Reportáže

Chomutov prohrál první zápas baráže 5:3. Série pokračuje zítra

Napsal 10.04.2010 Lucie Štěrbová
C h o m u t o v - KLH Chomutov nestačil v prvním zápase baráže na Mladou Boleslav a prohrál první zápas série 5:3. Zítra se na ledě mladoboleslavského celku odehraje druhý zápas. Utkání začalo v ostrém tempu a první třetinu vyhrála Boleslav 3:1, v úvodu druhé se Chomutov dostal na dostřel jediné branky, ale po individuálních chybách v obraně Boleslav opět odskočila a týmu KLH se podařilo pouze snížit.
BAR1 so 10.4.2010
MBL
5:3(3:1, 1:2, 1:0)
CHM
Ml.Boleslav
Schwarz (Valent) - Frolo, Žabka, Čížek, Duben, Kasík, Jindra, Jiruš - Král, Nouza, Handlovský, Vrbata, Pabiška, Bahenský, Boháč, Fabuš, Macho, Sup, Sýkora, Gajovský, Ferebauer
Chomutov
Hanuljak (Chábera) - Pulpán, Bombic, Trefný, Grof, Všetečka, Pavlas, Brňák, Tribuncovs - Duda, Skořepa, Hruška, Eiselt, Kraft, Procházka, Trochta, Domin, Polanský, Hašek, Mikšovic, Jíra

Shrnutí

Začátek zápasu rozhodně nebyl žádná oťukávaná. Už v první minutě si oba celky vytvořily šance, které mohly při větší dávce štěstí skončit brankou. Hlavně střela Krafta po přesné přihrávce Eiselta si říkala o gólovou tečku – beton Schwarze byl ale včas na svém místě. Ve třetí minutě nabídli Boleslavští svou nedisciplinovaností Chomutovu první přesilovku v zápase. Byli to naopak ale hráči v bílomodrých dresech, kteří ve vlastní početní výhodě inkasovali. Ve 4. minutě proměnil své sólo z poloviny hřiště Daniel Boháč. V síti ale skončil nejen puk, ale i střelec a rozhodčí uznali branku až po telefonické konzultaci.

Velký tlak Boleslavi v následujících minutách zastavila až další dvě vyloučení. Chomutov hrál od poloviny osmé minuty přesilovku 5 na 3. Duda přihrál na modré Grofovi, ten tvrdě vypálil a jeho střelu, kterou Schwarz vyrazil, pohotově do sítě doklepl Zdeněk Skořepa. Ve 12. minutě ale Grof v roku neuhlídal Pabišku a ten poslal Boleslav do vedení 2:1. O necelé dvě minuty pak bylo pro KLH ještě hůř – situaci 2 na 1 přetavil ve třetí gól Gajovský. Chomutov měl následně několik šancí v další přesilovce, ale v první části už žádnou branku nepřidal.

Branková přestřelka ale pokračovala v druhé dvacetiminutovce. Už po 52 vteřinách snížil na rozdíl jediné branky důrazný Milan Procházka a KLH Chomutov v prvních minutách druhé části kontroloval hru a úmyslem co nejdříve vyrovnat. O to více zamrzela minela obránce Brňáka, který z rohu ukázkově namazal na hokejku Fabuše, který stál mezi kruhy a měl dost času na to, aby chladnokrevně zakončil. Na dostřel se Chomutov dostal opět ve 32. minutě – Kraft využil další přesilovou hru Chomutova. Místo jásání ale oplácel Nouzovi jeho osekávání a tak si mohl svůj branku promítnout na trestné lavici – stejně jako Nouza. V druhé polovině druhé třetiny měly sice oba celky možnost gólově se prosadit díky několika přesilovkám, ale ani jeden z týmů tuto možnost nezužitkoval.

Úvod třetí části byl ve znamení opatrného hokeje. Boleslavští nechtěli dovolit, aby Chomutov srovnal a bílomodří se do útoku příliš nehrnuli. První větší šanci třetí třetiny měl ve 45. minutě Mikšovic, který se pokusil Schwarze překvapit tvrdou střelou z otočky. Ve 48. minutě byla chomutovská čtyřiačtyřicítka u ohromného tlaku KLH Chomutov, který nevyvrcholil brankou, ale dvěma vyloučeními na straně Boleslavi krátkém časovém sledu. Přesilovka 5 na 3 trvala 97 vteřin, ale Chomutov v nich nenašel recept na Schwarze, který dvěma výbornými zákroky vychytal Krafta.

Následně na nedisciplinovanost doplatil i Chomutov. Jeho hru v šesti odměnil rozhodčí dvěma minutami a ukončil tak pokračující tlak Krušnohorců. Bílomodří se drželi na dostřel a chtěli minimálně vyrovnat. V 57. minutě byl ale vyloučený Všetečka – chomutovští hráči sice přesilovku ubránili, ale 4 vteřiny po jejím skončení v pokračujícím tlaku podruhé v zápase skóroval Fabuš. Boleslav si závěr pohlídala a zvítězila nakonec 5:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: “Trošku jsme se prali s pojetím hry soupeře, protože je to pro nás neznámá. Nicméně jsem rád, že se nám podařil ten první krok.“

Radim Rulík, trenér KLH Chomutov: "Soupeř dobře začal a první třetina byla v jeho režii. Dostali jsme tři branky a nepovedlo se nám to tam tak, jak jsme si představovali. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, měli jsme dostatek šancí, abychom vyrovnali náskok domácích, ale nebyli jsme tak efektivní v koncovce. To rozhodlo o tom, že jsme prohráli."

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov