This text will be replaced


Reportáže

Piráti poprvé v sezóně vyhráli v prodloužení a z Třebíče vezou dva body

Napsal 29.10.2014 Matěj Hráček, Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Piráti se v devatenáctém kole první ligy představili na ledě Horácké Slavie Třebíč. Domácí se dostali v první třetině do vedení, Piráti ale dokázali ve druhé části vyrovnat. Utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém poprvé v sezóně Chomutov rozhodl. Autorem vítězné branky se stal Jiří Drtina.
19.kolo st 29.10.2014
TRE
1:2p(1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
CHM
Třebíč
Falter – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, König – Erat, Dolníček, Havel – Křivohlávek, Holec, Řípa – Wasserbauer, Ostřížek, Čuřík – Čech, Raška, Králík
Chomutov
Hanuljak – Skinner, Rutta, Drtina, Koma, Šulák, Rýgl – Hovorka, D. Kaše, D. Květoň – Sinisalo, Gajovský, Moore – Hřebejk, Kämpf, O. Kaše – Šagát, Račuk, Chrpa

Branky a nahrávky

Třebíč
12. Řípa (Wasserbauer, Holec)
Chomutov
22. Sinisalo (Gajovský), 64. Drtina (Gajovský).

Statistiky

Vyloučení
7:7
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
31:38
Diváci
1840
Vyšší tresty
Dolníček (TRE) a Hovorka (CHM), oba 10 min. OT

Shrnutí

Obě mužstva se od úvodního vhazování tlačila dopředu, bylo vidět, že proti sobě nastoupila dvě nejlepší mužstva soutěže. Hned v 1. minutě hrála Třebíč přesilovou hru, ale Piráti ukázali svoji obrannou kvalitu a branku neinkasovali.

V 10. minutě měl šanci i Chomutov, když se do dobré střelecké pozice dostal Skinner, proti byl ale brankář Falter, který proti jeho střele vytáhl svižný zásah lapačkou.

Ve 12. minutě již branka padla a k radosti slušně zaplněného stadionu to bylo do klece Pirátů. Wasserbauer přihrál v prostoru za bránou Jiřímu Řípovi a ten zakončil velice pohlednou akci domácích, kteří se tím pádem ujali vedení.

O minutu později mohl Chomutov odpovědět vyrovnávací brankou. Šagát ale trefil jen tyčku Falterovy branky.

V prostřední části měli o něco více ze hry hosté a díky tomu se jim také podařilo vyrovnat skóre zápasu. Ve 22. minutě prostřelil domácího brankáře v přesilové hře krátkým nápřahem Tomas Sinisalo, střela prošla Falterovi mezi betony.

Ve 29. minutě to mohl být znovu Gajovský, který by se střelecky prosadil. Po přihrávce od spoluhráče však pálil z první, kotouč se mu po holi svezl, a tak odkrytou domácí klec netrefil.

V závěru třetiny si hosté svoji aktivitou vybojovali přesilovou hru pěti proti třem, ovšem nutno říci, že obě vyloučení byla velice přísná.

Jelikož se Pirátům nepovedlo využít přesilovou hru ve 2. třetině, skoro minutu si přenesli i do závěrečné třetiny. Třebíč ale podala velice dobrý výkon a ve dvojnásobném oslabení branku neinkasovala.

Zbytek třetiny byl celkem jednoznačně v režii domácích bílých hvězd. Domácí hráči si vypracovali mnoho šancí. Za všechny připomeňme ve 49. minutě střelu Havla, která se otřela o tyč, nebo obrovský tlak ve dvojnásobné přesilové hře z 55. minuty. Zde měl největší příležitost Erat, jehož střela orazítkovala levou tyčku.

Branka však nepadla a na řadu přišlo prodloužení. Jelikož se na závěr poslední třetiny na obou stranách vylučovalo, hrálo se netradičně tři na tři. Sledovali jsme vyrovnaný souboj.

Vše ukončil v 64. minutě Jiří Drtina, který dostal mezi kruhy dobrou přihrávku a střelou zápěstím rozhodl o tom, že dva body míří na sever Čech.

Ohlasy trenérů

Radek Novák (Třebíč): „Myslím, že jsme viděli vyrovnané utkání. Diváci nám hodně pomohli, když jsme hráli oslabení 3 na 5, zvládli jsme to. Ve druhé polovině první třetiny jsme byli aktivnější, měli jsme tam stoprocentní gólovky, které jsme bohužel nedali. V prvních dvou třetinách mohli skórovat více i hosté. Hosté také zahráli obětavě při svém oslabení 5 na 3, my jsme tu přesilovku nevyužili. V prodloužení byli hosté šťastnější.“

Aleš Totter (Chomutov): „Je to pro nás strašně cenné vítězství, jelikož máme osm hráčů zraněných a hráli jsme se sedmi juniory. V první třetině jsme nebyli tak důrazní a neudrželi jsme se na kotouči. Něco jsme si k tomu řekli a pak se to zlepšilo. Pomohl nám vyrovnávací gól. Oba týmy mohly zápas rozhodnout v přesilovce 5 na 3, ale oba týmy sehrály dobrá oslabení. Pak už to bylo o tom, kdo dá ten druhý gól. Vítězství jsme si asi zasloužili více, jelikož jsme byli více aktivnější. Výborný výkon předvedl gólman a hráči byli zodpovědní. Jsme rádi za vítězství a za to, že nám Třebíč neodskočila.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov