Reportáže

Chomutov veze dva cenné body z Hradce, rozhodl nájezd Charouska

Napsal 08.10.2008 David Matula
C h o m u t o v - Po sérii neúspěšných utkání cestovali hokejisté Chomutova na led Hradce Králové, tedy na stadión odkud už několik utkání body nepřivezli. Hned v první minutě utkání udeřili domácí, když se trefil Volráb. Byla to zároveň jediná branka v úvodní třetině a hned na začátku té druhé se po osmnácti vteřinách prosadil Fořt a zvýšil na 2:0. Naštěstí pro bílomodré rychle na druhou branku domácích odpověděl Jaroslav Hašek a snížil. To svěřence Martina Pešouta postavilo na nohy a blízko k vyrovnání měli Jeslínek s Jírou, ale naopak inkasoval Lundell. Osamocený Moskal moc dobře věděl co s kotoučem a blafákem do forhendu se nemýlil. Opět tak vedli Energetici o dvě branky, ale chomutovské jako by inkasovaný gól ještě víc vyburcoval a během minuty a sedmnácti vteřin bylo srovnáno. Nejprve snížil Charousek a chvilku poté srovnal Míka. Autor třetí chomutovské branky byl blízko vedoucí branky v závěru druhého dějství, ale na Luňáka nevyzrál. V úvodu poslední části základní hrací doby dostali chomutovští možnost dvojnásobné početní výhody a Pulpán trestal. Svěřenci Martina Pešouta ale vedení udržet nedokázali a osm minut před koncem srovnal také v přesilové hře pěti proti třem Volráb. Závěr utkání byl již oboustranně opatrný a tak se prodlužovalo. V rušném prodloužení řešili oba brankáři několik ošemetných situací, ale žádnou branku diváci neviděli. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy a ten vítězný proměnil Jiří Charousek a zařídil bonusový bod pro bílomodré barvy.
11.kolo st 8.10.2008
HKR
4:5sn(1:0, 2:3, 1:1 - 0:0)
CHM
Hr.Králové
Luňák (Koutský) - Vojta, Karlíček, Burian, Hendrich, Pazdera, Lesák, Flašar, Březina - Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Nedorost, Filip, Moskal, Luštinec, Ulehla, Suchý.
Chomutov
Lundell (Cikánek) - Chmelíř, Revay, Gombár, Skořepa, Míka, Pulpán, Toivonen - Tauš, Hlinka, Jíra, Dresler, Bombic, Hašek, Charousek, Jeslínek, Trefný, Všetečka, Polanský, Domin, Fábry.

Shrnutí

Vstup do utkání vyšel na jedničku domácímu celku. Hned po 51 vteřinách hry se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Daniel Volráb a poslal Hradec rychlou dorážkou do vedení. Chomutov měl vzápětí dva dobré střelecké pokusy. Nejprve pálil Zdeněk Skořepa a chvíli po něm Petr Domin. Filip Luňák si však s oběma pokusy poradil. Na druhé straně zazvonil o dvě minuty později na břevno Lundellovy brány David Nedorost. V hledišti to jen zahučelo, ale hostující brankář měl tyčky dobře postavené. Ve zbytku třetiny nebyl k vidění žádný akční hokej. Na řadu přišla spousta nepřesností a střely převážně z větší vzdálenosti. Hradec tak po první třetině vedl 1:0.

Druhá třetina naprosto dokonale zalepila herní mezery té první. Ve druhé dvacetiminutovce totiž padlo hned pět branek. Již ve 21. minutě zvýšil Patrik Fořt po přihrávce Jaroslava Roubíka na 2:0. Chomutovští ale zbraně nesložili, ba naopak. Věděli, že další zaváhání už si nemohou dovolit a najednou jich byl plný led. V čase 22:57 proměnil obrovskou šanci Jaroslav Hašek a bylo to znovu jen o gól. Vzápětí se o vyrovnání mohli postarat Jíra a Jeslínek, ale oba si vylámali zuby na Filipu Luňákovi. V polovině zápasu měl spoustu času na zakončení Patrik Moskal. Neukvapil se, udělal blafák do bekhendu a poslal Hradec znovu do dvougólového vedení. Jenže to ve druhé části hry nebylo zdaleka vše. Chomutovští dokázali v rozmezí jedné minuty vyrovnat. Nejprve se prodral hradeckou obranou a zakončil Jiří Charousek. Vzápětí domácí zapomněli na Petra Míku, který srovnal na 3:3. Za tohoto stavu se také šlo do kabin.

Na začátku třetí dvacetiminutovky byla hostům nabídnuta dlouhá dvojnásobná početní výhoda. Pro zkušený celek nebylo problémem tuto obrovskou šanci v zápase využít. Sehranou přesilovkovou kombinaci zakončil Lukáš Pulpán. V tu chvíli byli hosté aktivnější a měli více ze hry. Zřejmě rozhodující pátý gól ale nevsítili, a tak se dostal ke slovu Hradec. V 50. Minutě byl sám před Lundellem Daniel Volráb, ale beton chomutovského brankáře z velkého úhlu přehodit nedokázal. V dalším střídání už se ale hradecký útočník mohl radovat. Také ve dvojnásobné přesilové hře mu naservíroval gólovou přihrávku Martin Koudelka a jméno Daniela Volrába se objevilo na listině střelců ve středečním utkání podruhé. Domácí publikum hnalo své hráče kupředu, ale skóre už se neměnilo.

Zápas tak dospěl až do prodloužení. V něm žádná velká šance k vidění nebyla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V první sérii proměnil Jaroslav Roubík i Petr Míka. Ve druhé ale Patrik Fořt nedal, zatímco Jiří Charousek s přehledem proměnil. Ve třetí sérii mohl srovnat stav Martin Filip. Lundella ale nepřekonal, a tak druhý bod získali hráči Chomutova.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek - trenér HC VCES Hradec Králové:
"Do stavu 3:1 jsme hráli dobře, i když už po té brance na 2:0 tam bylo pár momentů, kdy jsme přestávali hrát důsledně. Chtěli jsme hrát pouze s pukem a takto se hokej prostě hrát nedá. Soupeř nás ve druhé polovině utkání jasně přehrál a můžeme být rádi za bod. Nevím proč nám druhá polovina utkání nevyšla. Jestli hráči měli málo sil po těžkém programu, nebo jestli nastalo uspokojení při vedení 3:1. Je to škoda, ale jdeme dále. Mrzí nás to, jelikož soupeř byl za stavu 3:1 na lopatkách a my přestaneme bruslit a bojovat."

Martin Pešout - trenér KLH Chomutov:
"Jsme teď v těžké situaci, do které jsme se dostali sami tím, že jsme měli přehnané ambice. Mysleli jsme si, že každého porazíme 8:1. Pak jsme se dostali do problémů, v zápasech nás opustilo štěstí i herní pohoda. Musíme si přiznat, že jsme v poslední době moc nebojovali. Pořád jsme čekali, že ten hokej přijde sám. Proto pro nás bylo dnes strašně důležité, že jsme to za stavu 3:1 nezabalili. Směřovalo to k tomu, že se naše krize začně prohlubovat. Dnes jsme ale na ledě nechali všechny síly a najednou nám to tam začalo padat. Je jenom škoda, že jsme neubránili těch posledních pár vteřin v oslabení tři na pět."

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov