Reportáže

Piráti slaví třetí výhru v řadě, uspěli ve Vítkovicích. Kopřiva vychytal nulu

Napsala 20.09.2015 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti si z Ostravy vezou Pendolinem tři body za výhru. Ve 4. kole Tipsport extraligy porazili HC Vítkovice Steel. Chomutovské poslal do vedení ve dvanácté minutě Marek Hovorka, jenž ujel vítkovické obraně a překonal Pavla Kantora. Na konci úvodní třetiny využil přesilovku Michal Vondrka, který ve třetí třetině přidal další trefu a navýšil vedení Pirátů na konečných 3:0. Miroslav Kopřiva vychytal v extralize 16. nulu a pomohl tím mužstvu ke třetímu vítězství v řadě.
4.kolo ne 20.9.2015
VIT
0:3(0:2, 0:0, 0:1)
CHM
Vítkovice
Kantor – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Čerešňák, Pastor, L. Kovář – Szturc, Hlinka, Olesz – Kucsera, Balán, Vandas – Němec, Burger, Zdráhal – Tomi, Kolouch, Gřeš
Chomutov
Kopřiva – Redhlihs, Rutta, Dlapa, Rýgl, Drtina, Kranjc, Blaha – Hřebejk, D. Květoň, Hovorka – Vondrka, Růžička, Červenka – Sklenář, Kämpf, Pospíšil – Tomica, D. Kaše, L. Květoň

Branky a nahrávky

Vítkovice
Chomutov
12. Hovorka (Hřebejk), 20. Vondrka (Červenka, Dlapa), 45. Vondrka (Červenka)

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
19:23
Střely zblokované
15:9
Hity
29:18
Vhazování
22:26
Diváci
4622
Rozhodčí
Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hlavatý

Shrnutí

Piráti nezačali střetnutí dobře, po 39 vteřinách byl Ondřej Dlapa vyloučen za nedovolené bránění. Vítkovice se v přesilovce nedostaly ke střele a Piráti tím potvrdili 100% úspěšnost v oslabení. MAREK HOVORKA otevřel skóre. Ve dvanácté minutě dostal přihrávku od Štěpána Hřebejka, ujel vítkovické obraně a překonal Pavla Kantora mezi betony - 0:1. Za domácí se ve 14. minutě provinil David Štich. Ač se Piráti usadili v pásmu a ostřelovali vítkovickou branku, odseděl si obránce z Ostravy dvě minuty za držení protihráče.

Další nabídkou Vítkovic už Piráti nepohrdli a druhý nedovolený zákrok třicet vteřin před koncem první třetiny potrestali. Michal Vondrka v pádu posunul puk mezi kruhy, kde si ho našel Ondřej Dlapa a přihrál Romanu Červenkovi na vrchol pravého kruhu. Nejčerstvější posila Pirátů poslala křižnou přihrávku mezi dvěma bránícími hráči na MICHALA VONDRKU, jenž se po střetu zvedl a zavěsil do pravé šibenice - 0:2.

Na začátku druhé třetiny si Piráti zase zkomplikovali vstup a trest za příliš mnoho hráčů na ledě odseděl Aleš Kranjc. Hosté Miroslava Kopřivu v brance několikrát ohrozili, ale ten zůstal nepřekonaný. Ve 26. minutě se v tísni před odkrytou vítkovickou brankou neprosadil Lukáš Květoň, který následně ztěžoval hru obrany domácích, ale ani napodruhé neskóroval. Další pokusy z těsné blízkosti zneškodnil domácím Miroslav Kopřiva, který i ve 32. minutě po velkém tlaku uhlídal čisté konto.

Dvougólový náskok těšil Piráty i ve druhé přestávce, přestože Severomoravané si ve zbývajících minutách prostředního dějství vytvořili několik zajímavých pozic. Chomutovská brankářská jednička však všechny vítkovické pokusy zlikvidovala a neujala se ani žádná z střel na druhé straně. Po dvou třetinách tedy platil stejný výsledek jako na konci první třetiny.

Třetí třetinu Piráti začali lépe než předchozí dvě. Namísto trestných minut skórovali. Ve 45. minutě ujela reprezentační dvojice na jediného vítkovického obránce. Michal Vondrka zavezl puk do pásma, přihrál na Romana Červenku, který podržel puk a ze středu pravého kruhu přihrál zpět na MICHALA VONDRKU, jenž poslal kotouč do odkryté brány a připsal si tím druhou trefu v zápase - 0:3.

Krátce po gólu se provinil Jakub Sklenář, jenž si odseděl dvě minuty za nedovolené bránění. Celé oslabení Piráti bez problémů ustáli. Na začátku 51. minuty byl za podražení vyloučen Jan Štencel a trenéři si okamžitě vybrali oddechový čas. Ten však využití početní výhody nezajistil, obdobně naložily s přesilovkou o pár minut i Vítkovice, které se zhruba po minutě připravily o výhodu jednoho muže nedovoleným zákrokem. Do závěrečné sirény už se výsledek nezměnil a utkání skončilo 0:3. Nejlepším hráčem střetnutí se stal podruhé za sebou Roman Červenka.

Ohlasy trenérů

Ladislav Svozil (HC Vítkovice Steel): „Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý duel, protože Chomutov má velmi dobře obsazený kádr a prezentuje se stylem bývalé Slavie. Bohužel jsme nastoupili úplně laxně, prohrávali jsme osobní souboje a pustili soupeře do dvoubrankového vedení. Pak už to bylo pro nás hodně těžké. Za celé utkání jsme si vytvořili asi jen dvě dobré šance, a to je strašně málo. Neudrželi jsme se na puku a nezasloužili si žádné body. Z naší strany šlo o naprostý výpadek, podali jsme neomluvitelný výkon.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov):„Udělali jsme všechno možné, aby naši hráči byli co nejlépe připraveni na utkání. Netradičně jsme dokonce zvolili cestu vlakem. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a čekat na chyby. Paradoxně se nám zpočátku podařilo domácí dvakrát nachytat. Musíme kluky pochválit za organizovaný výkon, plný bojovnosti i nasazení. To je hra, kterou bychom se chtěli prezentovat. Podali jsme výborný týmový výkon.“

Převzato z www.hokej.cz

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov