Reportáže

KLH Chomutov prohrál v Havlíčkově Brodě 1:2 po prodloužení

Napsal 27.01.2010 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Úvod utkání začal opatrně z obou stran.Poté měli možnost hosté ke vstřelení branky, ale blíž k tomu měli Rebelové a to i zásluhou dvou přesilovek. Hostující brankář Chábera však prokázal své kvality a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu. Ani v druhé třetině branka nepadla, ale blíže k tomu byli hráči Chomutova. Ve 3. třetině otevřel skóre hostující Mikšovic ve 47.minutě, domácí ale dokázali v 51. minutě Ondráčkem vyrovnat. V 53. minutě nedokázali Rebelové využít 1:30 min. početní výhodu 5 na 3 a tak utkání dospělo do prodloužení. V něm poslal hosty do tří faulem Radek Duda a hosté dokázali tuto naskytnutou příležitost využít. Po 43. vteřinách propálil od modré Cháberu Michael Vyhlídal a rozhodl o bonusovém bodu pro Rebely.
43.kolo st 27.1.2010
HBR
2:1p(0:0,0:0, 1:1-1:0 )
CHM
Havl.Brod
Furch (Linhart) - Jebavý, Soldán - Vyhlídal, Pavlík - Šulc, A. Jelínek - Horváth, Hertl - Endál, Němec, Česnek - Poletín, Třetina, Ondráček - Smith, Knotek, Vylíčil - Borovanský, Vrdlovec.
Chomutov
Chábera (Závorka) - Pulpán, Trefný, Hájek, Všetečka, Bombic, Grof, Malinský, Posmyk - Duda, Eiselt, Hašek, Polanský, Kraft, Trochta, Mikšovic, Kůs, Hruška, Procházka, Jíra, Jeslínek.

Shrnutí

Utkání začalo opatrně z obou stran, ale byli to hosté, kteří si zásluhou Grofa připsali první střelu na domácí branku. Ve 4. minutě ohrozil Furcha v brance domácích hostující Kůs, ale domácí gólman jeho střelu zlikvidoval. Hosté pak nebezpečně zatlačili domácí ke své brance, ale ani šance Mikšovice a střela Hájka k brance nevedla. V 7. minutě se dostali ke střele i domácí, ale s Ondráčkovou střelou neměl Chábera sebemenší problém. Poté se po chybě Radka Dudy dostal k ohrožení Chábery Smith a po něm Němec a Ondráček. Hostující jednička si ale poradila. V 10. minutě byl za sekání vyloučen hostující Posmyk. V přesilovce si domácí vytvořili několik dobrých šancí, ale ani Třetina a po něm Ondráček nedokázali na Cháberu vyzrát a hosté se tak ubránili.Domácí byli však na koni a i po skončení přesilovky pokračovali v útočení. Druhou přesilovku dostali domácí po faulu Radka Dudy ve 13. minutě. Tato přesilovka již domácím tolik nevyšla a hosté se bez problémů v poklidu ubránili. V 16. minutě měl možnost otevřít skóre Radek Duda, ale Furch vystrčil svůj beton a zabránil hostům v radosti.V 18. minutě provětral Cháberovu lapačku nebezpečnou střelou domácí Poletín. V poslední dvou minutách sevřeli hráči KLH Rebely před jejich brankou, ale Furch se překonat nenechal a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

V úvodu 2. třetiny měli hosté výhodu své první přesilovky ve které si vytvořili jen jednu slibnou šanci a to když Hruškova teč jen těsně minula Furchovu branku. Poté měli svou třetí přesilovku domácí když hosté špatně střídali, ale jejich početní výhoda trvala jen 20 vteřin, jelikož je oslabil Knotek. Při hře 4 na 4 měli mírně navrch hosté, ale k přímému ohrožení domácí branky se nedostali. Ve 27. minutě byl vyloučen domácí Soldán ale hosté po dlouhém obléhání Furchovi branky a šancích Trefného, Hájka a Jíry se nedokázali brankově prosadit. V polovině utkání zahrozil Radek Duda a tentýž hráč v čase 32:00 neproměnil zatím největší šanci utkání,když byl zcela osamocen před domácí jedničkou v brance.Sílící tlak vyústil faulem domácího Vylíčila ve 34.minutě. V přesilovce si hosté vytvořili velký tlak, který byl ovšem zabržděn faulem Krafta, který oslabil hosty. Při hře 4 na 4 vypálil nebezpečně domácí Jebavý, který ale neprostřelil houštinu těl před Cháberou.Poté se snažil tečovat Bombicovu střelu Duda, ale Furch byl pozorný a puk ukryl v náručí. Ve 38. minutě zahrozil z úhlu Jeslínek. Ve 38.minutě chyběli hostů jen milimetry k otevření skóre utkání. Hruškův střelecký pokus od modré jemně tečoval Kraft jen kousíček nad břevno domácí branky. V Kotlině tak diváci ani po 40. minutách branku neviděli.

Třetí třetina začala velkou šancí domácích, ale ani Třetina a po něm Poletín na Cháberu nevyzráli.O minutu později měl další možnost k otevření skóre brodský Němec. Ve 46. minutě po Endálově střele měl obrovskou možnost Česnek. Chábera ale předvedl své umění. Se projevilo staré otřepané přísloví „nedáš, dostaneš“. Hned z protiútoku otevřel skóre utkání STANISLAV MIKŠOVIC, kterému přihrál zpoza branky Milan Procházka. Šanci zvýšit skóre utkání měli hosté ve 48.minutě, když po faulu Vyhlídala měli výhodu přesilové hry. Tato přesilovka však hostům nevyšla a k přímému ohrožení Furcha se nedostali. Rebelové ale nesložili zbraně a dokázali vyrovnat v 51. minutě. Po velkém závaru v brankovišti Chomutova se podařilo dotlačit puk za brankovou čáru MARTINOVI ONDRÁČKOVI, který vyrovnal na 1:1. V 53. minutě nedostali do úniku 2 na 1 hostující Jíra s Mikšovicem, druhý jmenovaný trefil jen připravenou náruč Furcha. V 53.minutě byl vyloučen hostující Malínský a domácí mohli hned jeho vyloučení potrestat. To by ale musel Ondráček z blízka trefit poloprázdnou branku hostů. Když o necelou minutu později fauloval Radek Duda, který poslal hosty do tří, naskytla se domácí obrovská šance otočit skóre zápasu. Jen že hosté se ubránili a tak posledních čtyři a půl minuty slibovalo ještě velmi napínavou podívanou. V 57. minutě mohl rozhodnou hostující Pulpán, ale zblízka netrefil bekhendem branku. Minutu před koncem zahrozil domácí Smith, ale Chábera si svou tyčku pohlídal. Půl minuty před koncem třetí třetiny se vhazovalo po levici Furcha a domácí si vzali oddechový čas. Nic se již ale nestalo a tak utkání dospělo do prodloužení.

V prodloužení měli navrch hosté, ale jejich snahu zabrzdil Radek Duda, který dostal v čase 63:00 trest za sekání a domácím tak usnadnil cestu ke dvou bodům. Touto šancí domácí nepohrdli a v čase 63:43 propálil střelou od modré vše co mu stálo v cestě MICHAEL VYHLÍDAL a rozhodl tak o vítězství domácích.