí
Pešina, Öhlund – Lhotský, J. Svoboda

Shrnutí

Piráti se v úvodu zápasu dostali do vedení díky nenápadné akci Vladimíra Růžičky, jenž ve čtvrté minutě projel královéhradeckou obranou a z velkého úhlu překonal nepozorného Ondřeje Kacetla – 1:0. V šesté minutě se do přečíslení dostali hosté, ale Jan Rutta ho překazil dobrým obranným zákrokem a uhasil tak chybu spoluhráče. Na konci sedmé minuty se provinil Jekabs Redlihs a odseděl si dvě minuty za faul loktem, Hradec přesilovku nevyužil a málem inkasoval po akci Antonína Duška, jenž ztečoval nahozený kotouč do náruče gólmana.

Štěpán Hřebejk hned po uplynutí dvouminutového trestu vtrhl do střídání a na útočné modré fauloval rozehrávajícího obránce hostů. Hradec tím získal další dvě minuty v početní výhodě, které i přes šance nevyužil. Nepříjemnou teč Rudolfa Červeného vychytal Miroslav Kopřiva a připsal si důležitý zákrok. Na začátku třinácté minuty byl hradecký útočník Lukáš Vantuch před klecí domácích příliš důrazný a od sudích získal dvě minuty za seknutí do lapačky. Nejvýraznější šanci měl v přesilovce Roman Červenka, jenž na modré čáře pálil a jen o pár centimetrů minul šibenici hostů.

V šestnácté minutě se před klecí hostů opět ocitl Antonín Dušek, jenž nadvakrát dorážel, ale Ondřeje Kacetla nepřekonal. Vyrovnávací branku měl na hokejce Zdeněk Čáp, jenž osamocen z mezikruží přestřelil. V závěru třetiny si po chybě hradecké obrany vybojoval šanci Lukáš Květoň, jenž bekhendem maskovaného muže nepřekonal.

Mountfield vstoupil do prostředního dějství lépe a to potvrdila šance Romana Kukumberga, který nastřelil vzdálenější tyč Kopřivovy branky. První předzvěstí vyrovnávacího gólu byla neuznaná branka na straně hostů kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. V osmadvacáté minutě Tomáš Knotek dorážkou překonal Miroslava Kopřivu, ale ten mu jeho radost zkazil fantastickým zákrokem, když se v brankovišti otočil a odpálil puk mířící do branky.

Ve druhém dějství si vypracovali šanci i domácí, Roman Červenka a Michal Vondrka se dostali do přečíslení dva na jednoho. Českobudějovický odchovanec překonal žabičkou bránícího hráče, ale střelu Romana Červenky zastavila vystřelená lapačka Kacetla. Po polovině dějství se do samostatného úniku dostal Marek Hovorka, jenž se nejdříve napřáhl a pak zakončil po ledě, čímž gólmana nepřekonal. Miroslav Kopřiva vytáhl v pětatřicáté minutě další zlomový zákrok, vyrazil střelu Ondřeje Kopty na spojnici tyčí.

Minutu a třicet vteřin do konce se lavička domácích provinila špatným střídáním. Trest jel odpykat Marek Hovorka. Hradečtí využili přesilovku již po dvaceti vteřinách a uštědřili Pirátům gól do šatny. Rudolfu Červenému kotouč v mezikruží nesedl. Jeho střelu zblokoval Jiří Drtina pouze k Adamu Coucharneovi, který z hrany pravého kruhu překonal domácí jedničku – 1:1.

Třetí třetina mnoho šancí nepřinesla. Další důležité zákroky Miroslava Kopřivy přišly až v jejím závěru. Vystrčil beton a zhatil šanci Briana Ihnačáka, jenž na hraně brankoviště střílel z první. Bedřich Köhlert se v pravém kruhu pro vhazovaní otočil a vypálil na připraveného chomutovského brankáře. I domácí si ve třetí třetině vytvořili šanci, Marek Hovorka dostal v poslední minutě kotouč mezi kruhy a z první nastřelil tyč Kacetlovy klece. Po šedesáti nerozhodných minutách střetnutí pokračovalo prodloužením, ve kterém udělali domácí chybu ve vlastním obranném pásmu, zanechali kotouč mezi kruhy. Ke smůle Hradeckých Brian Ihnacak přestřelil. Na konci prodloužení domácí nevyužili přesilovku pět na čtyři.

V samostatných nájezdech byl Miroslav Kopřiva stoprocentní, ani jeden v Hradeckých si na domácího gólmana nepřišel. Roman Chlouba v pořadí druhý nájezd neproměnil a rozhodla až druhá série, kdy vymetl šibenici kapitán domácího celku Michal Vondrka.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Piráti Chomutov): „Odehráli jsme slušně první třetinu, ale druhá jednoznačně patřila Hradci. Klidně jsme tam mohli utkání ztratit, naštěstí jsme inkasovali jen jednou. Během druhé přestávky jsme kluky nabádali k bojovnosti, aby třetí třetinu ubránili, což se povedlo. A pak si myslím, že jsme si ten bod navíc zasloužili právě za bojovnost.“

Peter Draisaitl (Mountfield HK): „Myslím, že jsme na venkovní zápas měli dost šancí, bohužel jsme je neproměnili. Ve druhé třetině jsme měli rozhodnout, takhle jsme přišli o body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov