Reportáže

Jihlavský Ježek v Chomutově moc nepíchal a odjíždí s prohrou 0:3

Napsal 21.10.2009 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - V první třetině diváci branku neviděli, i když více ze hry měli domácí. Blíž ke vstřelení branky ale byli hosté, ale samostatný nájezd Hanzala zlikvidoval Hanuljak. Ve druhé třetině domácí svůj tlak ještě vystupňovali a odměnou jim byla vedoucí branka ve 25. minutě po střele Jakuba Grofa ve dvounásobné přesilovce. Ve 37.minutě zvýšil na 2:0 Radek Duda po krásném najetí za obranu hostí a střelou k tyči Řehořovi branky na. V poslední třetině v 53. minutě završil skóre utkání Petr Jíra když si jeho přihrávku srazil Řehoř za brankovou čáru. Závěr utkání si hráči KLH pohlídali a pomohli Hanuljakovi ke druhé letošní nule.
12.kolo st 21.10.2009
CHM
3:0(0:0, 2:0, 1:0)
JIH
Chomutov
Hanuljak(Štěrba) - Pulpán, Bombic - Trefný, Pavlas - Malínský, Grof - Všetečka, Révay - Procházka, Kraft, Duda - Skořepa, Trochta, Jíra - Hašek, Mikšovic, Jeslínek - Tauš, Domin, Míka
Jihlava
Řehoř(Benda) - Malena, Dobrovolný, Ficenc,Takáč, Staněk, Kašpar, Martinka, Pleva - Čachotský, Bakus, Hodek, Polcar, Hanzal, Man, Fiedler, Minčák, Bezděk, Hrbatý, Suk, Dvořák

Shrnutí

Od úvodní minuty zápasu bylo vidět, kdo je na ledě pánem. Úvodní šanci domácích zastavila až tyč hostujícího gólmana Řehoře. Hosté se dostali k první střele až na konci třetí minuty, ale domácí brankář Hanuljak bez větších problémů vykryl. V šesté minutě zápasu měli více ze hry hostující hráči, ale své šance neproměnili ve vedoucí branku. Následující minuty, až do poloviny dvanácté minuty, byly v moci domácích. První vyloučení v zápase nastalo v čase 12:12, kdy byl vyloučen domácí obránce František Bombic. Chomutov své oslabení přežil bez většího zaváhání. V té samé situaci mohli Krušnohorci skórovat, ale to by museli alespoň jednou vystřelit na hostujícího brankáře. Do konce třetiny se již nic podstatného nestalo, a tak výsledek po úvodní dvacetiminutovce byl nerozhodný 0:0.

Do druhé třetiny vlétli lépe domácí, ale zbrzdilo je vyloučení Radka Dudy za podražení. Dukla stejně jako v první, tak i v druhé třetině v přesilovkách nic moc nepředváděla, a tak nemohlo následovat nic jiného než branka domácích. Ta se zrodila po vyloučení hostujícího Maleny, kdy domácí mohli hrát dlouho přesilovou hru pěti proti třem. Radek Duda přihrával Jakubu Grofovi, a ten bombou z prostoru mezi kruhy neomylně zavěsil pod víko hostujícího brankáře - 1:0. V pokračující přesilovce 5 na 4 měl Chomutov ještě několik šancí, ale hostující brankář střely bezchybně pochytal a nevyrážel. Chomutov čím dál tím víc přebíral iniciativu utkání a nepouštěl Duklu k větším šancím. V sedmatřicáté minutě domácí znovu udeřili. Michal Jeslínek poslal před hostujícího brankáře kolmou přihrávku a Radek Duda neměl žádný problém puk za hostujícího gólmana dopravit - 2:0 V osmatřicáté minutě nastřelil domácí Procházka tyč branky, když šikovně tečoval střelu domácího obránce Pulpána. Poslední šanci ve druhé třetině měl domácí František Bombic, ale střela neprošla do brány hostů. Po druhé třetině tak byl stav 2:0 pro domácí.

Ve třetí třetině měl opět první šanci Chomutov, ale tečované střely domácího Procházky v brance neskončily. Ve třiačtyřicáté minutě měl velkou šanci na snížení Petr Řehoř, ale šanci, při které zaváhal domácí Petr Domin, nevyužil. V signalizované výhodě, kdy měl jít hostující Pleva na trestnou lavici, pálil do tyče Milan Kraft. V osmačtyřicáté minutě nastal čas pro chomutovské mužstvo, které po druhé v zápase mělo šanci hrát přesilovku 5 na 3. Přesilovku ale jistými zákroky ubránil brankář hostů Řehoř. V následujících minutách se hra přesouvala z jedné strany na druhou, a tak diváci měli o zábavu postaráno. Čas 52:27 znamenal pro domácí další branku. Petr Jíra nahazoval kotouč zpoza branky a hostující brankář Milan Řehoř si kotouč srazil za svá záda sám - 3:0. Asistence: Aleš Pavlas a Martin Trochta. Po brance domácích na 3:0 se již utkání pouze dohrávalo.

Chomutov porazil na domácím ledě Duklu Jihlava 3:0, a prodloužil sérii vítězných zápasů již na dvanáct utkání.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (KLH Chomutov) - „Chtěli jsme dneska opravdu vyhrát, a potvrdit tak výhru proti Ústí. Dukla Jihlava disponuje velmi zkušenými hráči, takže jsem rád, že jsme je porazili. V první třetině to byla taková oťukávaná, poté jsme přidali, a jsem rád, že jsme se dostali do vedení a již ho nepustili. Dneska to byl pilnější výkon. Až na pár šancí, které chytil Hany, jsme soupeři nic nedovolili."

Roman Mejzlík (asis. trenéra HC Dukla) - „Nastoupili jsme s příliš velkým respektem a v první třetině jsme neproměnili šanci, o které si myslím, že kdybychom ji proměnili, tak by se utkání odvíjelo jinak. Byli jsme v utkání horším týmem a větší snaha byla na straně domácích. Gratuluji jim k vítězství."

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov