Reportáže

Piráti si připsali další výhru v prodloužení na domácím ledě. Tentokrát proti Liberci

Napsal 28.10.2012 Kryštof Kousal, Petr Horčička
C h o m u t o v - Gólový účet zápasu otevřel svým prvním gólem v extralize Radek Hrabák, ale Liberec zareagoval dvěma góly z konce první, respektive začátku druhé třetiny. Pirátům se ale v základní hrací době podařilo vyrovnat zásluhou Bretta Palina a dva body v prodloužení Chomutovu vystřelil Štěpán Hřebejk, poté co si vychutnal reprezentačního gólmana Ondřeje Pavelce.
17.kolo ne 28.10.2012
CHM
3:2p(1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
LIB
Chomutov
Řehoř (Kostúr) - Palin Pulpán, Jurčina, Bartejs, Rutta, Mrázek, Rýgl, Lučka - Frolík, Kraft, Hřebejk - Hruška D., Duda, Procházka - Lušňák, Zálešák, Hrabák - Jíra, Sikora, Hromas.
Liberec
Pavelec (Pinc) - Šmíd, Čutta, Čakajík, Výtisk, Derner, Havíř, Kajínek - Simmonds, Nedvěd, Bulíř - Dušek, Filippi, Špaček - Víšek, Vlach, Kudrna - Bárta, Galamboš, Kica.

Branky a nahrávky

Chomutov
17. Hrabák (Zálešák, Lušňák), 43. Palin (Kraft), 65. Hřebejk
Liberec
20. Galamboš (Víšek, Šmíd), 22. Bárta (Vlach, Šmíd)

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
37:38
Diváci
4614

Shrnutí

Zápasem mezi domácím Chomutovem a Libercem pokračovalo sedmnácté kolo hokejové Tipsport extraligy. První třetina nabídla mnoho brankových příležitostí na obou stranách. Hned v první minutě se dostal do šance liberecký Derner. O pár minut později se blýskl Rýgl, který svou přízemní střelou nechal vyniknout Pavelce. Hostující útoky zastavovala domácí obrana v čele s Řehořem, který likvidoval jednu šanci za druhou. Skvělým zákrokem zastavil gólovou střelu Galamboše a později zneškodnil i pokus Nedvěda.

První branky se diváci dočkali až v závěru první třetiny. Lušňák předal kotouč Zálešákovi, ten našel RADKA HRABÁKA, který vstřelil svůj první extraligový gól výstavní ranou do levého horního rohu - 1:0.

Liberečtí se nezalekli a domácím o dvě minuty později překazil radost PETER GALAMBOŠ, který po odražené střele od modré dorážel puk za Řehořova záda - 1:1.

Začátek druhé třetiny patřil stejně jako konec první hráčům Liberce. Ve druhé minutě druhého dějství přidal druhou branku tygrů MICHAL BÁRTA, kterému naservíroval puk Vlach. Liberečtí se ujali vedení 1:2.

V polovině utkání mohli domácí vyrovnat, když šli do přečíslení čtyři na dva. Po přihrávce Krafta rozvlnil pouze boční síť Procházka, který se do sestavy vrátil po zranění. Domácí se dále hnali za vyrovnáním. V další šanci se objevil Duda, který dojel zdánlivě ztracený kotouč a následně byl před zakončením faulován exchomutovským Havířem, který dostal menší trest za sekání. V následné přesilové hře měl vyrovnávací gól na hokejce Hrabák, kterého vychytal Pavelec stejně jako Pulpána o pár chvil později.

Do závěrečné třetiny nastupovali svěřenci Jiřího Doležala se snahou o vyrovnání. Hromas unikl hostující obraně a byl podražen Čuttou, který tak oslabil svůj tým. Přesilovku bleskurychle využil BRETT PALIN, který zužitkoval přihrávku z buly od Milana Krafta a tvrdou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:2.

Piráti mohli přidat třetí branku, když po kombinaci Frolík - Pulpán - Palin střílel Duda. Pavelec jeho ránu vyrazil se štěstím. Domácí byli v poslední části zápasu aktivnějším týmem. Vytvářeli si jednu šanci za druhou a Pavelec měl plné ruce práce. Neskutečnou ránu vyslal na branku Jurčina. I na tuto střelu však Pavelec našel recept.

Do velké šance se dostali i hosté, když Kudrnův únik zlikvidoval Řehoř. Z následného protiútoku mohl třetí branku přidat dnes velmi aktivní Hřebejk. Byli to opět hosté, kteří si v poslední minutě vypracovali obrovskou šanci. Po přihrávce Šmída střílel Simmonds, jenž o pár milimetrů branku netrefil, a tak šel zápas do prodloužení.

Začátek prodloužení byl v režii hostů. Kombinaci Simmondse a Filippiho zneškodnil svým tělem Řehoř. Piráti se tlačili dopředu, ale chybělo jim zakončení. Vítěznou trefu zaznamenal v čase 64:24 ŠTĚPÁN HŘEBEJK, který si vychutnal Pavelce a zavěsil do odkryté branky - 3:2.

Nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen Milan Řehoř, který dnes odchytal senzační utkání. Piráti si tak v premiérové extraligové sezoně připisují další dva body.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (hlavní trenér Piráti Chomutov): „Stejně, jako poslední utkání proti Pardubicím, jsme začali dobře. Vedli jsme 1:0 a nezvládli jsme závěr první třetiny, když se soupeři podařilo vyrovnat. Druhá třetina byla z našeho pohledu nejslabší v celém utkání, což vyvrcholilo druhou brankou Liberce. Ve třetí třetině jsme museli zredukovat sestavu a nabírali jsme na obrátkách. Scénář z domácích zápasů je pořád stejný, hrajeme drama až do konce. Dnes se k nám opět přiklonilo štěstí, za které jsme moc rádi.“

Filip Pešán (asistent trenéra - Liberec): „Do utkání jsme vstoupili s poctivou defenzivou a plnili jsme příkazy, které jsme si před zápasem stanovili. Do poloviny zápasu jsme měli šancí na tři zápasy dopředu. Bohužel se nám nedařilo překonat domácího Řehoře. V závěru utkání jsme byli zbytečně pasivní a zatažení, což vyústilo v branku domácích v prodloužení.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov