Reportáže

Piráti nestačili ani na Slavii Praha, přestože po první třetině vedli

Napsal 02.02.2014 Miroslav Kučera, Daniel Pavlík
C h o m u t o v - Již osmnáctý prohraný zápas v řadě museli zkousnout chomutovští Piráti. Do SD ARÉNY zavítala v rámci 45. kola Tipsport extraligy pražská Slavia, která neprožívá zrovna úspěšné období, i přesto si však svěřenci Vladimíra Růžičky staršího odvážejí všechny body. První třetina vyšla domácím výborně, vedení zařídil Ondřej Kaše. Druhou třetinu však hosté odehráli s větším nasazením a po dvou dějstvích musel Chomutov dotahovat. Krušnohorci mocně finišovali, ale na vyrovnání nedosáhli a prohráli 3:4.
45.kolo ne 2.2.2014
CHM
3:4(1:0, 1:3, 1:1)
SLA
Chomutov
M. Růžička (41. Kostúr) – Lojek, Jass, Stehlík, Pulpán, Havel, Krstev, Tejnor, Šulák – Balej, Bartečko, Bomersback – Hruška, Sikora, Hřebejk – Šagát, Straka, Kubinčák – Kaše, Kämpf, Hammerbauer
Slavia
Furch – Štich, Kadlec, Wharton, Kolařík, Holub, Valach, Knot – Tomica, Jelínek, Bednář – Krenželok, Vrdlovec, Žejdl – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Klhůfek, Stránský

Branky a nahrávky

Chomutov
14. Kaše (Hammerbauer, Havel), 39. Straka (Pulpán, Balej), 52. Hruška (Jass, Hřebejk
Slavia
26. Valach (Bednář, Tomica), 33. Bednář (Krenželok), 37. Kadlec (Skokan, Krenželok), 43. Wharton (Růžička)

Statistiky

Vyloučení
6:9
Využití
2:1
V oslabení
1:1
Střely na branku
31:24
Diváci
3169

Shrnutí

Úvod utkání byl z obou stran vlažný. Žádný z týmů nechtěl udělat chybu a pustit tak soupeře do vedení. Největší šanci na domácí straně měl Štěpán Hřebejk, který se prodral mezi dvěma obránci, ale jeho střela bekhendem si nenašla cestu za záda Furcha.

Hosté měli k dispozici přesilovou hru, ve které však Růžičku v domácí bráně ohrozili pouze jednou, a to ještě ne zcela přesnou střelou. Vzápětí se zkoušel individuálně prosadit Pirát Pulpán, který však střelou zápěstím od modré čáry také neuspěl.

O pár vteřinek později se však domácí již radovali. Nejmladší hráči Pirátů dokázali zúročit svůj tah na bránu a po střele Hammerbauera si kotouč zpod Furcha sebral Ondřej Kaše, který dokázal černou gumu poslat do brány.

Největší šanci na hostující straně měl Skokan, který únik dvou na jednoho řešil střelou, kterou však Růžička vyrazil nad bránu. Po první části tak Piráti vedli nad Slavií 1:0.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji slávisté. Nejdříve měl obrovskou šanci Jelínek, který bekhendem vypálil na Růžičku a ten na kotouč nedosáhl. Naštěstí pro domácí však brankář stihl puk zalehnout a znemožnil tak Jelínkovi skórovat.

O pár minut později však již bylo srovnáno. Juraj Valach dostal výborný pas na modrou čáru, od které vypálil a kotouč se i s přispěním brankové konstrukce zatřepotal v síti.

V následujících okamžicích obě mužstva sváděla souboj o každý kotouč. Hosté však vytěžili z minima maximum. Jaroslav Bednář si najel do pravého kruhu na vhazování a střelou zápěstím prostřelil Růžičku. Kotouč prošel do sítě poměrně velkým volným prostorem mezi rukou brankáře Pirátů a tyčí.

Hosté byli rázem na koni a na jejich hře to bylo vidět. Vše vyústilo v přesilové hře, kdy kotouč dostal Petr Kadlec, který zaskočil domácího brankáře střelou na bližší tyč. Piráti se však nevzdali a hned skóre snížili. Ve dvojnásobné přesilové hře si vytvořili tlak, který vyústil ve střelu Pulpána. Tu Furch pouze vyrazil do vzduchu před sebe, kde stál připravený Josef Straka. Jeho střela à la hráč baseballu skončila až v síti.

Do třetí třetiny vystřídali Piráti brankáře. Místo Růžičky si mezi tři tyče stoupl Matúš Kostúr. A měl od začátku plné ruce práce. Po 135 vteřinách dostal kotouč Kyle Wharton a tvrdou ranou propálil Kostúra mezi betony.

3 169 diváků v SD ARÉNĚ vidělo i nadále aktivní hokej. A také snížení Pirátů. Maris Jass, Nová posila domácích, vypálil od modré čáry tvrdou ránu. Ta šla sice mimo bránu, ale od zadního mantinelu se kotouč odrazil ke zcela volnému Davidu Hruškovi, který neměl problém zakončit do prázdné brány.

Piráti měli v závěru třetiny obrovský tlak podpořený přesilovou hrou a hrou bez brankáře. Nedokázali jej však zužitkovat, a tak si Slavia odváží z Chomutova tři body za výhru 4:3.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Porážka o gól se mi hodnotí vždycky špatně. Tentokrát jsme prohráli úplně zbytečně a to si musí hráči uvědomit. Dostali jsme zbytečnou branku, kdy se hráč dostal skrz obránce a prostřelil brankáře. Opět jsme v utkání měli pasáž, kdy jsme během jedenácti minut dostali tři góly, toho se musíme prostě zbavit.“

Ondřej Weissmann (HC Slavia Praha): „Viděli jsme vyrovnané utkání. Dostali jsme se do vedení 4:2 a šli jsme zbytečně do tří. V závěru jsme se ještě klepali o výsledek. Naštěstí jsme to uhráli a pro nás to jsou velmi důležité body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov