Reportáže

Chomutov počtvrté nestačil na soupeře, prohrál doma s Rebely 2:3

Napsal 09.12.2009 Miroslav Kučera, Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - První třetina domácím vůbec nevyšla, když dvakrát inkasovali ve vlastním oslabení. Nejprve v 10. minutě poslal hosty do vedení Vojtěch Němec a ve 20. minutě navýšil jejich vedení o dvě branky Jan Knotek. Ve druhé třetině nedomácí ubránili dlouhému oslabení 3 na 5 a pak v té samé početní výhodě ve 39. minutě snížili na 1:2 brankou Františka Bombice. Ve třetí třetině se domácím povedlo vyrovnat ve 45. minutě Martinem Mazancem. Třetí branka domácích visela ve vzduchu a hosté jen díky skvělému Furchovi neinkasovali. Nakonec rozhodl v poslední minutě o čtvrté prohře domácích za sebou hostující Tomáš Svoboda.
28.kolo st 9.12.2009
CHM
2:3(0:2, 1:0, 1:1)
HBR
Chomutov
Hanuljak (Kaššák) - Kubát, Bombic - Malinský, Grof - Révay, Mazanec - Posmyk, Všetečka - Procházka, Kraft, Hašek - Duda, Skořepa, Jíra - Fiala, Mikšovic, Jíra - Jeslínek, Domin, Míka
Havl.Brod
Furch (Suchan) - Vyhlídal, Šulc, Jebavý, Poletín, Jelínek, Soldán, Pavlík, Horváth - Holec, Němec, Ondráček, Smith, Knotek, Endál, Stromko, Doležal, Svoboda, Česnek, Vrdlovec, Vylíčil

Shrnutí

Hned úvod utkání napověděl, že to nebude klidný zápas. Po pár minutách hry se do sebe pustili Radek Duda s hostujícím Šulcem, za což dostali čtyři, respektive šest minut trestu. Z přesilové hry ale Havlíčkobrodští nedokázali nic vytěžit. První vážnější šanci měl na hokejce Procházka, ale nedokázal překonat Furcha v brance hostů. Hned vzápětí se radovali hosté. V přesilové hře se objevil před domácí brankou Vojtěch Němec a na několikrát protlačil kotouč pod Hanuljakem do brány - 0:1. Poté měli obrovské šance domácí Skořepa s Jírou, ale ani ty si cestu do brány nenašly. Ba naopak. Pár vteřin před koncem první třetiny si najel,opět v přesilové hře, před domácí branku Jan Knotek a z těsné blízkosti vsítil druhou branku Brodu - 0:2.

Začátek druhé třetiny byl opět v režii domácích. Sedm minut byli prakticky zavření ve svém obranném pásmu a jenom se bránili. Velikou příležitost ke snížení měl Ondřej Fiala, který ale opět ztroskotal na výtečném Furchovi. Ve 37. minutě se hostům naskytla veliká příležitost v podobě téměř dvouminutové přesilové hry 5 proti 3. Přesilovka se ale hostům moc nevedla, a tak byli nuceni také faulovat. Chvíli se hrálo 3 proti 3 a jen co na led naskočili oba vyloučení domácí hráči, tak Chomutovští roztočili přesilovkový kolotoč, na jehož konci byl František Bombic, který dělovou ranou z levého kruhu propálil Furcha a snížil tak na 1:2. 1:2 byl tak stav po dvou třetinách.

Začátek poslední části byl z obou stran opatrný. Domácí dostali hned početní výhodu, kterou ovšem nedokázali využít. Jen co ovšem skončila, tak se u modré čáry napřáhnul, zamířil a vypálil Martin Mazanec a vstřelil tak druhou branku domácích, která byla zároveň jeho první za „A“ tým - 2:2. S blížícím se koncem utkání se na ledě přiostřovalo. Po potyčce u hostující branky hráli hosté opět přesilovou hru, když rozhodčí vyloučil o jednoho chomutovského více. V oslabení ujel Jakub Grof, ale sám na Furcha z mezikruží nevyzrál. Chomutov byl v obrovském tlaku a jen díky brankáři Havlíčkobrodských udržel prozatímní remízu. V čase 59:14 přišel pro domácí šok. Po chybě obrany se kotouč dostal k Tomáši Svobodovi, ten objel Hanuljaka a zavěsil - 2:3. To neunesli někteří domácí fanoušci a rozezleni z výkonu rozhodčího Úlehly zasypali led odpadky včetně dvou plechových košů. Na výsledku utkání to ovšem nic nezměnilo, a tak Chomutovští poprvé prohráli v základní hrací době na domácí půdě, 2:3 s Havlíčkovým Brodem.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni domácí Martin Mazanec a zcela poprávu hostující brankář Dominik Furch.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Chomutov): Dnes jsme hráli jenom proti obraně Havlíčkova Brodu. Ta dobře bránila. My jsme měli moře střel, několikrát více než soupeř, ale jemu to tam z pár střel spadlo, nám ne. Pro nás to bylo, dá se říci, nešťastné utkání.

Radoslav Svoboda (Havlíčkův Brod): Jeli jsme do Chomutova a neměli jsme co ztratit. Máme pár zraněných hráčů, takže s náma odjelo pár juniorů a mohli jsme jenom překvapit, což se nám povedlo a vezeme tři body z Chomutova. Výborně nám zachytal Dominik Furch, takže i díky němu jsme vyhráli.