Reportáže

Piráti zvládli i druhý barážový duel, po zodpovědném výkonu vyhráli v Kladně

Napsal 28.03.2014 Michal Luxa
K l a d n o / C h o m u t o v - Los baráže poslal ve druhém kole Piráty na led Kladna, kde svěřenci Jaroslava Becka navázali na zlepšený výkon z domácího utkání s Olomoucí. Branky za Chomutov stříleli postupně Hruška, Račuk, Bomersback a Gajovský, i proto si Piráti připisují důležité tři body za výhru 4:2.
BAR2 pá 28.3.2014
KLA
2:4(1:2, 0:1, 1:1)
CHM
Kladno
Chábera – Majeský, D. Růžička, P. Hořava, Kolářík, Černošek, Procházka – Zagrapan, Dragoun, Tenkrát – M. Hořava, Lukáč, Dalecký – Eberle, Patera, Rudovský – Kuchler, Havlíček, Strnad.
Chomutov
M. Růžička – Pulpán, Malec, Rutta, Jass, Krstev, Havel, Stehlík, Bartejs – Bomersback, Svoboda, Bartečko – Hruška, Gajovský, Hřebejk – Šagát, Kämpf, Hromas – Kubinčák, Račuk, O. Kaše.

Branky a nahrávky

Kladno
6. Dalecký (Patera, Rudovský), 58. Majeský (Patera)
Chomutov
1. Hruška (Rutta, Bartejs), 19. Račuk (Kaše, Kubinčák), 27. Bomersback (Bartečko), 51. Gajovský (Hruška)

Statistiky

Vyloučení
7:7
Využití
2:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
31:27
Diváci
2937
Vyšší tresty
Jass (Chomutov) 5 minut + do konce utkání

Shrnutí

Už po sedmi vteřinách hry našel Rutta na modré čáře rozjetého Davida Hrušku, který ujel obráncům Kladna a střelou mezi betony překonal Cháberu - 0:1.

Ve třetí minutě poslal nebezpečnou střelu Eberle, ale chomutovský brankář předvedl první těžší zákrok. Za další tři minuty bylo vyrovnáno! Patera našel v přesilové hře zpoza branky na hranici brankoviště Jana Daleckého, jehož střela zamířila za bezmocného Růžičku - 1:1.

V polovině první třetiny musel zasahovat opět brankář Chomutova. Před ním se utvořil chumel hráčů, ze kterého puk vylétl na branku hostů. Pět minut před koncem první části Piráti zlepšili napadání a v čase 18:41 se to vyplatilo. Kaše zavezl puk za kladenskou branku, kde předvedl pěknou otočku, po které našel Marka Račuka a ten poslal černou gumu za záda Chábery - 1:2.

V poslední minutě první části hry, mohl vyrovnat Dragoun. Jenže Růžička si pohlídal jeho střelu i následnou dorážku.

Do další třetiny vstoupili lépe domácí. Růžička musel řešit střely Eberleho a Zagrapana, ale ani jeden z nich ho nepřekonal. Ve čtyřiadvacáté minutě ujel v oslabení Bomersback. Ten volil střelu mezi betony, jenže neúspěšně. O tři minuty později využili chomutovští přesilovou hru! Skrytou střelu Bartečka z pravého kruhu tečoval Mark Bomersback. Chábera nestihl na změnu dráhy letu puku reagovat - 1:3.

Hned po brance vyslal tvrdou střelu Miloslav Hořava, s níž si chomutovský brankář poradil. V polovině utkání se objevil sám před brankou Kubinčák, ale na poslední chvíli mu do střely vložil hokejku jeden z domácích obránců. Za další dvě minuty poslal na Cháberu svůj projektil Pulpán, ale kladenský brankář celou situaci vyřešil. V poslední minutě druhé části chomutovští kombinovali v útočném pásmu a nebezpečnou střelu vyslal na kladenského brankáře Bartečko.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě hledal Tenkrát úplně volného Majeského, který nedostal přesnou přihrávku před poloprázdnou branku. O dvě minuty později hráli Piráti dvojnásobnou přesilovou hru, v níž několikrát neúspěšně stříleli Pulpán a Hruška. V jednapadesáté minutě našel Hruška v početní výhodě nadvakrát Nikolu Gajovského, který poslal kotouč do odkryté brány - 1:4.

Devět minut před koncem třetí periody vyrazil Růžička puk pouze k Daleckému. Ten chomutovskému brankáři udělal kličku, po které ale nedokázal zakončit. Ve čtyřiapadesáté minutě našel Dragoun Miloslava Hořavu, jenže chomutovský brankář předvedl parádní zákrok. Dvě a půl minuty do konce utkání vystřelil v přesilové hře od modré čáry Ivan Majeský, jehož střela skončila až v chomutovské síti - 2:4.

V závěru zápasu to zkoušeli domácí bez brankáře, jenže všechny jejich střely pochytal pozorný Růžička. A tak si Piráti připisují do tabulky další tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Neliba (Rytíři Kladno): „Inkasovali jsme už po sedmi vteřinách, ale brzy jsme se vrátili do hry. Z přemíry snahy jsme bohužel zbytečně faulovali, za což jsme pykali. Nesmírně si vážím podpory kladenských diváků, kteří nás i za nepříznivého stavu povzbuzovali. Začátek baráže nám nevyšel, ale stále se hraje ještě deset kol.“

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Gratuluji týmu i fanouškům, že jsme utkání zvládli a vezeme tři body. Do konce baráže se ještě hraje o 30 bodů a to je hodně velké sousto. Pokud se týká absence Josefa Straky, řeknu jenom to, že není v sestavě.“