Reportáže

Ústečtí Lvi vyrovnali stav finálové série na 2:2 po výhře 4:1

Napsal 02.04.2012 Miroslav Kučera, Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - V první třetině měli navrch hosté z Ústí nad Labem, kteří ubránili nejprve své dvounásobné vyloučení aby sami poté v klasické přesilovce udeřili a dostali se do vedení. Druhá třetina branku nepřinesla i když k ní neměl ani jeden tým daleko. Ve třetí třetině hosté svůj náskok zvýšili, domácí stihli jen korigovat. O osudu dnešního utkání pak hosté rozhodli střelou do prázdné branky a po vítězství 4:1 vyrovnali stav finálové série na 2:2.
F4 po 2.4.2012
CHM
1:4(0:1, 0:0, 1:3)
UNL
Chomutov
Hanuljak (Duba) - Mrázek, Havíř, Macháček, Palin, Jillson, Pulpán, Grof - Hromas, Jíra, Kraft, Pacovský, Sikora, Diviš, Hřebejk, Ondřej, Hruška, Lpšanský, Gajovský, Orsava, Hafenrichter.
Ústí n.L.
Orct (Francouz) - Zeman, Boháč, Pavlík, Krejčík, Čermák, Klobouček, Treille, Alinč, Roubík, Hořava, Šagát, Handlovský, Vobořil, Kovář, Hertl, Pajič, Káňa, Třetina, Ludvík, Sklenička.

Branky a nahrávky

Chomutov
58. Pacovský (Mrázek)
Ústí n.L.
14. Roubík (Alinč), 48. Treille (Alinč), 59. Boháč (Treille), 59. Čermák (Pajič, Klobouček)

Statistiky

Vyloučení
8:12
Využití
0:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
23:40
Diváci
5250
Rozhodčí
Šír, Wagner - Ondráček, Rittich

Shrnutí

Do zápasu vstoupily oba týmy poněkud chladněji. Zřejmě se poučily z chyb z minulého utkání, ve kterém padlo až moc branek, a nechtěly podobný scénář opakovat. Hosté z Ústí nad Labem nabídli domácím v polovině první třetiny skoro minutu a půl dlouhou přesilovku pěti proti třem, ale tu Piráti nevyužili.

Lekci z proměňování početních výhod naopak uštědřilo domácím Ústí nad Labem. Hned při své první přesilové hře našel Alinč křižnou přihrávkou na zadní tyč úplně osamoceného Jaroslava Roubíka, který kotouč bez problémů poslal za brankovou čáru. Hosté jednobrankové vedení udrželi až do konce první třetiny.

Druhá třetina přinesla z obou stran poněkud nezáživný hokej, ostatně jako celé utkání. Několik šancí si vypracovali jak domácí, tak hostující Lvi, ale žádná neskončila v soupeřově síti. Ačkoliv měli Piráti k dispozici i čtyřminutovou přesilovou hru, nedokázali se prakticky dostat do zakončení.

Jediný emotivnější moment ze druhé třetiny bylo zranění Lukáše Pulpána, který obětavým pádem do střely sice zabránil kotouči, aby se dostal k bráně, sám ale posléze putoval do kabin s bolestivým zraněním.

Třetí třetina patřila jednoznačně Lvům. Hned ve 43. minutě se k puku dostal opět Roubík a jeho střela se otřela o tyč domácí branky. Ale to horší domácí teprve čekalo. Ve 48. minutě ujeli v oslabení Jan Alinč a Sacha Treille a ačkoliv proti nim stáli tři hráči v modrém, druhý jmenovaný povedenou střelou skóroval.

I domácí fanoušci se ale nakonec dočkali jednoho puku v brance Lvů. Dominik Pacovský předvedl dokonalé proklouznutí mezi obránci a ač tísněn dokázal bekhendem překonat Orcta. Hned poté si dokonce domácí vzali oddechový čas, po kterém zůstal na střídačce brankář Hanuljak. Do konce třetiny zbývaly necelé tři minuty.

Power play se však domácím vůbec nepovedla a Daniel Boháč definitivně rozhodl o osudu utkání. Někteří fanoušci se již sebrali a odcházeli domů, když jako blesk z čistého nebe prolétnul Miloslav Čermák útočným pásmem a stanovil tak výsledek utkání na 4:1 pro Slovan.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (Chomutov): Dnes se mi to hodnotí hůř. První třetinu jsme začali o hodně lépe než včera, měli jsme tam pár šancí, kde jsme mohli hrát gól a navíc přesilovku 5 na 3. Smolné bylo naše první oslabení, ve kterém jsme hned inkasovali. Druhou třetinou jsme se doslova protrápili. Zkusili jsme delší power play, ale nevyšlo nám to.

Petr Rosol (Ústí n/L): Dnes jsme se o hodně zlepšili v defenzivě. Měli jsme včera s hráči sezení, při kterém jsme si všechno řekli, samy hráči věděli, co udělali špatně. Dnešní zápas se nám povedl o mnoho lépe, než ten včerejší. Doslova mě ale rozzlobil rozhodčí, který zapíská pár minut před koncem simulování Ludvíkovi, ale toho, že domácí hráči několikrát velmi ochotně padali, toho si nevšímá.