Reportáže

Po nepřesvědčivém výkonu vyhrál Chomutov v Berouně až na nájezdy

Napsal 07.01.2009 Miroslav Kučera, Miloslav Růžička
C h o m u t o v - Po předchozí nečekané prohře v Benátkách nad Jizerou zajížděl Chomutov za do Berouna na led zdejších Medvědů. V první třetině na Chomutov na domácí vlétl, vytvořil si mnoho šancí, ale pohořel při jejich proměňování. Žádná branka ovšem nepadla a tak se do vedení dostali domácí. Čtyři minuty po zahájení druhé třetiny se trefil Petr Sakrajda a Beroun vedl. V polovině utkání se ve zmatku prosadil Petr Míka a bylo vyrovnáno. Ovšem necelé tři minuty poté dostal domácí znovu do vedení Jiří Novotný. Hosté z Krušných hor dokázali vyrovnat až na začátku 54. minuty, když se tvrdou ranou prosadil František Bombic. Do konce třetí třetiny ani v následném prodloužení žádná branka nepadla, a tak zápas dospěl do samostatných nájezdů. V těch se jako jediný prosadil chomutovský patriot Stanislav Mikšovic a získal tak pro hosty druhý bod.
39.kolo st 7.1.2009
BER
2:3sn(0:0, 2:1, 0:1 - 0:0 - 0:1)
CHM
Beroun
Altrichter (Štelmach) - Braniš, Martinec, Vejvoda, Mazanec, Malý, Vaněček, Jeřábek, Horčička, Šinágl, Novotný, Mrňa, Hrdel, Pavel, Bessonov, Kupec, Vlček, Tvrzník, Sakrajda, Kica
Chomutov
Lundell (Cikánek) - Ťupa, Grof, Pulpán, Toivonen, Nikolov, Bombic, Trefný, Všetečka, Hašek, Skořepa, Jeslínek, Tauš, Mikšovic, Jíra, Eiselt, Domin, Míka, Malát, Fábry

Shrnutí

Hosté měli do desáté minuty více ze hry i díky přesilovým hrám. Ještě před nimi ale ulétl berounské obraně Michal Jeslínek a jeho pokus skvěle vytěsnil gólman Altrichter. Te byl nejzaměstnanějším mužem na ledě a zvláště ve dvojnásobné přesilovce Chomutova se náležitě vytáhl. Nejprve sebral jistý gól z hole Petra Jíry a za pár vteřin se nevěřícně chytal za hlavu i Zdeněk Skořepa. Medvědi se osmělovali velice zvolna. Spíše se soustředili na pozornou obranu, v níž poprvé nastoupil i plzeňský junior Jeřábek. Jejich největší šanci měl v úvodu 16. minuty Zbyněk Hrdel, který se ač tísněn, snažil z otočky překvapit Lundella, ale ten byl připraven.

Ve druhé třetině začali lépe domácí. Hned po dvou a půl minutách hry byl vyloučen za dva fauly po sobě chomutovský bek Nikolov na čtyři minuty a Medvědi přesilovku využili. Ze spolupráce obránce Martince a Hrdela těžil do odkryté branky zakončující Petr Sakrajda – 1:0. Severočechům se podařilo vyrovnat v polovině zápasu, ale s notnou dávkou štěstí. To Petr Míka doslova došťoural puk z velké skrumáže před Altrichterem, který se oprávněně zlobil na nedůslednou obranu – 1:1. Přesto šli Medvědi překvapivě do vedení. Velkou měrou se o to v oslabení postaral obránce Lukáš Martinec, který na útočné modré čáře sebral soupeři puk a naservíroval jako na stříbrném podnose gólovou nahrávku pro Jiřího Novotného – 2:1.

Ve třetí třetině mohli Medvědi zvýšit svoje vedení, ale Šináglova střela ve dvojnásobné přesilovce se jen odrazila od tyčky. Naopak hosté využili svoji početní výhodu šest minut před koncem když se dělovkou nechytatelně trefil bek Bombic. Závěr orámoval několik sporných vyloučení a tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů. V nich se trefil pouze chomutovský Mikšovic a rozhodl o bodu navíc pro svoje mužstvo.

Ohlasy trenérů

Karel Najmann (Beroun): „My jsme spokojeni s bodem, ale měli jsme na dosah všechny tři. Kdyby nám to někdo řekl před zápasem tak jsme za to rádi, ale teď nás to mrzí. Určitě jsme si za náš výkon zasloužili bodovat. Hráli jsme soupeři důrazně do těla a to na našem malém kluzišti dělá problémy každému soupeři."

Jiří Rech (Chomutov): “Tak my jsme sem jeli samozřejmě vyhrát, ale vzhledem k průběhu zápasu jsme rádi za ty dva, které jsme tady získali.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov