Reportáže

Chomutov podal dobrý výkon, Berounské Medvědy zdolal 5:1

Napsal 10.12.2008 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V prvním kole nadstavbové části první ligy do Chomutova přicestoval tým Berouna. Od začátku zápasu byl Chomutov jasně aktivnější a ve 13. minutě se poprvé v chomutovském dresu trefil Václav Eiselt, který je v Chomutově na hostování do konce sezóny. Do druhé třetiny Chomutovští vlétli a hned ve 21. minutě se prosadil Michal Jeslínek. Na obou stranách se přitvrdilo a důkazem toho byla hromadná bitka ve 37. minutě. Ve třetí třetině se s brankami roztrhl pytel, branku vstřelili za domácí Mikšovic, Malát a Eiselt, za hosty korigoval v 58. minutě Radek Křesťan.
31.kolo st 10.12.2008
CHM
5:1(1:0, 1:0, 3:1)
BER
Chomutov
Cikánek (Hollý) - Všetečka, Nikolov, Bombic, Revay, Trefný, Chmelíř, Višňák - Domin, Hašek, Jíra, Jeslínek, Skořepa, Mikšovic, Eiselt, Fábry, Gombár, Míka, Indra, Tauš, Malát
Beroun
Altrichter (Štelmach) - Braniš, Šmach, Malý, Mazanec, Nedvěd, Vaněček, Martinec - Pavel, Horčička P., Slížek, Novotný, Kupec, Křesťan, Vlček, Besser, Sýkora, Kica, Vejvoda, Hlusička

Shrnutí

Úvod utkání příliš vzruchu v ochozech ČEZ stadiónu nepřinesl. Oba brankáři si připsali několik klasický zahřívacích zákroků a celky se navzájem „oťukávaly“. V první velké šanci se ocitl v polovině prvního dějství Malát, který na útočné modré převzal kotouč a pelášil na Altrichtera. Zakončení však důraznému útočníkovi nevyšlo a hostujícího brankáře trefil pouze do hrudi. O pár chvil později se navlas stejná situace opakovala znovu s tou výjimkou, že místo Martina Maláta dostal kotouč přesně na hůl Václav Eiselt. Ten zkušeně Altrichtera rozhejbal a poslal mu kotouč mezi betony - 1:0. O další dvě minuty později se hezky uvolnil Hašek, ale jeho pokus kolem obránce zastavila tyč. Chomutovští poté po zbytek první dvacetiminutovky udávali tempo hry a do kabin odcházeli za jednobrankového vedení.

Vstup do druhé třetiny vyšel bílomodrým na jedničku a již ve dvaadvacáté vteřině šli do dvoubrankového vedení. Střela Jaroslava Haška byla sražena naštěstí přímo k Michalovi Jeslínkovi a ten poslal kotouč do prázdné hostující branky - 2:0. O chvíli později hráli hosté poprvé přesilovou hru, avšak krom několika tvrdých pokusů od modré čáry Cikánka příliš neohrozili. Po další sérii vyloučení na obou stranách se v polovině utkání dostal do dobré palebné pozice Mikšovic, kterého vybídl ke skórování nezištným pasem Eiselt. Domácí střelec však trefil pouze přemisťujícího se Altrichtera. O chvilku později pálil z obdobné pozice i Míka, ale hostující brankář byl opět na místě. V závěru dostali domácí možnost zahrát si přesilovou hru pěti proti třem, avšak největší šanci si vypracovali až když hráli Medvědi ve čtyřech. Révayův pokus od modré však opět zastavila jen tyč.

Hned na začátku poslední části hry měl třetí branku na hokejce Gombár, jehož v situaci dva na jednoho uvolnil Míka. Domácí útočník však kotouč netrefil ideálně a ten tak nepředstavoval pro Altrichtera žádnou hrozbu. Ve čtyřicáté páté minutě zřejmě rozhodl o osudu utkání kuriózní gól. Hlavní rozhodčí Souček signalizoval trest pro hostujícího hráče, avšak na svou střídačku vystartoval Martin Altrichter, čehož využil Stanislav Mikšovic, který tak poslal kotouč do prázdné branky - 3:0. Následné protesty hostující střídačky již změnit nic nemohly. O minutu a čtyřicet vteřin později vyhnal Altrichtera na střídačku Martin Malát, který nepovedenou střelou tváří tvář překonal hostujícího brankáře mezi chrániči počtvrté - 4:0. Náhradní brankář Štelmach si ještě nestačil kotouč pořádně osahat a již jej lovil ze své sítě. Václav Eiselt dostal před hostující brankou dostatek prostoru, položil si Štelmacha a neomylně poslal kotouč pod horní tyč - 5:0. Medvědi se poté dostali pod velký tlak, ale Domina i Višňáka vychytal výbornými zákroky Štelmach. Když už se zdálo, že se skóre více měnit nebude, nahodil kotouč před branku Nedvěd a po přiklepnutí spoluhráče zakončoval do odkryté branky Radek Křesťan, který tak uzavřel střelecký účet - 5:1.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Chomutov): Dnes jsme první polovinu zápasu sehráli takticky dobře, hráli jsme velice obezřetně. Vědeli jsme, že soupeř bude hodně bránit, protože do Chomutova určitě nepřijel s nějakou otevřenou taktikou. Nechtěli jsme dostat žádný zbytečný gól, abysme je v tom úsilí podpořili a to se nám podařilo. Kdybysme byli důraznější před brankou, tak by jsme nemuseli nastřelit tolik tyčí a mohli z toho být góly. Bohužel jsme důrazní nebyli a teprve ve třetí třetině jsme se prosadili střelecky více, ale bohužel jsme inkasovali lacinou branku.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov