Reportáže

Chomutov podlehl po velmi špatném výkonu Benátkám nad Jizerou 3:2

Napsal 05.01.2009 Miroslav Ondra, Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Chomutov zajížděl za nováčkem ligy s jasným cílem vyhrát. Po předchozí domácí prohře s Kometou Brno si chtěl spravit chuť právě na ledě Benátek nad Jizerou, ale to se mu nepodařilo. Sice již ve druhé minutě poslal chomutovské barvy do vedení Stanislav Mikšovic, ale v 10. minutě již bylo vyrovnáno. O obrat se ještě v první třetině, a to v 19. minutě postaral Antonín Dušek. V polovině druhého dějství přidal třetí branku Benátek Rastislav Konečný a Chomutov byl v šoku. Po této brance se do hostující branky postavil místo Ludella Cikánek. Chomutov se probudil opět deset minut před koncem utkání, když svou zvýšenou aktivitou zatápěl domácí obraně, která byla však pozorná. V 54. minutě sice snížil svojí první brankou za Chomutov Grof, ale to Chomutovu na vítězství nestačilo, a tak odjíždí na Sever Čech bez bodu.
38.kolo po 5.1.2009
BNJ
3:2(2:1, 1:0, 0:1)
CHM
Benátky n.J.
Stejskal (Nedvídek) - Pavlů, Kolafa, Hrach, Kolmann, Cuník, Kajínek, Lukáč - Vantuch, Dušek, Procházka, Weiss, Skořepa, Kopic, Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Konečný, Kazatel, Víšek, Urban
Chomutov
Lundell (34. Cikánek) - Ťupa, Grof, Pulpán, Toivonen, Nikolov, Bombic, Trefný, Všetečka - Hašek, Skořepa, Jeslínek, Hlinka, Mikšovic, Jíra, Eiselt, Domin, Míka, Malát, Tauš, Fábry

Shrnutí

Utkání začínalo naplňovat papírové v polovině druhé minuty. Benátky oslabené o vyloučeného Weisse inkasovaly z hole Stanislava Mikšovice, jenž tečoval prudkou ránu Míky. Benátky se ale rychle oklepaly, ale Konečný na Lundella nevyzrál.

Hosté mohli jít do dvoubrankového vedení, jenže to by nesměl Stejskal skvěle zasáhnout proti střele Mirosalava Hlinky, kterou na poslední chvíli precizně vyrazil.

V polovině první třetiny bylo srovnáno. Nekrytý Stanislav Procházka dostal puk před Lundellem, nic nevymýšlel a prudkou střelou švihem rozvlnil síť v chomutovské brance.

Ke konci první části Lundell vytvořil minelu, když zpoza branky málem namazal benáteckému hráči. Chybu včas zpozoroval jeden z chomutovských beků, který byl u puku nakonec dřív.

Benátky se však gólu přeci jen dočkaly. Paradoxně ve vlastním oslabení. Chomutovská obrana možná trochu podcenila puk držícího Antonína Duška, který prokličkoval útočným pásmem a překonal Lundella.

Druhou třetinu zahájili náporem hosté. Ten vygradoval ve 24. minutě velkou šancí Miroslava Hlinky, jenž se dostal až před Stejskala. Benátecký golman po menších peripetijích přikryl puk.

V čase 33:09 se z ojedinělé šance prosadily Benátky. Rastislav Konečný se nepáral s přihrávkou Urbana, napálil ji z první, a Benátky šly do dvoubrankového vedení. Po inkasované brance vystřídala finského golmana Jana Lundella chomutovská dvojka, dvacetiletý Lukáš Cikánek.

Hosté tlačili na pilu, ale benátecká obrana pracovala bezchybně. A tam kde selhala, ji jistil skvěle chytající Jiří Stejskal.

Třetí třetinu poznamenala častá vyloučení benáteckých hráčů. Chomutov si ale nedokázal v přesilovkách vytvořit očekávaný tlak.

V padesáté druhé minutě však byli postupně vyloučeni dva hráči domácích. Dvojnásobnou přesilovku už Chomutovští využili. Jakub Grof napřáhnul od modré a střela si našla cestu až za Stejskalova záda.

Čtyři minuty před koncem se v přečíslení dva na jednoho hnali na chomutovskou branku Konečný s Urbanem. Druhý jmenovaný poslal svůj projektyl vysoko nad branku Cikánka. Mladý golman si dokázal udržet čisté konto.

Padesát devět vteřin před koncem sáhli hosté ke hře bez brankáře, ale precizní obrana Benátek vyrovnání nedopustila.

Jasný outsider si připsal proti amicióznímu Chomutovu těsnou výhru a připsal si veledůležité tři body v boji o záchranu v soutěži.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov