Reportáže

Piráti padli ve velmi vyhroceném utkání s Duklou Jihlava v prodloužení

Napsal 12.01.2015 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - ke čtyřiatřicátému kolu zajížděli Piráti na Horácký zimní stadion v Jihlavě, kde se střetli s jihlavskou Duklou. V utkání, které bylo velmi vypjaté, nakonec rozdali rozhodčí, kteří byli posláni z extraligy do první ligy, 64 trestných minut, nakonec zvítězila domácí Dukla, když při hře tří proti třem rozhodla v prodloužení.
43.kolo po 12.1.2015
JIH
3:2p(1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
CHM
Jihlava
Sáblík – Korím, Dobrovolný, Čermák, Kaláb, Čáp, Schejbal, Šidlík – Čachotský, Melenovský, Diviš - Jergl, Maliník, Důras - Prokš, Zeman, Semorád - Kuřítko, Matula, Malec
Chomutov
Kopřiva – Havel, Titov, Toman, Skinner, Bartejs, Scalzo, Rutta, Koma – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – Květoň, Růžička, Dušek – Sinisalo, Kämpf, Kaše – Kadlec, Chlouba, Veselý

Branky a nahrávky

Jihlava
8. Diviš (Čachotský, Kaláb), 56. Zeman (Šidlík, Kaláb), 65. Čachotský
Chomutov
20. Hovorka (Skinner, Gajovský), 46. Chlouba (Kadlec)

Statistiky

Vyloučení
8:14
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:30
Diváci
1412
Vyšší tresty
Šidlík (JIH) a Hřebejk (CHM) 10 min osobní trest

Shrnutí

Již od prvních minut duelu byla k vidění vyrovnaná bitva, oba celky si spíše vyměňovala pozdravy. Hned první vážnější moment znamenal vedoucí branku Dukly. V čase 07:16 dorazil volný puk do odkryté branky Richard Diviš – 1:0. Klání posléze nabralo na obrátkách, přičemž se činili především červenožlutí, konkrétně pak Aleš Jergl. Hbitý útočník nejprve neuspěl zejména díky výbornému zásahu brankáře Kopřivy. O několik málo okamžiků se mladý forvard dostal do další slibné pozice. Přihrávku zpoza hostující svatyně ale nedokázal zužitkovat. Když poté neslavilo úspěch ani přečíslení dvou na jednoho v podání Důrase a znovu Jergla, zdálo se býti v prvním dějství hotovo. Opak byl však pravdou. Pouhých 13 sekund před zazněním sirény zužitkoval Marek Hovorka přesilovou hru, a to nechytatelnou ranou z levé strany útočného pásma – 1:1.

V prostřední periodě se velmi dlouho nic zvláštního nedělo. Z letargie vytrhla příchozí fanoušky až příležitost Adama Zemana, jehož našel v předbrankovém prostoru Marek Prokš. Jihlavský centr ale taktéž pohořel na Kopřivovi. Od poloviny utkání začali sudí udělovat velké množství trestů, které však zůstávaly nepotrestány. Z mezikruží pálil vedle Maliník, načež si na Sáblíkovi vylámal zuby Dušek. Pirátům se naskytla vynikající možnost v samotném závěru třetiny, Tomas Sinisalo měl před Sáblíkem spoustu času a prostoru. Jihlavského brankáře si položil, leč přehodit se mu jej nepodařilo. Proto se do kabin odcházelo za vyrovnaného stavu.

Závěrečná dvacetiminutovka začínala opět velmi pozvolna. Ve 46. minutě ale předvedli hosté vynikající akci. Kadlec vyslal do úniku Romana Chloubu, který navzdory tísnění od Romana Čermáka dokázal jednoruč přehodit Sáblíkovo rameno – 1:2. Poslední desetiminutovku utkání poznamenala spousta často velmi diskutabilních trestů, a to na obou stranách. Jeden z nich se podařilo využít domácím. Prakticky totožně jako Piráti, proměnili samostatný únik také jihlavští hokejisté. Šidlík vybídl Adama Zemana, jehož švih do pravého horního rohu rozsvítil červené světlo - 2:2. Utkání následně dospělo až do prodloužení. V něm rozhodl o osudu zápasu Tomáš Čachotský. Domácí kapitán v čase 64:08 objel branku a pohotově zasunul kus gumové pryže ke vzdálenější tyči – 3:2. Mužstvo z krajského města Vysočiny si tak připsalo dva body, Severočeši bod jeden.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Chomutov): Hrál se hodně otevřený hokej, dobrý pro diváky, ale horší pro trenéry. Na stadioně byla výborná atmosféra, lidi v Jihlavě dokážou vytvořit tlak na rozhodčí. Myslím si, že oba týmy mohly rozhodnout zápas v normální hrací době. My jsme k tomu měli blíže a musíme tyto zápasy v play-off nebo v dalších částech soutěže, kam se chceme dostat, dohrávat a zvítězit. V prodloužení jsme byli nedůslední v naší třetině a to rozhodlo. Domácí po zásluze získali bod navíc a gratulujeme jim k vítězství.

František Zeman (Jihlava): Lidi, kteří dnes přišli na zimní stadion, nemohou litovat, protože z obou stran viděli výborné utkání. My jsme v něm získali dva body, čehož si proti tak kvalitnímu soupeři, jako Chomutov je, nesmírně ceníme. Tenhle zápas by měl kluky posunout zase o trošičku výše.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov